Så är jag tillbaka igen

Så är jag tillbaka igen

Så är jag tillbaka här i bloggen igen efter drygt tre veckors uppehåll. Nu knarrar snön under stövlarna när jag går längs den porlande bäcken, och gyllengul natur har bytts ut mot ett snövitt landskap. Första advent har precis passerat, och julstämningen smyger sig så sakteliga på. Ljusstakar har fått komma fram ur sitt gömsle, och brasan sprakar i kakelugnen. Den så prövande tiden jag skrev om i förra inlägget har sakta blivit bättre, och förhoppningsvis ligger den helt bakom oss snart. Jag har inte berättat särskilt mycket. Men förutom att min man blev så dålig igen efter senaste operationen, så överansträngde jag mig med infektion i kroppen och fick problem med hjärtat. Som grädde på moset blev min mor så sjuk att hon nästan fick skåda Pärleporten. Precis när hon blev bättre blev hon väldigt illa skadad på sjukhuset.

Så det har varit fullt upp trots obefintlig ork ett tag, och bloggen som inte heller har fungerat har kommit helt i skymundan. Men nu är jag bättre, och ska insupa så mycket julstämning jag bara kan. Med tanke på elpriset lär det inte heller i år bli någon överdådig deluxepyntning vad det gäller belysning. Men stearinljusens både varma och värmande sken ska jag njuta av, liksom annat pynt. Dessutom är jag väldigt glad över att vi har fått snö, för nu behöver jag inte använda pannlampa längre när kvällssysslorna ska skötas 🙂

Jag önskar alla en fin vecka fylld av julstämning 🙂

0

30 svar på ”Så är jag tillbaka igen

 1. Känner igen det där. Hur kan all skit hända på samma gång? Så säger folk att man måste ta hand om sej och prioritera sej själv för att orka. Hur ska man kunna det när det handlar om familjen och sånt man inte kan styra över. Man kan ju inte be sin man eller mamma att bli sjuka en annan dag, så man hinner ta hand om sej… tänker på dej och känner med sej!

  1. Tack!<3 Du har så rätt. Vissa saker är omöjliga att styra över, och man gör vad man kan i situationen. Ibland har man inte det praktiska valet att prioritera att ta hand om sig själv. Men det hade räckt med en sak i taget.

 2. Vad inbjudande din första bild av huset. Som ett varmt och härligt hem. Skö t att ni mår bättre för det var fasligt vad allt drabbade er på en gång. Tuffa tag!
  Njut av snö och sköna kvällar i ljusets sken
  Kram Kajsa

  1. Tack så mycket! Ja det har verkligen varit tuffa tag, så det är så skönt att det är bättre. Nu är det hög tid att njuta av julstämning.
   Kram!

 3. Önskar dig en fin vecka med ♥️ låter som ni haft tuffa veckor och förstår att det känns skönt att kunna läggandet bakom sig, skönt att höra att det går åt rätt håll i alla fall. Bloggen kommer ju långt ner på listan i de tillfällena samtidigt kan det vara ett skönt tillhåll att få skriva av sig och få ut tankar och känslor som surrar. Ta hand om dig och familjen

  1. Tack så mycket!<3 Ja milde tid vilka veckor det har varit, så det är så skönt att det är bättre nu. Ja det kan vara välbehövligt att skriva av sig ibland.

 4. Vissa får alldeles för mycket. Hoppas verkligen att det snart vänder för er. Det gör så mycket då snön kommer. Helt klart blir det mycket ljusare ute. Vi har också börjat plocka fram lite, och det gör så mycket. Då vi har plastgran kommer den komma upp i veckan.

  1. Tack!<3 Ja det har varit mycket länge, så det skulle verkligen vara skönt med en tid då inget prövande händer och allt bara flyter på. Vi har också plastgran, så det blir att ta fram den snart:)

 5. Du har verkligen haft en tuff höst med sjukdom för egen del och nära och kära som också blivit sjuka. Hoppas att ni har haft nog med den varan nu och kan njuta av jul och julemys tillsammans. Visst är det härligt med snö. Jag hoppas att den ligger kvar länge nu så barnen får en vit jul. Och mamman också.

  1. Tack!<3 Ja det kan man verkligen säga, och igår fick vi besked om ännu mera sjukdom. Men vi får försöka njuta av juletiden och hoppas att den vackra snön ligger kvar för den gör mycket för julstämningen.

 6. Oj vilken otur ni haft och oflyt med sjukhuset. Skönt att ni mår bättre nu och att du orkar vara i gång igen i den u mån du orkar. Ja skönt att det kommit snö och att det är lättare för er.

  1. Ja fy sjutton, och det här att få vård är bevisligen förknippat med en hög skaderisk. Men jag kommer så sakteliga igång, och det får ta den tid det tar.

 7. Oj, det var många prövningar på en och samma gång! Hoppas att ni kan samla energi och njuta av december och juletid. Vad vackert ert hus är där i mörkret!

  1. Tack så mycket! Ja en prövning tycks inte vilja komma ensam. Men ska försöka njuta av att julen närmar sig.

  1. Tack!<3 Ja det får verkligen räcka. Tyvärr fick vi ännu ett mycket tråkigt besked igår, men vi ska försöka julmysa så gott det går.

  1. Tack så mycket! Ja milde tid så det har varit. Nu har det kommit mera, så det blev ingen lång tid av lättnad. Har redan hunnit få två mycket tråkiga besked.

 8. Ja ibland kommer livet emellan och man måste prioritera annat. Otur att din man blev dålig efter operationen. Hoppas han är på bättringsvägen nu och att du också har blivit bättre. Det verkar som du har haft en period nu när det händer saker efter varandra. Ja visst är snön härlig. Jag tänkte fråga dig hur din häst är på vintern?. Jag tänkte på att vissa säger att deras hästar är som att sitta på en bomb på vintern.

  1. Ja att prioritera är viktigt. Ja han har haft mycket otur, och har förskräckligt ont av komplikationer som vården har orsakat. Han behöver flera operationer och måtte han inte tillfogas ännu mera elände genom slarv och klantigheter.
   Jo jag har hört att vissa säger så om sina hästar, men jag märker ingen skillnad beroende på årstid. Mina hästar är lugna året runt:)

 9. Förstår att bloggen har varit sido satt. Det har ju hänt en hel del hos dig. Så glad för din skull att allt sluta bra.
  Värme ljus är åxå fint. Mm…..snön lyser upp en hel del ❄️. Något positivt iaf.

  Önskar dig med en trevlig vecka!

  1. Tack!<3 Ja det har hänt mycket, och precis när jag började andas ut händer det nya saker. Så bloggen lär vara åsidosatt ett tag till. Men fint med snö och julstämning:)

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

  1. Ja det har varit mycket, och fortsätter komma mera. Men hoppas också på en varaktig vändning snart.

 10. Vilken vacker bild, ser så hemtrevligt ut. Snön gör så mycket och det blir så ljust och juligt. Vi har också snö nu men jag är rädd att den snart försvinner. Skönt att höra att ni alla mår lite bättre och jag önskar att ni får en lugn och fridfull tid framemot jul. Varm kram!

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja det känns hemtrevligt och särskilt nu med adventsljusstakar och lite pynt. Hoppas bara att snön får ligga kvar, för det har varit milt ute idag. Tyvärr har det blivit en del hälsomässiga bakslag nu, men hoppas att det blir bättre snart. Vi ska ta det lugnt och försöka njuta av julefriden så gott vi kan.
   Kramar!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *