Torsdagstriss – vatten

Torsdagstriss – vatten

Idag tänkte jag göra något nytt här i bloggen, nämligen att haka på Popprinsessans Torsdagstriss. Hon började med den förra veckan, och jag tycker att det är en sån kul idé. Jag fotar i stort sett varje dag med min mobil, och det är bara ett litet fåtal bilder som kommer till användning i bloggen. Resten har jag som en dagbok i bilder. Den här torsdagen är temat vatten, och det drog igång tankarna åt alla möjliga håll. Men till slut lyckades jag välja ut tre foton. Om du också blir sugen på att haka på Torsdagstriss och vill veta mer, så kika in hos  http://popprinsessan.se

Vatten vårt livselixir

Vad vore livet utan vatten? Det är som säkert alla vet en grundförutsättning för liv och hälsa. Vi överlever inte många dagar utan att konsumera vatten, och varma dagar går det åt extra mycket för att släcka törsten. Det märks tydligt i hästarnas baljor och badkar. När det är varmt ute får man fylla på många liter varje dag. Jag tycker att det ser så uppfriskande och gott ut när man har fyllt det renskrubbade badkaret ända upp till kanten. Min kära saknade lilla Busfröken försökte alltid bada i badkaret, men hon fick förstås inte plats. Så jag spolade av henne med slangen istället. Nedan är en bild jag tog då hon drack vatten.

Vatten och njutning

Tänk så mycket man njuter av vatten. Att ta en dusch är så skönt och uppiggande, och ett varmt bad är för mig ett riktigt balsam för själen. På bilden nedan kan du se när jag doppar handen i glittrande sjövatten en varm sommardag. Jag är en riktig badkruka, men på den här badplatsen är det så långgrunt att man kan gå jättelångt ut i vattnet utan att väta bikinin. Så varma somrar får vattnet faktiskt en behaglig temperatur, och även en badkruka som jag kan njuta av ett bad.

Vatten, längtan och frihet

Jag hade tänkt skriva om det ena eller det andra, men kunde inte välja mellan längtan och frihet. För ett antal år sen hade vi båt, och jag längtade ofta efter nästa tillfälle att ge oss ut på sjön. Jag kände mig så fri när vi äntligen gled ut från hamnen. När jag vistas vid vatten är jag i nuet med himlen, havet, sjön, solen, vinden, fåglarna, insekterna, och mitt sällskap förstås. Nuet vävs samman med längtan efter att leva vid vatten. Nedan kan du se en bild som är tagen under en promenad mellan Borrby och Löderup i Skåne. När jag ser bilden längtar jag tillbaka dit, och till känslan av frihet jag har känt varje gång jag varit där.

Ja det här är mitt bidrag till Torsdagstriss med tema vatten. Nu är det äntligen sommar igen, och det samlas nya bilder och minnen i fotoalbumet. Kanske dyker de upp i inlägg framöver.

Jag önskar alla en  härlig sommar! 🙂

0

29 svar på ”Torsdagstriss – vatten

 1. Vad roligt att du hakade på – och vilka härliga bilder! Stranden utanför Borrby är ju sååå vacker!! Blir helt besatt av att gå där och kolla efter snäckor och stenar när jag är där, haha!
  Älskar också att duscha och kan bli riktigt besviken när jag bor på hotell om det är dåligt tryck i duschen eller om det inte kan bli tillräckligt varmt. Riktiga i-landsproblem alltså! 🙂

  1. Tackar så mycket! 😀 Ja det är en helt underbar strand. Det måste vara en av de finaste som finns i det här landet.
   Haha, ja fesljummet vatten med dåligt tryck vill man ju helst inte ha i hotellduschen :D”

 2. Vilket härligt tema! Och vilka fina bilder du tagit!
  Vatten har man ju som du säger, mängder med bilder av. Jag är beroende av ljudet av vågor och vi försöker alltid att få sjötomt när vi är ute med husbilen 🙂

  1. Tackar så mycket! 😀 Ja det är underbart att höra ljudet av vågor. Vi försöker också ofta hitta ställplatser vid vatten då vi är ute med husbilen 🙂

 3. Vatten är som Lisa för själen. Så rofyllt, vackert och på något sätt läkande. Älskar att komma ner till havet eller promenera vid vattnet. Igår tog jag min mamma och åt glas vid en småbåtshamn sedan körde vi vidare och stod och tittade på Havet vid öresundbron…det var mysigt

  Kram Kajsa

  1. Ja vatten berör en ända in i själen. Man får ro, och det är som du säger läkande. Så mysigt att äta glass tillsammans i en småbåtshamn 🙂

   Kram!

 4. Hoppade också på den. så kul med fotoutmaningar 🙂 Att fota vatten är allt något speciellt tycker jag. Det blir som oftast så vackert.

  1. Ja jag har tänkt många gånger att jag ska hänga på nån utmaning, men det har inte blivit av. Ja vatten är ett tacksamt motiv att fota 🙂

 5. Jag skippar fototrissen, jag har ju lördagsutmaningarna för foto så det räcker gott. Många bildinlägg blir det ju ändå. Har inte fått detta inlägg i RSS-flödet trots att jag avprenumererade och började igen. Vatten är verkligen helt underbart på så många sätt!

  1. Ja det kanske räcker med en utmaning i veckan. Ja vatten är till så mycket nytta och glädje.
   RSS-flödet är ett mysterium. Men konstaterade idag att e-postinläggen har rejäl fördröjning. Jag prenumererar för att se hur det funkar, och först idag kom det här inlägget. Men både WP och php är uppdaterade iallafall, så mysteriet kvarstår att lösa. Det jag vet funkar är att följa via WP/Jetpack och få inläggen i den läsaren. Jag har kollat att dom kommer som dom ska i flödet i Jet-pack.

 6. Skulle gärna ha 30 grader i vattnet för att våga mig i. Även om det faktiskt är rätt skönt när man väl doppat sig, en varm sommardag.

  1. Ja 30 grader i vattnet är en ganska bra temperatur. För min del behöver vattnet vara hyfsat varmt för att det ska bli skönt efter doppet.

 7. Att ta ett varmt bad efter att ha varit ute en kall vinterdag är riktigt skönt. Att bara få sjunka ner i det varma vattnet och bli uppvärmd. Eller ta en kall dusch efter en varm sommar. Vad skulle man göra utan vatten? Man skulle inte klara sig utan länge.
  Jag är också en badkruka,är inte ofta jag doppar hela mig själv när jag är på stranden.

  1. Nej tyvärr blir det inte så gott om tillfällen till att doppa sig när man är en badkruka, för vattnet är sällan varmt. Men i badkaret är det alltid underbart skönt att bada.

 8. Härligt inlägg och fina bilder som passade bra till temat.. Vatten är mysigt och ja det är härligt att åka båt och ta ett svalkande dopp när det är varmt..

 9. Så kul att du också hoppat på popprinsessans fotoutmaning. Vatten kan vara så vackert. Så fin bilder och vatten är ju så viktigt för både vi och djuren. Hoppas du får en bra fredag!

  1. Tackar så mycket! 😀 Så roligt att du tycker det.
   Jag önskar dig en härlig helg!

 10. Så härligt inlägg! vatten är ju verkligen livsviktigt, utan det skulle vi inte klara oss<3
  Jag älskar havet och vatten, spenderade mina barndomssomrar på segelbåt<3
  Hoppas du får en fin och härlig helg!

  Kramar 🙂

  1. Tackar så mycket! 😀 Åh det låter som riktigt härliga barndomssomrar<3 Vilka underbara minnen att se tillbaka på<3
   Jag önskar dig en en härlig och solig helg!

   Kramar! 😀

 11. (Sent) Svar: Tack så mycket för att du tog dig tiden att skriva några ord till mitt inlägg om födelsedagsfirande med familjen.
  Kram

 12. Ja vad skulle vi göra utan vatten? Tänk att inte ha vackra åar, sjöar och hav att titta på.
  Eller att ha det för att släcka törsten och att bada i.
  Bilden och texten om Busfröken fick mig att tänka på tiden på ridskolan, och en varm dag när vi red igenom en stor grop full med vatten. Då bromsar en ponny in, och trots ryttarens försök att få honom att gå fram så lägger han sig ner i vattnet.
  Ett dopp en varm sommardag uppskattas oavsett om man är två- eller fyrbent.

  1. Ja ett dopp kan uppskattas även av fyrbenta. Har också sett ryttare kämpa för att hästen inte ska lägga sig i vattnet, men det har slutat med ett dopp ändå. En gång i väldigt lortigt vatten dessutom 😀

 13. Härlig utmaning och fint inlägg om vattnet och hur viktigt det är för oss alla på många sätt. Älskar fotot av busfröken som ser ut att njuta av vattenpausen. Min bästa plats för avkoppling är vid vatten, det kan vara allt från tjärnar till havet. Det är något så rogivande att bara sitta och titta på vågor som kluckar in mot stranden.

  Önskar dig en fortsatt skön sommar och kramen!

  1. Tack så mycket! Jag älskar också det fotot, och hon drack alltid så långsamt och njutningsfullt<3 Ja vatten är fantastiskt avkopplande att se och höra. Ett riktigt balsam för själen 🙂

   Jag önskar dig också en fortsatt skön sommar! Kram!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *