En vana som har rotat sig

En vana som har rotat sig

När det här året började så återupptog jag en gammal vana, nämligen att skriva dagbok. Jag har förvånat mig själv genom att faktiskt sätta varje dag på pränt, och jag finner också skrivandet lättare än jag trodde det skulle bli. Jag hade ju lite beslutsvånda i början beträffande vad jag ville skriva om, så det kändes bra att sidorna var av ett lite mindre format. Då behövde behövde jag inte känna press att skriva massor varje dag. Men nu har det ändrat sig minsann, och jag har inget emot att bre ut mig om allt möjligt i stort och smått.

Jag har också upptäckt att jag älskar vackra skrivböcker. Det ger mig helt klart mera inspiration att skriva i en bok med fint omslag. Så jag har böcker för olika syften, och förutom dagboken är det böcker för mina studier och lite annat. Nedan kan några av mina skrivböcker beskådas.

Jag har också en resedagbok som väger lite mindre för att hålla ner vikten på bagaget. Men formatet är av bra storlek, och den är inte linjerad invändigt för då kan jag även skissa i den om jag har lust. Nedan kan resedagboken beskådas.

Så har jag påbörjat dagbok nr 2 detta år, för den första som jag började i är full. Den nya är en likadan bok förutom färgen.

Jag kan glatt konstatera att det här att skriva dagligen har blivit en vana som har rotat sig. Det känns numera helt naturligt och har sin plats i vardagen. Dessutom tycker jag om att skriva för hand på papper, och det kan vara en trevlig och avkopplande stund då jag sätter saker på pränt. Jag har väl haft tanken också att en del av skrivandet skulle föras över i bloggen. Men än har det inte blivit så, och det återstår att se hur det blir med den biten. Nu har jag iallafall skapat en rutin att skriva, och det känns bra 🙂

*****************

Nedan finns ett inlägg från början av året då jag började skriva dagbok:

Så är den äntligen här

 

0

30 svar på ”En vana som har rotat sig

  1. Ja jag tror att det är viktigt att få till vanor som gör en gott, och som du säger så är ju skrivande en vana som brukar göra det.

 1. Vackra böcker du har. Har en som jag försöker komma ihåg att skriva i då även jag gillar det. Bloggen är ju också en typ av dagbok, men man kanske inte avslöjar allt i den. Tror vi alla mår bra av att reflektera över dagen, och sina tankar.

  1. Tack så mycket! Ja många använder ju sin blogg som dagbok, och det är ju också bra för man får med bilder också. Men som du säger är det inte allt man vill avslöja i bloggen. Jag reflekterar mycket mera fritt i dagboken.

 2. Vilka fina böcker du har hittat. Jag skrev dagbok några korta perioder när jag var yngre. Men jag tyckte det var så svårt att komma på vad man skulle skriva så det blev inget långvarigt. Det är väl också därför jag inte gör det idag, trots att jag gillar tanken på att skriva dagbok.
  Vart köper du böckerna?

  1. Tack så mycket! Jag känner igen mig i det här att inte veta vad man vill skriva om, och jag är glad att den blockeringen släppte. Jag har köpt på olika ställen bl a Bokus, Amazon och Tarotshop, men dom finns på flera ställen.

 3. Så fina de är allihop! Jag älskar också att skriva saker för hand och älskar också fina skrivböcker! Jag antecknar nästan varenda dag i min kalender saker som jag har gjort. Både för att jag tycker att det är roligt och avkopplande att sitta och skriva och så är det även ett smidigt sätt för mig att kunna gå tillbaka i mina anteckningar och se när jag gjorde vissa saker om jag skulle glömma bort det. Hoppas du får en riktigt fin fortsättning på veckan! Kramar ????❤️

  1. Tack så mycket! Ja visst är det ett bra stöd för minnet att skriva ner saker varje dag. Mitt minne är inte det bästa, så det jag inte skriver glöms lätt bort. Förut skrev jag mest upp saker för att komma ihåg, men nu skriver jag för att jag trivs med skrivandet. Så det är stor skillnad.

   Jag önskar dig också en riktigt fin fortsättning på veckan! Kramar!!<3

 4. Jag skrev dagbok när jag var yngre. Men nu räcker det med min blogg & Instagram & Facebook. Att skriva lite lite om dagen.

  Det är bra att skriva dagbok. Reflektera över dagen. Inte bara gjort saker. Utan åxå få ner det skrivande med i bok. Då blir det mer tydligt då åxå.
  Så fina böcker.
  När skriver du dagbok på dagen?

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så mycket! Ja skriver du på så många ställen så förstår jag att det räcker:)
   Ja det är väldigt nyttigt att reflektera över dagen. Jag skriver ofta på kvällarna, men det kan också bli lite då och då, för boken ligger framme.

   Ta hand om dig och var rädd om dig du också!<3

  1. Så roligt att du har ett skrivande som har hållit i sig. Ja det känns att själen mår bra av skrivandet.

 5. Jag önskar att jag var en skrivare för det är vackert med gamla och fina böcker som du säger. Jag är mer fotografiskt lagd och även bloggare. Dock är det ju lättare att minnen bevaras i dagböcker för dem försvinner ju inte, det kan ju om man har otur en blogg göra

  1. Ja jag varit med om just den erfarenheten att min blogg försvann, när bloggplattformen plötsligt blev nedlagd. Så det känns bra att ha sina minnen i böcker också.

 6. Jag skriver också dagbok sedan 1/2 i år. Det blir bara 4-6 rader och lite kort om vad jag gjort. Om jag tänkt något speciellt eller tagit några beslut. Ritar dit sol/moln/regn och skriver om vi varit hemma eller på utflykt. Ska kanske också investera i en lite snyggare bok när den jag skriver i nu är full.

  1. Så roligt att du också har börjat skriva dagbok. Det låter som att du ändå får med mycket väsentligt på raderna du skriver 🙂

 7. Jag skriver också dagbok. En rosa för alla bra tankar och händelser. Den svarta för alla mina mörka hemska tankar som jag har med min psykiska ohälsa osv. Trauman etc. Älskar att skriva dagbok inte bara via nätet i bloggen osv för allt kan jag inte skriva liksom öppet.

  1. Så roligt att du också skriver dagbok. Du har ett intressant sätt att skriva också, det här att dela upp det bra och det mörka. Nej allt kan eller vill man inte skriva öppet, så då är det bra att ha dagboken till sina innersta tankar.

 8. Så kul att du har hittat till det! Allt man hittar på i livet, som blir till en positiv vana är ju guld värt verkligen<3
  Skrev dagbok när jag var yngre faktiskt 🙂 *ler*
  Så fina böcker du hittat, boken med tjejen på framsidan ser ju magisk ut, så fin<3

  Jag har legat sjuk denna veckan, så mu vecka har inte varit tipptopp, börjar bli piggare iaf.

  Hoppas du får en fin helg<3 Kram!

  1. Tack så jättemycket! Så tråkigt att du har legat sjuk, och skönt att du har börjat bli bättre<3 Ja boken med tjejen på är fantastiskt fin, och min favorit bland böckerna. Ja det gäller att hitta goda vanor som man mår bra av, för det betyder så mycket:)

   Jag önskar dig en fin och välmående helg<3 Kram!

 9. Vad trevligt att få tillbaka inspirationen till att skriva i dagböcker och övriga böcker med fint omslag! Jag älskade att skriva böcker förr, nu har jag varit hemskt dålig på det. Lite synd, då man bevarar så mycket minnen på så vis!

  1. Ja det man skriver i sina böcker blir bevarade på ett bestående sätt. Jag har varit med om att mista allt mitt skrivande pga nedlagd bloggplattform, så jag känner inte längre tillit till att bloggar finns kvar hela livet.

 10. Riktigt fina dagböcker – gillade särskilt den med draken och låset 😀
  Skriva för hand är verkligen terapeutiskt och det får en ju att stanna upp lite och tänka till. <3

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja jag känner också att det är ett terapeutiskt sätt att skriva. Det går långsammare och man stannar upp och funderar lite mera innan orden sätts på pränt. Man kan ju inte hålla på och ändra sin text som vid datorn, för då blir det kluddigt – och det gillar jag inte 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *