Fullmåne och tid att reflektera

Fullmåne och tid att reflektera

Visste du om att fullmånen sägs vara en tid för att släppa taget om sådant som inte gagnar en längre i livet? Personligen kan jag komma att tänka på såna saker närsomhelst. Men jag kan ändå tycka att det är lite praktiskt att ha regelbundna hållpunkter för att fundera igenom saker i livet. Så för mig är fullmånen också en tid att reflektera över allt möjligt såväl smått som stort i livet.

Vid fullmåne kan jag känna att känslorna förstärks, eller ”skruvas upp på en högre volym”. Då gäller det att verkligen lyssna på vad dom säger, så att budskap från ens inre inte misstolkas. Jag kan få en känsla av att något skaver, och anledningen är kanske inte alltid vad den först verkar vara. Men när jag vet vad den beror på försöker jag att göra något åt den. Ibland får jag obekväma insikter som leder till mindre lätta beslut, men det är otroligt viktigt att städa i sitt liv.

Hursomhelst är det fullmåne igen, och energin från den känns riktigt stark. Den går tyvärr inte att beskåda eftersom ett regnväder ligger tungt över himlen. Det tydligaste tecknet på att det är fullmåne är att jag ligger sömnlös om nätterna. Så har jag förstås den där magiska känslan av förväntan och längtan som jag brukar få. Men i förrgår kväll – när månen var nästan full – var himlen klar, och jag stod utomhus i kvällens tystnad och njöt av ett månbad i dess starka sken.  Jag tog också några bilder som jag delar med mig av i inlägget 🙂

Det är något speciellt med att stå ute i naturen och betrakta fullmånen när den lyser upp himlen. Den känns både långt borta och nära, och energin den utstrålar känns så påtaglig. Jag får en känsla av att vara ett med såväl himlavalvet som naturen, ja som en del av allt.  Det är en mäktig känsla som väcker förundran och ger frid inombords.

Det finns också andra saker jag ägnar mig åt vid fullmåne, men jag sparar dom till andra inlägg.

Jag önskar alla en härlig och reflekterande fullmånetid! 😀

 

20 thoughts on “Fullmåne och tid att reflektera

 1. Vilka härliga bilder 🥰 jag brukar vara så full av energi när de är fullmåne. Vi nästa fullmåne hoppas jag att de är klart här så jag kan ladda min pendel 😊

 2. Jag känner inget när det är fullmåne 🌝tycker det är häftigt & mäktigt när den lyser upp bara. Där i mot min sambo har ibland svårt att sova när det är fullmåne.

  Jag önskar dig en trevlig dag! 🍁

  1. Åh så skönt det skulle vara att liksom du inte drabbas av sömnlöshet! Men hursomhelst njuter jag av att se den 😀

   Ha det så trevligt du också! 🙂

  1. Ja det är som ett inre möte med sig själv, och det blir för min del lite mer strukturerat än när jag bara funderar fritt när som helst.

  1. 100% fullmåne var det den 20/10, men den är nästan full ett par dagar före och efter – och det märks 😀 Ja att göra avslut öppnar upp för att påbörja något nytt.

 3. Jag försökte fotografera fullmånen men lyckades inte. Måste ändra i kamerainställningarna till nästa gång, jag har börjat kika lite på det. Med andra ord är jag imponerad av hur fina dina kvällsbilder är. Jag håller med, ett månbad är mäktigt. Så även att titta upp mot en stjärnhimmel, även om det kanske inte är lika symboliskt som att vistas i fullmånens sken. Jag läste en bok om månmagi i våras och denna tar upp den symboliska nystarten, som du beskriver här i inlägget. För mig låter det som den vackraste poesin att följa och känna in naturens växlingar på det sätt som du verkar göra. Vill gärna läsa mer om dina månritualer.

  1. Tack så mycket! 😀 Ja det är svårt att fota fullmånen, och ibland är telefonen helt osamarbetsvillig. Så jag blev glad att det blev några bilder den här gången.
   Jag tycker också att det är mäktigt att beskåda stjärnhimlen, och det brukar bli tillfälle till det när hästarna har fått sitt natthö.
   Jag har inte tänkt på det tidigare, men nog är det poetiskt att följa och känna in naturens cykler. Det ger en sån inre harmoni.
   Så roligt att du vill läsa om mina månritualer. Jag har funderat på hur mycket och vad jag ska skriva om dem.

 4. Det märktes är det var fullmåne här med. Det var ju klokt att tänka att man ska reflektera och släppa saker vid fullmåne, det ska jag nog ta till mig.

  1. Tack! Ja det blir – åtminstone för min del – lite mera struktur på tankarna, som leder till beslut som fullföljs i högre grad.

 5. Fullmånen är häftig och tidigare hafe jag alltid svårt att sova när det var fullmåne. Nu påverkas jag inte på samma vis. Häftigt ändå att det inre på något vis vill säga oss något många gånger. Kanske dags att ta till sig signalerna och städa i livet.

  1. Ja det inre vill ofta säga oss något, så det gäller att inte låta det tala för döva öron. Jag har kommit att ta signalerna på stort allvar, och städar regelbundet efter behov i livet.

 6. Är iaf inte medveten om att jag påverkas av fullmåne eller ej. Hemma i stan är det sällan jag märker att det är fullmåne, för det är så mycket andra ljus här. Men i sommarhuset är det helt magiskt när månen lyser upp över havet. Tyvärr tycker jag att det är svårt att få till foton som faktiskt visar hur magiskt det är.

  1. Åh så vackert det låter med månsken över havet! Om jag hade haft ett sommarhus i ett sånt läge, skulle jag nog inte kunnat stanna i stan vid fullmåne 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: