Jag chockade mig själv

Jag chockade mig själv

Nu kära läsare har jag utmanat mig själv ordentligt, för här kommer ett inlägg vars sort aldrig har beskådats i denna blogg förut. Jag tycker nämligen inte om att vara med på bild, och tycker särskilt inte om att posera för så kallade ”outfit-bilder”. Det finns så många andra som är bra på det, och själv känner jag mig nästan alltid fånig framför kameran. Jag vet inte hur jag ska stå eller vad jag ska göra med mina kroppdelar. Så vill jag varken le eller se butter ut heller. Hela situationen känns fullständigt onaturlig. Med nya telefonen är det dessutom hopplöst svårt att ta bilder där man tittar rakt in kameran. Det ser alltid ut som att man tittar uppåt. Så blir det även när andra fotas med den, hur vana dom än är att förevigas på bild.

Men så till saken. Häromdagen chockade jag mig själv genom att göra något helt ovanligt. Efter ett möte på stan såg jag att det var rea i en närliggande klädaffär. Jag övermannades av nyfikenhet, trots att jag inte är så intresserad av att gå i klädaffärer.  Jag avskyr nämligen att prova kläder i trånga provhytter med elaka speglar. Men plötsligt fastnade mina ögon på några klänningar – plagg som jag inte bär ens varje år. Jag tycker att klänningar är jättefina på andra, men själv känner jag mig oftast obekväm i dom. Men den här gången fastnade jag för flera stycken. Inte bara när dom hängde på klädgalgen, utan även i provhyttens skoningslösa belysning. Jag provade några och blev ivrigt påhejad av expediten och en rolig dam i affären. Så efter mycket provande och många skratt slutade det med att jag kom hem med tre klänningar. Snacka om att jag chockade mig själv!

Dagen efter de oväntade inköpen beslutade jag mig för att de skulle förevigas. Trots min motvilja mot att vara med på bild, och trots min avsaknad av talang för att ta selfies. Det blev en massa hemska kort som nu är raderade, och jag sparade enstaka bilder till detta blogginlägg. Detta är mitt första ”outfit-inlägg” och troligen mitt sista. Här bjuder jag på bilder där jag bär två av klänningarna i målarateljén. Tre blev för mycket att fota, så en hänger på galgen som inte gör den rättvisa.

Ja då har jag utmanat mig själv genom att publicera ett inlägg som ligger utanför min comfort zone. Nästa inlägg blir garanterat om något annat ämne 😀

Jag önskar alla en fin ny vecka!

0

32 svar på ”Jag chockade mig själv

  1. Tack så mycket! 🙂 Ja det känns iallafall som att man själv alltid ser konstig ut, medan andra inte gör det.

 1. På sommaren bär jag mkt klänningar men på vintern inte fullt lika mkt. Förmodligen mest för att vinterklänningar ofta är i mörka färger och jag älskar färg.

  Den sista klänningen påminner väldigt mkt om en som jag hade förr, den älskade jag så till den milda grad att slet ut den fullständigt.

  Hoppas att du kommer trivas med klänningarna

  1. Tack! Ja sommarklänningar har ju helt klart oftast gladare färger. Så kul att du har haft en liknande klänning som du tyckte så väldigt mycket om 🙂

 2. De tre klänningarna är så snygga. De passar verkligen dig… Ibland måste man gå utanför sin comfortzone. Jag är rätt dålig på det också. Så kul att du hittade tre klänningar på rea. Rea är alltid kul.

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker det 🙂 Ja man får försöka göra det ibland, för det ska ju vara bra.

 3. Så fina klänningar och dem passade du fint i. Du kan ju ha dem både till jul eller nyår och andra tillställningar. Jag gillar eg inte heller att fotas, men när jag gör det sj går d bra

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Ja nu är jag rustad med klänningar för alla möjliga sorters sammankomster.

 4. Åh förstår precis hur du känner. Jag ogillar verkligen att posera för bilder och försöka få det att se naturligt ut.. haha. Men jag tycker du blev jättesnygg på bilderna, och klänningarna var ju helt underbara! Gillade särskilt den svarta i mitten. 😀

  1. Åh tackar så jättemycket snälla du! Så roligt att du tycker det 😀 Ja det här att se naturlig ut är sannerligen inte lätt! :D’

 5. Det är bra att utmana sig ibland. Därför att då växer man som person. Härligt att du fick energi till att shoppa lite klänningar efter fikat på stan & att få peppande ord gör ju att man tror mer på sig själv.
  Kul att se personen bakom denna blogg ????. Det tycker jag är en del i bloggen. Att man vet hur personen bakom bloggen ser ut. Det blir som en helhets bild då ????.
  Jättefina klänningar! Dem passa dig! ????????

  Ha en trevlig dag! ????????

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker det 😀 Javisst växer man av utmaningar. Ja det är alltid roligt att se personen bakom bloggen. Jag lägger ut bilder på mig själv ibland, men det kan gå några inlägg mellan bilderna. Så läser man bara ibland eller någon enstaka gång kan man missa hur jag ser ut. Men läser man det mesta så ser man mig ibland 😀

   Ha en trevlig dag du också! <3

 6. Så snygga klänningar so passar din stil tycker jag, ja, tror att vi är många som känner motstånd mot att visa upp sig i bloggen eftersom man påverkas av att de som gör det oftast är i åldrarna från 18-35 och oftast har utseende för det. Tycker dock att jag själv uppskattar ärliga bloggar där människor visar upp annat än redigerade modebilder och vågar visa verkligheten. Man är fin som man är, oavsett ålder eller utseende i övrigt och det är viktigt att visa yngre att inte allt förväntas vara så perfekt i livet som influencers som bloggar om mode, utseende och visar upp sina perfekt tillfixade hem ger intryck av..

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker det 🙂 Ja jag håller med dig helt och hållet. Det är många som jämför sig med andra, och som inte inser att det dom ser är så mycket tillfixad yta och tillgjorda fasader. Det är otroligt många som använder filter till sina selfies och foton i allmänhet, och som verkligen går in för att ta bilder av någon utvald och perfekt arrangerad liten del av sin verklighet. Foton oavsett vad dom visar ska vara perfekta på alla sätt.
   Personligen använder jag inte filter, och jag fotar med en dålig telefonkamera (ny men urusel till min besvikelse). Jag är väldigt nöjd med mitt utseende men tycker det känns onaturligt att stå framför kameran. Mina bilder är så som jag och min verklighet ser ut, och det känner jag mig stolt över, även om bilderna inte är perfekta på något sätt:)

 7. Du är jättefin i dom. Modigt av dig att gå utanför din comfort zone. Jag är inte heller särskilt bekväm med att vara med på bild, speciellt inte när andra fotar.

  1. Åh tack så jättemycket! 🙂 Jag känner likadant, så jag önskar att jag inte vore så urdålig på att ta selfies.

 8. Bra ( och starkt ) av dig att gå utanför din komfortzon<3
  Jag är inte heller toppförtjust att gå i affärer, handlar hellre på nätet 😉
  Men för mig har det mest att göra med min stresskänslighet och fd utmattning att göra. Blir så hjärntrött av massa folk och surr omkring.

  Så fin du är! Önskar dig en mysig helg<3
  Kram!

  1. Tack så jättemycket! :)<3 Jag får erkänna att jag också pga hjärntrötthet tycker att affärer oftast är jobbiga att vistas i. En massa surr och ofta hög musik dessutom gör mig väldigt utmattad i huvudet.

   Jag önskar dig också en mysig helg!<3 Kram!

 9. Vilka fynd, att du hittade så vackra klänningar på rea. De passar dig så bra och dina bilder är så fina. Vi är nog många som inte är så bekväma med selfies.

  Kram och ha en fin vecka!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Så roligt att du tycker det 🙂

   Kram och ha en riktigt fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *