Befrielsen att rensa

Befrielsen att rensa

Det finns mycket man kan behöva rensa i om man tänker efter, för mycket blir kvar av gammal vana. Så länge jag behåller sånt jag trivs med, tycker om eller har användning för gör det mig inget. Iallafall inte så länge saker inte svämmar över. Men hursomhelst har jag under en längre period rensat bland sånt som jag inte behöver eller som jag har fått nog av. Gamla kläder har lämnats till gratisloppisen, och gamla halvdana prylar har åkt till soptippen. Folk som bara hör av sig när dom behöver hjälp har jag kapat eller minimerat kontakten med.

Men allra mest befriande är rensningen på sociala medier. Den handlar t ex om grupper på FB som av varierande anledningar inte ger mig något att vara med i. Vissa grupper har tagit energi till ingen nytta, och jag har länge funderat på att gå ur.  Även om jag inte hänger på nätet så mycket, så finns det saker jag har fått en överdos av.  Nu återstår att besluta om jag ska vara kvar på Instagram. Men funderingarna kring detta får bli ett annat inlägg.

Jag tycker om att skriva, men skrivlusten har senaste tiden hämmats av att jag har fått kluvna känslor för sociala medier. Det finns mycket som är bra med dessa, men också sådant som är motsatsen. Man kan även som en relativt harmlös användare, med en blogg som inte direkt sticker ut, råka ut för sånt som naggar humöret i kanten. Vissa saker har jag svårt att tåla. Men men, jag ska lägga mitt fokus där det intresserar och gagnar mig, och jag ska fortsätta att rensa så att min närvaro på nätet i större omfattning speglar aktiva val.

Men nu får det vara färdigordat om detta ämne, för det börjar bli svalt att ligga utomhus och  skriva. Ha det gött kära läsare!

20 thoughts on “Befrielsen att rensa

 1. Känner igen mig i det du skriver. Jag har fått tänka om i mycket den senaste tiden då jag känner att jag lagt energin på fel saker. Sociala medier i all ära men det kan suga musten ur en när man saknar energin. Viktigt att tänka på vad man själv mår bra av och det är klokt att rensa både saker men även energitjuvar i livet.
  Njut av lugnet fina du <3

  1. Tack fina du! <3 Javisst är det så. Man får verkligen tänka sig för och hushålla med energin när man har brist på den.

 2. Att rensa bland både saker och digitala delar kan verkligen vara befriande, förstår dig så väl. Jag har framförallt rensat bland saker här, mycket barnkläder som har sålt och getts bort, slängt på tippen (håller på att samla ytterligare en omgång) och även rensat massa på telefonen, så nöjd efter

 3. Jag skulle kunna ha skrivit det här inlägget. Är så dubbel till sociala medier just nu, och är inte alls lika engagerad i sociala medier som jag var för någon månad sen bara. Lite saker som har tagit för mycket energi.

 4. Jag tycker att det är bra att rensa, framför allt på sociala medier och att alltid fundera en gång extra innan man gillar eller kommenterar något för att inte bli spammad senare. Jag har dragit ner mycket på det….men tycker om att läsa bloggar som speglar människan bakom

  1. Ja milde tid så mycket spam man kan få om man gillar och kommenterar obetänksamt. Det får man akta sig för.

 5. Ja de är skönt att rensa – har själv rensat ens drös med kläder ärligt talat. Skönt att bli kvitt de – funderar själv på att sälja och ge bort ärligt talat 🙂 Men jag får se 🙂

 6. I bland kan det vara bra att rensa social medier har tyvärr både för och nackdelar som du skriver men jag bloggar mest för skrivandes skull 😊

  1. Tack! Ja man mår nästan oväntat bra av att rensa. Om det är något som verkligen kan stjäla ens glädje så är det vissa grupper. I tryggheten bakom sina skärmar kan folk skriva nästan vad som helst, dom kan uppföra sig maktfullkomligt, och dom slipper uppleva hur deras ord påverkar andra.
   Jag är också bara aktiv när jag har tid, för jag vill inte bygga in onödig stress i livet❤️

 7. Jag vet exakt vad du pratar om och känner så väl igen detta. Jag har den senaste tiden funderat mycket på detta och försökt rensa så mycket jag bara kan, både i klädesväg som bara har “dåliga” minnen eller ingen nytta alls, men även i mina sociala medier som FB-grupper och personer jag följer. Jag tror man behöver göra en sån rensning lite då och då, få fokus på det som man mår bra av, intresserar en och bara ger en goda saker istället för det som suger energi. Varför hålla kvar en själv i det mindre bra?! Du är så klok! <3

  Måste verkligen tacka för din otroligt fina kommentar på mitt inlägg! Tänker mycket på dig och kikar in här då och då, var i förrgår jag tänkte skicka iväg en kommentar till dig men visste inte om jag skulle vara för "tjatig" i och med att jag gjort det innan! Jag tror absolut INTE att du är helknäpp på något vis, utan jag tror man känner på magkänslan såna saker som du gör. Vissa personer eller saker dras man till och har en mer "feeling" för om du förstår mig. Inget är konstigt i mina öron! Känns skönt att veta att du finns, jättefint av dig att skriva det ska du veta. Är så himla tacksam, och detsamma även gällande dig! Stor och varm kram till dig, hoppas du får en fin midsommar att njuta av <3

 8. Åh tack så jättemycket kära vännen! <3 Jag blev både rörd och alldeles varm inombords av din fina kommentar! Jag tänker på dig också. Jag skriver det du förtjänar, och som jag vill att du ska veta. Tänk aldrig att du skulle kunna vara för ”tjatig” för det kan du aldrig bli. Det är bara glädjande när du hör av dig, så gör det så mycket du vill och privat om du vill. Jag är bara glad om jag kan finnas för dig <3

  Jag hoppas att du får en så bra midsommar du kan, och att du har det så bra som möjligt där du är. Jag vet att du kommer att göra ditt allra bästa med vad du har framför dig, hur tufft det än är. Du är så klok och stark. Jag känner också så starkt att du kommer att lyckas. Du har precis allt du behöver för att vinna vännen! Du lägger ditt fokus på det som är rätt.
  Som sagt - hör av dig när du vill och hur du vill!
  Stora varma kramar! <3

 9. Vad skönt när man kan rensa sådär. Det är något jag själv skulle behöva, rensa nu bland vänner och bekanta som jag inte upplever behöver snoka på vad jag lägger ut på instagram/facebook och som inte heller behöver ta reda på vad som händer när dem inte är intresserade i vanliga fall av mig. Så att det tycker jag lät klokt av dig! <3

  1. Tack! <3 Ja dom där nyfikna som bara är vän med en för att snoka i vad man gör, klarar man sig toppenbra utan. Vissa vet man har inget annat intresse än att hitta något att prata om. Några av dessa skulle jag ha rensat bort för längesen om jag hade förstått vilka giftormar dom är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: