En påminnelse om kommande tider

En påminnelse om kommande tider

Än är det bara februari, så det är ett tag kvar till våren. Men när solen skiner och fåglarna kvittrar känns det som att den är riktigt nära. När jag gick genom trädgården såg jag plötsligt något lika glädjande som oväntat, nämligen några små gula blommor. De såg nästan lite yrvakna ut när de sträckte sig mot ljuset, bland de vissnade resterna av fjolårets grönska. Det är nog lite tidigt att se blommorna som vårtecken, men jag fick en påminnelse om kommande tider. Vårkänslorna fick vakna upp för en stund.

Varje år är glädjen lika stor när de första blommorna tittar fram. En anledning är förstås att de är så vackra att se, och särskilt när man som jag älskar färger. Men jag har också alltmera kommit att känna den symboliska betydelsen av vårens blommor. För de ger inte endast naturen skönhet då den vaknar igen, utan de ger också en känsla av hoppfullhet. För mig är det nästan som om året börjar när naturen vaknar. Blommorna berättar att en ny tid är här, och ger en förhoppning om att den ska bli bättre än den som har varit en längre tid. De berättar att hur svåra prövningar livet än må bjuda på i övrigt, så kommer naturen generöst att bjuda på sin prakt och grönska. Ljus och värme kommer att ge kraft åt allt som lever, inklusive mig och oss.

Jag ska göra mitt bästa för att ta vara på livskraften som kommer med våren, och låta den stärka mig inför vad som kommer framöver.

Vad betyder vårens första blommor för dig?

28 svar på ”En påminnelse om kommande tider

 1. Så fort solen visar sig får jag vårkänslor och känner glädje! Försöker förtränga att det kan komma mer snö vilken dag som helst. Blundar för det och njuter av de ”vårtecken” jag ser 🙂

 2. För mig betyder vårens första blomma att nu är våren här och det går mot allt varmare dagar. Även att man kan ta bort sina tjocka kläder man har haft under vintern och snart gå rätt tunnklädd då man ska ut och gå.

  1. Tack så mycket! Ja våren verkar vara längre framskriden i södern, och jag längtar efter att se snödroppar här?

 3. Jag tycker du sätter ord på mina känslor, för mig börjar också året vid blommornas ankomst och dessvärre slutar väl året nästan med deras försvinnande. Under våren går jag runt som i ett bubbligt skimmer och häpnar över allt jag ser. Vilka underbara dagar det varit, med både solsken och snödroppar. Även jag får hopp om framtiden. Jag älskar när marken täcks av scillor och vitsippor, har skogsdungar jag brukar besöka.

  1. Tack så mycket! Ja jag känner likadant, att året slutar nästan med blommornas och grönskans försvinnande. Jag går också i ett slags bubbligt skimmer av förundran när naturen vaknar. Det är så underbart när marken täcks av blommor. Härligt att du har skogsdungar att besöka?

 4. Jag har inte sett någon vårblomma än men jag håller utkik. Igår när solen var framme och det hördes fågelkvitter från träden fick jag riktiga vårkänslor – hoppas att våren kommer snart.

 5. Många visar vårtecken nu. Har inte sett några, men tänkte att jag måste ut och leta. Vårens först blommor är allt något speciellt tycker jag.

 6. Våren är bästa tiden när det gäller just sådant, blommor, växtlighet och allt som hör där till, så vackert. Tyvärr kommer min allergi då också och det är mindre bra.

  1. Men fy så tråkigt att behöva stå ut med allergi när allt det vackra kommer. Hoppas att det finns något som kan lindra den.

 7. Såg de första vitsipporna för någon vecka sedan och jag blir alltid lika glad. Tänk att vårens första blommor ger sådan glädje och hopp framför allt

 8. solen visade sig ordentligt här för ca 2 veckor sedan och då började jag genast längta efter vår, dock blev det bakslag och snö igen men solen tittar fram då och då och vårblommorna dyker nog snart upp här med

 9. Ja nu längtar man verkligen efter våren ..<3
  Har känt lite vårkänslor jag med, men än så länge lite för snöigt och kallt här ändå, men känner absolut att vi är på väg dit 🙂

  Så mysigt med blommor redan<3

  Kram!

  1. Ja jag kan tänka mig att vårkänslorna inte blir riktigt lika intensiva om det är snöigt och kallt, som när man ser blommor. Men när det börjar bli dagsmeja känner jag alltid vårkänslor trots att det är snö?

   Kram!<3

 10. Visst är våren fantastiskt, särskilt i Sverige efter den tunga vintern. Ljuset återkommer och nya starka färger tar över i naturen. Här i Portugal ser det lite annorlunda ut eftersom vi har blomning året om. Men visst smäller det till här också när värmen kommer på riktigt, även nattetid.

  1. Det låter så underbart att ha blomning året om! Skulle gärna ha det så istället för att stå ut med den tunga vintern varje år. Måste verkligen börja titta på möjligheterna att lämna landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: