Några tankar i höstmörkret

Några tankar i höstmörkret

Milde tid så vinden har rutit kring husknutarna senaste tiden. Av inläggsbilderna kan man kanske förledas att tro att här är höstvackert och härligt. Men jag tog dom innan rusket började på allvar. Bortsett från att några löv har skiftat färg, så är det inte njutbart att vara utomhus. Jag skulle gärna sitta hopkrupen framför kakelugnen i timtal i sträck. Men det går ju inte för sig, för där blir inte mycket gjort. Saker måste ju skötas oberoende av väder och vind.

Men tiden har som vanligt flugit fort fram sen jag skrev senast, och en del har hänt även om bloggen har ekat tom. Bland det roligaste denna månad var att träffa en efterlängtad och kär vän som bor i Stockholm. Det var otroligt härligt att ses igen, och jag önskar att vi kunde ses oftare. Vi pratade massor, åt god mat och hann besöka ett helt gäng kristallaffärer 😀 Så nu är jag ett antal glada minnen rikare, och har även lite flera kristall- och halvädelstenspärlor att göra smycken av. Nedan har jag just ätit en riktigt god lunch, och den här gången fotade jag maten innan jag åt. Annars brukar jag oftast komma på den tanken när portionen är halväten och rörig. Det var en vegetarisk  tallrik som var väldigt smakrik.

Det är mysigt att gå i Gamla Stan, för i de gamla trånga gränderna med kullerstensgator känner jag verkligen historiens vingslag. De blir dessutom på något sätt extra påtagliga för mig på hösten, när mörkret faller allt tidigare. Jag ogillar starkt allt det opraktiska med mörkret som försvårar gårdssysslorna och hästlivet. Men samtidigt fascineras jag av mörkret och av vad som gömmer sig i det. Jag känner en slags spänning när skymningsljuset silas genom glesnande trädkronor, och närheten till något annat känns tydligare. Kanske blir detta filosoferande lite märkligt att ta in, men det är så jag känner. Mörkret känns för mig beskyddande och inte skrämmande, och jag hör hemma i det så som i ljuset.

Nåväl, nu får det vara färdigt med filosoferandet för ikväll. Jag har krupit ner under den lurviga filten i soffan, och ska vila en stund innan mina fyrfota vänner ska få kvällens omsorger.

Jag önskar alla en fin ny vecka!

0

28 svar på ”Några tankar i höstmörkret

 1. Jag brukar gilla hösten, men i år gick det från sommar till fulhöst med regn direkt. Vad mysigt med tid i huvudstaden med en vän. Längesen jag var där nu, men saknar det. Fast jag kommer från västkusten så gillar jag Stockholm.

  1. Ja det var riktigt mysigt. Just Gamla Stan tycker jag extra mycket om. Här har vi nån slags konstig höst. Det går trögt för löven att skifta färg, men vädret är ofta hemskt.

 2. gamla stan är mysigt och det finns många bra matställen där, kul att träffa vänner och ja, höstvädret har börjat övergå i vinter så smått så det är inte alls lika mysigt som det brukar vara så här års

  1. Ja det finns verkligen många matställen att välja på. Men fy har det redan börjat bli vinter där du bor. Här är det inte så kallt än, men definitivt inte mysigt i ruskvädret.

 3. Åh vad roligt att återse en kär vän!
  Jag kan hålla med dig om mörkret, det finns en viss magi med det – speciellt skymningar.

 4. Jag gillar hösten och ja lite ruggigt har det varit, men vara man klär sig är det mysigt ändå. Samt så mysigt att träffa en vän och ja Gamla Stan är jättemysigt att strosa runt i

  1. Ja man får klä sig ordentligt när det stormar så regnet piskar en på tvären. Ja det var jättemysigt.

  1. Ja det var så trevligt och efterlängtat. Så intressant att du har känt av samma saker som jag när du har gått i Gamla Stan 🙂

 5. Jepp. Saker måste göras i vilket väder det än är. Jag älskar Fin hösten med alla blad som ändrar färg & den krispiga luften med solen ?☀️.

  Trevligt att äta en bit lunch med din vän. Maten såg god.
  Jag håller med. Att gå i gamla stan i olika städer är som att dras tillbaka till förr. När gamla stan levde & det var stan. Mörkret är inte beskyddande. Utan lite smått läskigt. Så där är vi tvärt om helt ok.
  Låter som en mycket mysig kväll.

  Ha en trevlig vecka du med! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Jag tycker också väldigt mycket om finhösten, men jag vet inte var den håller hus i år. Ja det är samma känsla för mig också oavsett i vilken stad jag går i den gamla stadsdelen. Historiens vingslag är så speciella att få känna.
   Ja ibland tycker man olika och så är det 😀 Men när jag tänker efter så tycker jag inte om mörkret i vissa stadsdelar, för där kan finnas betydligt otäckare varelser än någon från andevärlden.

   Ta hand om dig och var rädd om dig! 🙂 <3

 6. Mysigt med ett besök i Stockholm & att träffa en vän. Det låter väldigt trevligt att strosa runt lite i Gamla stan och insupa atmosfären. Tycker ofta att det finns en agenda och sällan tid för att bara strosa runt – jag saknar verkligen det!

  1. Ja det här att bara kunna strosa runt och insupa atmosfären är så himla avkopplande. Det fanns lite tider att passa, men det var jättetrevligt ändå.

 7. Kul att du kunde åka till din vän i stockholm. Förstår att du skulle vilja att ni kan ses oftare. Håller med om att mörkret försvårar det för en. Speciellt om man har häst som du har. Hoppas du får en bra vecka.

  1. Ja det var så himla kul! Ja när man har häst kan jag nog inte komma på något bra med mörkret. För mig kunde det gärna få vara sommar året runt. Jag älskar att rida ut i skogen om kvällarna, och skötseln av allt är så mycket enklare när det är ljust och hyfsat varmt.
   Jag önskar dig en fin fortsättning på veckan!

  1. Det låter spännande! Härligt att du är där ofta, och kanske dyker dina planer upp i bloggen framöver?:)

 8. Jag älskar också att strosa runt i gamla stan i Stockholm. Det blir ett lugn i kroppen trots att det ibland kan vara mycket folk. Allt känns så mjukt på något vis.

  1. Ja jag upplever detsamma vilket förvånar mig, för jag tycker annars att det mest är jobbigt att trängas med folk på stan. Men det är annorlunda där.

 9. Vad kul med kompishäng, såg himla trevligt ut och Gamla stan är ju alltid mysigt. 🙂
  Håller med dig om att mörkret kan vara fascinerande på sitt sätt. Tycker det är både jobbigt och lite ”skönt” att det börjar bli mörkt. Även om det blir allt svårare att stiga upp på morgonen… haha. 🙂

  1. Ja det är en mysig plats för att träffas och ha det trevligt 🙂 Ja mörkret ger verkligen blandade känslor. Det är fascinerande, men om jag kunde välja skulle jag vilja ha ljusa kvällar året runt. Ja när man är morgontrött arbetar mörkret helt klart emot en…haha 😀

 10. Gamla stadsdelar brukar alltid vara dom mysigaste. Och visst tänker man på all historia som utspelat sig på gatorna och i byggnaderna.

 11. Hittade hit via en annan blogg, Soloresenären tror jag hon kallar sig.
  Det är trevligt att surfa runt ibland och få se bilder från olika länder /resor.
  Gamla stan i S:holm är alltid fint.
  Ska kolla lite vidare här. Läser ofta bloggar baklänges 🙂 Från nyaste inlägg mot äldre.

  1. Så roligt att du hittade hit! Javisst är det trevligt att läsa olika bloggar och få ta del av resor och alla möjliga intressanta saker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *