Inte riktigt som jag önskade

Inte riktigt som jag önskade

Jag har alltid önskat mig en sjötomt, vilket har känts som en ganska ouppnåelig dröm. Nåväl, nu har jag nästan fått en sådan – eller åtminstone ett synnerligen opraktiskt substitut. Det har sedan förra helgen töat bort mängder av snö under tiden som det periodvis har regnat på den. Bäcken som det i vanliga fall inte är så mycket vatten i, har förvandlats till en flod som forsar fram. Tyvärr har den brett ut sig så pass mycket i hagarna, att det inte är mycket användbar yta kvar. Som om det inte vore nog väntas det mera regn.  Snart får man väl skaffa sig en kanot att ta sig fram med på tomten, eller åtminstone ett par rejäla fiskarstövlar. Jag skulle också kunna skaffa mig en våtdräkt, och ta stärkande simturer i det iskalla vattnet? Det är iallafall en himla tur att huset ligger på betryggande höjd över vattnet.

När det nu ändå måste vara vinter (nej jag är ingen vintermänniska) vill jag ha en riktig sådan. Jag har min bestämda uppfattning om hur en uthärdlig vinter ska vara (om den inte kan tillbringas i något varmt och soligt land). Ett par minusgrader räcker så man slipper frysa alltför mycket, och några enstaka centimeter snö vill jag också ha. Då blir det ljust på kvällarna utan att man behöver skotta. Så ska det vara vindstilla också, för annars känns det kallare än vad det är. Sist men inte minst vill jag ha solsken också, så att det blir sådär vackert med glittrande snöflingor. Men men, vintern är långtifrån över, så än finns det tid för drömvintern att besannas. Och om översvämningarna fryser till is kan jag ju alltid leta fram skridskorna.

Tänk så mycket fin is det kan bli att åka runt och slipa läder på?

Hur tycker du att vintern ska vara??

0

14 svar på ”Inte riktigt som jag önskade

 1. Vi satt just och pratade om det hemma då dom visade extremväder. Snart har vi också sjöutsikt. Vi siktar på det nya venedig. Till saken hör att vi bor väldigt högt upp på en kulle. 🙂 Skämt å sido. Inte roligt då det blir så.

  1. Nej jag försöker skämta till det lite, för det finns ju inget att göra åt eländet. Men det är inte roligt.

 2. Om det fryser nu så har du ju en skridskobana, bara att snöra på sig skridskorna. Haha
  Skämt å sido, det var ju helt otroligt så mkt vatten ni har på tomten!

  Jag vill gärna att vintern ska vara kall, gärna mer än -10 för då är det inte så rått i Skåne. Jag vill ha snö men inte mer än att det går att leva som vanligt så tågen måste gå och inget ska vara stängt pga snön. Givetvis vill jag ha den härliga vintersolen också.
  Sen ska den ta slut i början av mars så våren kan komma.

  Simma lugnt!
  Kram

  1. Ja det är häpnadsväckande mängder vatten. Ja bor man hyfsat nära kusten så blir det förskräckligt råkallt på vintern om det är ”mildare” temperaturer. Början av mars vill jag också slippa vintern, men den hänger tyvärr i lite längre här.

   Kram!

 3. Jag vill att de ska vara lagom kallt några minusgrader. Sen ska det vara snö så ska det vara ordentligt och snön ska stanna kvar och inte töa bort på några dagar. Då blir det bara blaskigt och börjar det töa och sedan fryser det på så blir det isgata och man blir som Bambi på hal is.

  1. Ja jag vill också att snön ska stanna kvar, för det är så himla jobbigt när det växlar mellan blaskigt och isgata. När slasket fryser till här går det inte att gå ut utan broddade skor, och ibland är det knappt att ens broddarna hjälper.

 4. Jisses vad mycket vatten ni fått. Håller med dig, det ska vara en riktigt vinter med ett par minusgrader och några centimeter snö

 5. Oj det var verkligen mycket vatten på tomten! Jag tycker en riktigt vinter ska vara 15-20 grader och strålande sol, med ett ordentligt och välbehövligt regn 1 dag i veckan 🙂 Så har det inte varit, det har istället regnat varje dag under en månad, men nu har det börjat ordna upp sig med mycket mera sol 🙂

  1. Det låter helt klart som en vinter jag också skulle föredra framför den kalla nordiska vintern!?

 6. Nästan så du får plocka fram gummibåten och ro runt där hemma. skämt poch sido galet såklart men man får väl se det bra eller roliga i det sämsta också

  1. Fortsätter det såhär så kanske jag skaffar en gummibåt. Ja man får försöka lätta upp stämningen så gott det går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *