Tankar i natten

Tankar i natten

Månen skiner in genom sovrumsfönstret och höljer rummet i silvervitt ljus. Fullmånen har passerat, men månljuset är ändå starkt. Jag ligger och lyssnar på vinden som dånar i trädkronorna utanför, och känslan av höstens magi är påtagligt närvarande. Tröttheten som har varit min följeslagare hela dagen har plötsligt försvunnit, och mängder av tankar avlöser varandra. I min fantasi har jag under månader skrivit minst hundra inlägg. Händelser och intryck har satts på pränt i mina tankar, för att sedan suddas ut av glömskan likt ord skrivna i sanden. Inspiration kan vara ett märkligt fenomen. Den kan vara närvarande och frånvarande på en och samma gång. Eller helt enkelt bara otillräcklig, och faktiskt väldigt ömtålig.

Det finns så mycket jag vill skriva om – smått som stort, naturen som växlar skepnad, vardagliga små händelser och förundran i ögonblick som kommer och går. Livet är som alltid fyllt av små glädjeämnen, men också av saker som är mer eller mindre svåra. Världen är på många sätt sig inte lik, och jag får lägga mig vinn om att inte låta mig påverkas av fientligheten som har uppstått i samhället i pandemins spår. Rädsla kan ta fram det mest primitiva och aggressiva i människor som annars är ganska timida. Det är sorgligt när människor splittras upp i olika läger. Det är vi mot dom, rätt mot fel, och i rättfärdig respektlöshet kan människor kalla varandra nästan vad som helst. Tanklösheten står i full blom. Tänk om man kunde utvinna energin ur alla ordkrig på nätet. Då skulle man nog inte ens behöva kärnkraftverken längre.

Men nu har jag filosoferat tillräckligt för denna natt, och även om jag kanske inte fick något meningsfullt på pränt har jag iallafall skrivit – på riktigt. Orden finns på pränt utanför fantasin.

Jag önskar alla en härlig höst! Ta vara på allt det vackra vi står inför nu!

Känslan av höstmagi 😀

26 thoughts on “Tankar i natten

 1. Ofta, när jag inte skrivit på ett tag, så formulerar jag inlägg i huvudet när jag gör helt andra saker och inte har möjlighet att pränta ner mina tankar. Men sedan, när jag väl har möjlighet att sitta ner och skriva, då känns tankarna ointressanta och tråkiga så då blir det aldrig några inlägg om det ändå. Så dumt. Ibland tror jag att vi inte ska tänka så mycket 🙂 utan bara skriva ner våra tankar. Sedan kan vi ju välja om vi vill publicera dem eller inte 😀

  1. Ja det här att tänka på vad som är intressant eller inte, är ju rätt så meningslöst tycker jag. Det är upp till var och en vad man vill skriva om. Personligen glömmer jag bort det jag tänkte att jag skulle skriva, och går det tillräckligt lång tid glömmer jag att jag ens tänkte skriva:D’

 2. Jag känner igen mig i ditt inlägg. Jag har inspiration till att skriva, skriva om viktiga ämnen i samhället, mer om hur pandemin splittrat oss i ett vi mot dom-samhälle. Men samtidigt har jag inte inspiration på så sätt att orden inte kommer till mig. Jag har den här veckan funderat över om jag ska byta inriktning på bloggen helt.

  1. Jag har också funderat en del på inriktningen i min blogg. Jag kan känna att jag vill skriva om viktiga ämnen som splittringen som pandemin har orsakat i samhället. Men blotta tanken på att göra mig själv till en måltavla för fientlighet och elaka kommentarer, dödar inspirationen på nolltid.

 3. Hösten är magisk. Som vanligt missar jag fullmånen, och tillhör de få som är totalt opåverkad av den också. Tänkte köra en fullmånemeditation, men somnade 🙂

 4. Vad jobbigt det är när man inte kan somna och man bara ligger och vänder och vrider sig i sängen. Vilken bra inlägg du skriver 😊 hoppas du kunde somna tillslut 😊 ha en bra helg och ta hand om dig

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Ja fy det är inget vidare. Jag somnade tillsist, men det blev på tok för lite sömn.

   Ha en härlig söndag och ta hand om dig! 🙂

 5. Det var ett poesi inlägg det som heter duga 😊. Bra skrivet inlägg 👍.
  Ja du. Vad har det tagit åt människor. Men man får bara inte ta åt sig allt. Bara glimta lite.

  Tack desamma! 🍁

  1. Ja på natten löper tankarna fritt, och det krockar ju med att man vill och behöver sova. Kan tänka mig att du får ännu mera och säkert mindre trevliga tankar när du är deprimerad. Hoppas att du känner dig bättre snart igen.

 6. ja ibland har man mycket tankar och försvinner iväg i sin lilla egna värld.

  jag har en sån period nu och det kan även bli för mkt.

 7. Härligt inlägg och vilken magisk bild med månen. Känner så igen mig i allt du skriver och jag har också funderat mycket kring mitt bloggskrivande. Känns som det finns så mycket som händer som jag har åsikter om men jag har inte riktigt orken och inspirationen att ta itu med det. Och bara tanken på alla elaka påhopp i kommentarsfälten får mig att genast tänka om.

  Tror jag fortsätter att skriva om naturen och guldkornen i tillvaron ett tag till 🌿Jag känner att jag behöver det som balans till allt elände i medierna.

  Önskar dig en skön och avkopplande fortsättning med många fina stunder i naturen. Varm kram 🤗

  1. Tack så jättemycket snälla du!<3 Ja man behöver all balans man kan få i dessa eländesmättade tider. Medierna riktigt frossar i allt som kan röra upp starka känslor och spä på polariseringen i samhället. Jag undrar hur journalistkåren lyckas sova om nätterna. Det är ju trots allt ett val dom gör när dom agerar pöbel och hetsar människor mot varandra. Känslorna kring mitt skrivandet blir alltmera splittrat. Men det krävs verkligen ork om man ska sticka huvudet i det getingbo som samhället har blivit, och den orken har jag hittills inte känt.

   Hursomhelst är det nu viktigare än någonsin att vara medveten om och uppskatta guldkornen i tillvaron, så jag kommer liksom du att fokusera på dessa.

   Jag önskar dig en vacker, njutbar och fridfull höst.
   Varm kram!🤗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: