En fest för ögonen

En fest för ögonen

Så är den äntligen här, den efterlängtade tiden då pionerna blommar. När man som jag älskar  både blommor och starka färger, är det en fest för ögonen. Vi har pioner på olika platser i trädgården, och de som växer intill husväggen slår ut först. Sen kommer de andra vartefter. Jag förundras som alltid när jag ser sommarens fägring över att naturen skapar så mycket skönhet. Som vanligt har jag dokumenterat det vackra med min telefon, så att jag kan dela med mig av blomsterprakten till mina läsare.

Det finns en slags trygghet i naturens cykler. Även om jag får erkänna att jag inte uppskattar dom alla lika mycket, så känns det skönt att veta att vissa saker är förutsägbara i en föränderlig och på många sätt galen värld. Vad som än händer omkring oss människor i stort som smått, så lever naturen sitt eget liv. Grönskan och blommorna behöver inte vänta på varken lön eller bättre tider för att slå ut, och vi människor kan njuta fritt av fägringen vi ser omkring oss.

Den här sommaren är väldigt speciell. Det är så mycket nytt och spännande på gång i livet, samtidigt som konsekvenserna av olyckan förra våren fortfarande påverkar väldigt mycket. Det nya livet vävs ihop med nya förutsättningar, och jag blickar framåt med förväntan mot möjligheter istället för begränsningar och vad som gått förlorat. Varje gång livet delar ut sina feta dråpslag, får man samtidigt en möjlighet att se och uppskatta det man har kvar. Man får en möjlighet att fördjupa sin tacksamhet.

Egentligen var det här inlägget bara tänkt att handla om pionerna, men det drev iväg och blev filosofiskt. Men så kan det bli, och så får det vara.

Jag bjuder på ytterligare några bilder, och önskar alla riktigt härliga sommardagar! 🙂

Ifall någon undrar vad det är för olycka jag skriver om, så finns en länk här:

https://varapavag.se/2022/06/04/en-mardromslik-var/

0

32 svar på ”En fest för ögonen

 1. Lått det är att sväva iväg när man ska skriva om något och sedan blir det något annat. Så otroligt fina din pioner är. Önskade jag kunde ha sådana men tyvärr så bor jag i lägenhet. Här har man blivit sjuk igen. Har ont i kroppen och är extremt trött.

  1. Tack så jättemycket! Javisst är det. Ja bor man i lägenheten har man ju som bäst en uteplats eller balkong att odla på. I en del bostadsområden finns det som tur är lite blomrabatter. Så tråkigt att du har blivit sjuk igen. Hoppas att du kryar på dig snart.

 2. Wow, vad vackra dina pioner är. Det är underbart ute nu när allt växer och blommar.
  Vad roligt att du har spännande saker framför dig och att ni hittar en väg efter olyckan.

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Javisst är det! Ja det är roligt och spännande, och inte minst en lättnad.

 3. Så vackert det är. Visst blir man glad då blommor slår ut. Stängs en dörr öppnas någon annan, gäller bara att se det.

  1. Tack, ja det ger en sån glädje. Ja det har du rätt i – det gäller att se dörrar som öppnas, och att ta vara på möjligheter också.

 4. Älskar också pioner! Så tack så jättemycket för att jag fick uppleva dina. De starka färgerna är underbara och den riktigt djupröda färgen är en favorit.

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tyckte om pionerna. Ja den djupröda färgen är riktigt fin 🙂

 5. Vilken blomsterprakt du bjuder på, så underbara pioner. Bara bonus med lite filosofiska tankar. Skönt ändå att du kan se lite ljusare på framtiden och jag önskar dig och din man allt gott i sommar. Varm kram!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Så roligt att du uppskattar både pionerna och de filosofiska tankarna 🙂 Ja det är väl sån jag är. Jag tror att det är nödvändigt att tillåta sig att känna mörkret när man är mitt i det, men sen gäller det att söka sig tillbaka ljuset igen.

   Jag önskar dig en riktigt härlig sommar!<3 Varm kram!

 6. Min syster Gunilla tipsade om din fina blogg. Så många igenkännande tankar du delar med dig av i dina inlägg. Spännande med orakelkorten och dess budskap. Så otroligt vackra pioner du har i din trädgård och jag gillar också dina filosofiska tankar. Blev ledsen när jag läste om den svåra olyckan som drabbade din man och förstår att ni haft en tung tid. Jag önskar er all lycka till och sommarkramar.

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Så roligt att du blev tipsad av Gunilla, och att du tittade in här! Dina ord glädjer mig väldigt mycket. Att skriva är roligt, men ännu roligare när någon uppskattar ens ord och tankar 🙂
   Ja det har varit en väldigt tung tid. Men vi ser fram emot när det är klart med operationer och komplikationer. Förhoppningsvis kan han göra mera då. Han är trots allt vid beundransvärt gott mod.
   Jag önskar dig en riktigt härlig sommar!<3 Varma sommarkramar!

   1. Fint att din man är vid gott mod och att ni kan börja se fram emot lite ljusare tider. Tack snälla du för de fina orden hos mig. Kram!

    1. Tack själv, det var glädjande att du besökte mig<3
     Ja det är fint att han kan vara så positiv trots sviterna han lever med. Det gör det möjligt att se framåt.
     Kram!

 7. Naturen skämmer verkligen bort oss så här års med allt vackert och färgglatt. Jag förundras varje år över hur fort det går. Tussilago, vitsippor och knoppar kommer i ett nafs. Och sedan kommer resten en efter en.

  1. Javisst blir man bortskämd! Ja det går makalöst fort. Jag önskar alltid att våren och sommaren kunde gå lika långsamt som november:)

  1. Då har du pionernas praktfulla blomning att se fram emot. Här har de som kommer sist precis slagit ut:)

 8. Åhh de är så vackra 🙂 Sommaren är fantastisk inte sant? 🙂 <3 Ja man ska ta tillvara på det man har, det har jag fått lära mig ordentligt nu dessa två dagar då jag har varit orolig över våran chihuahuatik Titti men allt gick bra <3 Men två sömnlösa nätter, oro ledsamhet och funderingar.

  1. Tack så mycket! 🙂 Ja den är underbar!<3 Så himla skönt att det gick bra med Titti. Man blir ju helt förstörd av oro när pälsklingarna blir sjuka. Lilla Mannen var illa ute ett tag, men tack och lov så blev han bra igen<3

 9. Så fint att du skriver om tacksamhet. Nåt som är så otroligt viktigt och nåt som jag precis tänkte på tidigare<3
  Livet blir bättre och mer glädjefyllt med tacksamhet.
  Pioner är så vackra, håller helt med 🙂

  Jag gillar att ditt inlägg blev filosofiskt. känner igen mig mycket i dina tankegångar.
  Livet blir ju verkligen vad man gör det till. Oavsett sjukdomar/hinder i livet så gör tacksamhet så mycket, så känner iaf jag<3

  Hoppas Du får en fin lördag och helg<3 Kram!

  1. Tack så jättemycket!<3 Det glädjer mig att du tycker det, för tacksamhet är så otroligt viktig och betydelsefull. Som jag ser det är den en grund för att känna lycka och tillfredsställelse i livet<3

   Jag önskar dig en fin fortsättning på helgen<3 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *