Tiden springer iväg för fort

Tiden springer iväg för fort

Så är det september och höst skriver jag som är lite sen på bollen;) Halva månaden har ju redan gått, men senaste inlägget skrev jag ju i augusti. Är det någon mer än jag som tycker att tiden springer iväg för fort? Veckorna bara rusar fram och det känns som måndag – fredag hela tiden. September har hittills iallafall varit en ganska somrig månad, och det glädjer mig som klamrar mig fast vid sommaren så att knogarna vitnar.  Jag har även denna månad fått tillfälle att njuta av solens strålar vid sjöns glittrande vatten. Dock utan att bada förstås. För en badkruka räcker det gott och väl att doppa fötterna i vattnet.

Men att sitta på bryggan och läsa är ett behagligt favoritnöje. Jag har så många intressanta böcker jag vill läsa, men när man läser långsamt som jag  räcker dom länge.

Det har förstås också blivit picknick i det gröna. Ja här är det fortfarande mestadels grönt ute. Men vi brukar äta picknick året runt, så det är ingen årstidsbunden syssla.

Man kanske kan tro att jag inte gör så mycket annat än att ägna mig åt olika sorters livsnjutning. Men så är det inte. Jag har min dagliga dos av sysslor jag också, varav vissa inte är det minsta roliga. Dock är det viktigt att skapa balans i tillvaron, och det gäller nog det mesta. När man fått erfara hur det kändes med en riktigt rejäl hälsokrasch, så blir balansen viktigare än någonsin. Jag har haft väldigt fullt upp ett tag, och då gäller det att verkligen lägga sig vinn om att ta sig stunder av återhämtning.

Jag håller också på med ett inlägg om utställningen av tavlor och smycken som jag hade i början av månaden. Så mer om detta framöver. Ikväll ska jag åka till skogen och ägna mig åt lite härlig nymånetrumning.

Ha det så gött så ses vi igen! 🙂

0

30 svar på ”Tiden springer iväg för fort

 1. Ja tiden rusar iväg alldeles för fort, snart är de ju ett nytt år också. Hujjaa.. man hänger liksom inte med alls. Jaaa skogen, min favoritvän när måendet är skit för mig.. dock idag pallade jag av att gå en sväng med hundarna.. första gången på gud vet huuuur länge.. 🙁 Så dåligt som man har mått!!

  Åhh jag blir avis, vill också sitta på en hästrygg ❤️ kraaaam mina fina vän kul att se ett nytt inlägg här hos dig. Jag har saknat dig ❤️❤️

  1. Tack så jättemycket vännen, dina ord värmer<3 Du är ju min allra trognaste läsare som tittar in för jämnan hur inaktiv jag än är<3
   Ja skogen och naturen är det bästa som finns för måendet och för avkoppling<3 Jag hoppas innerligt att ditt mående blir bra snart. Kram vännen!!<3<3

 2. Jag håller verkligen med dig om att tiden går så fort, förstår verkligen inte att vi börjar närma oss slutet av 2023. Men verkligen härligt med lite värme och sommarkänsla i September. Oj så mysigt med picknickar, det är något jag verkligen vill bli bättre på känner jag. Ja Balans är viktigt, speciellt om man kraschat, måste hitta stunder för ro och avlslappning❤️ Blir kul att se ditt inlägg om smycken och tavlor framöver.
  Kramar!

  1. Ja det är så himla mysigt och gott med picknick i naturen, och ger ro och avslappning som man så väl behöver. Men naturen ger balans nästan oavsett vad man gör där 🙂 <3 Så roligt att du ser fram emot det inlägget! Kramar! <3

 3. Jag borde lära mig att kunna relaxa mer, men känns som om tiden rusar iväg här med. Nu har jag haft ett par dagar, då jag blev så förkyld. Tänk att det ska behövas för att jag ska göra ingenting, även om det inte riktigt blev så idag.

  1. Ja det är nog inte ovanligt att det behövs något som mer eller mindre tvingar till att ta det lugnt och koppla av.

 4. Tiden går jättefort och jag önskar jag visste hur jag stoppar den! Men eftersom det inte är möjligt så gör jag som du, ser till att variera mina dagar och fylla mig själv med energi innan den har börjat sina. Balans är A och O för mig, när jag insåg det så kom hälsofördelarna direkt.

  1. Ja det skulle vara fantastiskt att kunna bromsa tiden iallafall i stunder man inte vill ska ta slut. Ja hälsan är starkt beroende av att man har balans i livet, så det gäller att man som vi lägger sig vinn om att upprätthålla den.

 5. Ja tiden springer iväg alldeles för fort tycker jag. Själv tycker jag det nyss var 1 september. Själv så har jag inte badat alls i år. Det blev en blöt sommar. Ser fram emot att läsa ditt inlägg om utställningen.

  1. Det har inte blivit så nämnvärt mycket badande för mig heller. Först var vattnet för kallt, och sen blev vädret för dåligt. Så roligt att du ser fram emot att läsa det inlägget.

  1. Ja bromsen tror jag är viktig, för det är inte bra att bara ”springa på”. Då är det lätt hänt att man blir fartblind med tråkiga konsekvenser.

 6. Dina sätt att återhämta dig är i min smak. Jag ger mig också gärna ut i grönskan när jag behöver koppla av, numera till fots men nog minns jag alla uteritter och hur underbart det var.
  Och på mina promenader brukar jag ofta stanna till vid sjön, sätta mig på en av klipporna och njuta av vågornas ljud och solnedgången.

  1. Åh så avkopplande och skönt att sitta på en klippa vid sjön och njuta i solnedgången! Jag hoppas att jag kommer bo på gångavstånd till en sjö nångång.

 7. Ja, tiden går verkligen fort. Å det är ju så när man har roligt så går det fort. Å när man har tråkigt så går tiden sakta. Ja, vi var värda att få värme i september Efter augusti som regna bort.
  Jag älskar med att vara vid vatten. Det ger mig lugn. Skönt att sitta & läsa vid vatten.
  Att äta ute i naturen smakar så gott.
  Jag har åxå insett hur viktigt återhämtning är. Att sitta & inte göra något. Så både hjärna & kropp får vila & ladda på.

  Ha det då gött du med! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Ja det här hur man upplever tiden borde vara tvärtom. Ja återhämtning är livsviktigt för ett långsiktigt välmående, och att vistas vid vatten och i naturen gör en så himla gott.

   Ta hand om dig och var rädd om dig! <3

 8. Vad härligt du har fångat känslan <3.
  Jag är lite kluven till att tiden kan gå fort… jag gillar ju verkligen höst och vinter och uppskattar den tiden så himla mycket. Samtidigt vill jag ju vara i nuet hela tiden och inte "vänta" på en annan tid liksom. Balans i tillvaron är himla viktigt precis som du säger 🙂

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja även om man gillar alla årstider lika mycket, så går ju hela livet på tok för fort om tiden bara rusar iväg. Jag har liksom inte bråttom att leva färdigt, och tid som är njutbar får gärna krypa fram - vilket den bara gör när man har tråkigt. Så balans i tiden också skulle sitta fint! :D

 9. Låter härligt med lite bokläsning vid vattnet, låter väldigt behagligt och rogivande. Absolut misstänker jag att andra även har de dagliga sysslor att utföra, men likt många, väljer man att skriva mindre eller inte alls om dem och maximera inläggen med en massa annat istället! Ha en din fortsatt onsdag

  1. Ja det är fantastiskt rogivande att läsa vid vatten. Ett riktigt balsam för själen! Ja det tenderar helt klart att bli så att jag gärna maxar inläggen med annat än dagliga sysslor:D
   Ha en härlig fortsättning på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *