Från täckjacka till kortbyxa

Från täckjacka till kortbyxa

Här sitter jag i kortbyxor med kritvita ben och avnjuter en kopp kaffe i solsken och fågelsång. Jag har dock valt att skona mina läsare från åsynen av mina bländande vita ben, och visar istället upp min kaffekopp.  Solen skiner genom slöjtunna moln, och det känns nästan som åskvärme i luften. Känslan är lite overklig med tanke på att jag fortfarande använde min täckjacka till och från för bara ett par dagar sedan. Det är förvisso ingen tjock och fluffig dunjacka som håller permafrosten stången, utan en tunnare sådan. Men ändå – från täckjacka till kortbyxa gick det mycket fort.

Samma sak kan sägas om grönskan. För några enstaka dagar sen var trädens och buskarnas grenar kala, och tulpanerna såg jag knappt skymten av. Men nu blommar äntligen åtminstone de röda tulpanerna, och trädens löv har börjat spricka ut. Nästa månad är det juni, men först nu har jag börjat få en känsla av att sommaren är riktigt nära. Så nu hoppas jag att det är färdigt med årstidsväxlingar för denna vår.

Något annat jag hoppas slippa är strul med bloggen. Den har inte funkat, och de två senaste dagarna har webbhotellets tekniker jobbat med att hitta och åtgärda felen. Så om detta inlägg publiceras i läsbart skick har det nog lyckats. Det är verkligen tur att det finns hjälp att få när det ställer till sig, för när det gäller WP sträcker sig mina kunskaper endast till att kunna skriva. Dock ska jag inte skriva mer än såhär för den här gången ifall det återstår någon liten rest av strulet.

Jag önskar alla en fin dag och strålande vårsol!

32 thoughts on “Från täckjacka till kortbyxa

 1. Ja, när värmen väl kommer så brukar grönskan explodera. Härligt att sitta ute och njuta av kaffet. Kritvita ben har jag med så de tänker jag inte flasha än. Känns helt otroligt att det är juni nästa månad. Hoppas också på stabilt väder nu. Visst är det bra att man kan be om hjälp när det strular till sig med tekniken. Jag har inte heller kunskaper kring wordpress.

  1. Ja man kan verkligen säga att grönskan har exploderat! Den brukar smyga sig fram lite långsammare annars, men våren är sen i år. Hoppas innerligt att den nu har kommit för att stanna, och att vi får en skön sommar.

  1. Ja det är knappt att man hänger med i svängarna! Jag kanske skulle ha lagt ut en bild på benen ändå, för folk skulle nog ha trott att jag hade vita leggings på mig! 😀

 2. Vi går en underbar tid till mötes och nu känns det att sommaren snart är här. Det är som du säger från en dag till en annan. Underbara tulpaner på dina bilder. Så trist när det strular med bloggen men hoppas att det löst sig nu. Ha det så gott och kramen 🤗

  1. Ja sommaren är så nära att man nästan kan ta på den – även om det inte alltid känns så. Men jag njuter av de sköna dagarna. Tulpanerna är sena i år, liksom påskliljorna och även några andra blommor. Men då får jag njuta av dom lite närmare inpå sommaren när dom annars brukar ha blommat över.
   Ja jag hoppas att bloggen fortsätter att fungera nu, för det är verkligen inte roligt när den strular.

   Ha det så gott du också! Kram! 😀

 3. Haha, jag tror att vi alla har kritvita ben, men jag förstår dig att du inte vill visa upp dina kritvita ben. Det vill inte jag heller, så jag smörjde in mig med brun utan sol nyss 🙈 Buskarna och träden har verkligen blivit gröna fort nu. Det känns som att det hände över en natt. Vad hände liksom?

  1. Det skulle nog jag också ha gjort om inte tuben hade verkat för gammal! 😀
   Ja grönskan kom verkligen över en natt!

 4. Jag tror att vi alla har vita ben såhär års 😊. Låter härligt med en kopp kaffe ☕️ i handen & kortbyxor på dig 😃.

  Jag tyckte att våren & värmen har kommit i lagom takt. Några bakslag bara. Men det hör till. Men nu hoppas jag att värmen stannar. För nu vill inte jag ha mer bakslag! 🙂

  Drygt att WP har strulat. Men inlägget är läsbart 😊👍

  Jag önskar dig en trevlig fortsättning!

  1. Ja så är det nog för många om man inte solar i solarium under vintern 😀
   Ja bakslag blir det ju då och då, men här har det varit rätt så extrema väderskiften och en sen vår. Så nu får den allt lov att stanna! 😀

   Jag önskar dig en härlig fortsättning på helgen! 😀

  1. Ja nu kan man få se rejäla kontraster. När jag gick i T-shirt och tyckte att det var jätteskönt, såg jag en kvinna i en tjock och lång svart täckkappa! Milde tid så hon måste ha svettats 😀

   Kram!

 5. Det verkar som det är fixat för jag ser inget problem med att läsa ditt inlägg. Här har det också gått fort och nu idag hade jag jeans och tunn tröja när jag var ute och gick. Hoppas detta väder håller i sig. Imorgon ska jag ut och gå också.

  1. Ja även om regn är nödvändigt ibland, så kan det bli för mycket av det goda. Här har vägen förbi huset varit översvämmad i flera dagar…

 6. Det gick så fort. Igår hade jag på mig en jacka, men den åkte allt av. så varmt och skönt vi hade det. Åskade rejält och tror att det gjorde att vädret blev så mycket bättre.

 7. ja det är ju väldigt kvavt väder o man svettas ju gärna väldigt mkt. man vet inte än vad för jacka man kan använda men det vet man säkert snart, hehe

 8. Ja samma här vill inte sticka fram benen egentligen, men man bör ju om man ska få ngn färg hehe. Så fin muggen var måste jag säga och fint att tulpanerna börjat blomma så fint.

  Jag har bloggat från mobilen via wps app någon gång och det funkar bra, =D

  1. Tackar så mycket! Ja såvida man inte förgräddar benen i solarium eller gör nåt att knep så tvingas man ju sticka fram benen i solen 😀

  1. Haha det är likadant för min del! 😀 Jag är väl inte så väldigt brun i ansiktet, men det är absolut mörkare än benen 😀
   Så skönt att bloggen verkar fortsätta att funka!

 9. Finns inget man retar sej på mer när blogg strular . Man kommer in på flera andras namn oxå

  Ha ha krit vita ben här med så du är inte ensam 😀🤣

  1. Ja bloggstrul och it-strul överhuvudtaget kan höja både blodtrycket och pulsen. Ja det hör väl till att vara kritvit nu 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: