En badkrukas bästa sommar

En badkrukas bästa sommar

Milde tid så längesen det var jag skrev! Men bättre sent än aldrig – hoppas jag – när andan nu faller på att dela med mig av ett mirakel. Jag har badat! Gång på gång på olika ställen, och utan att pinas och våndas. Alla som känner mig vet att jag är hopplös när det gäller att bada i hav och sjöar – såvida det inte handlar om t ex mycket varmt vatten i Medelhavet. Men i år har jag badat såväl i hemtrakterna som under husbilsfärden i Skåne.

I år har jag njutit av långa och sköna bad i bl a Falsterbo, Sandhammaren och Löderup. Stränderna där är helt underbara, och havet vars vatten brukar kännas nästan fruset har haft en behaglig temperatur. Jag har bara behövt sjåpa mig några minuter innan doppet. Det är rekord! Därefter har jag legat länge i vattnet och plaskat som en barnunge. Särskilt när det har varit vågor i vattnet.

Det bästa är att det är mycket sommar kvar, och än väntar flera sköna dagar med sol och bad. Det känns gött – ja riktigt gött att veta. Det gäller att likt en ekorre samla goda minnen av njutning inför den mörka vintern. Stunder att tänka tillbaka på med vemod och längtan, och med hopp inför nästa sommar. Tiden går så fort så det gäller att suga i sig varje härlig minut. Det sparas minnen av vågornas rogivande brus, av solens värmande strålar, av vattnets friska svalka, av sand mellan tårna, av långsam läsning i min spännande bok, av picknick på stranden, av insekters surrande, av den sköna tröttheten efter en dag med sol och bad, samt av vilsamma tupplurar i skuggan. Känslan av frihet är underbar och beroendeframkallande, och jag känner mig nästan som fåglarna som till synes bekymmerslösa svävar fram i solskenet.

I år är sommaren riktigt bra – precis som jag vill att den ska vara. Jag hoppas att du också njuter av den! 🙂

32 thoughts on “En badkrukas bästa sommar

 1. Det kunde varit jag som skrev detta. Är som dig normalt en badkruka men denna sommar badat i massor, och nog är det fantastiskt. Nu har jag visserligen badat i mellansverige och du i sydliga delar så ditt har nog varit varmare ändå, men denna sommar har ändå varit i topp med 30+ och solsken. Visst behöver vi den saken? Härligt också att du är tillbaka i bloggen och att det blev husbil för er även i år.

  1. Åh tack så jättemycket!<3 Ja vi behöver verkligen få njuta av sol och värme. När man som jag lider av det mörker som vilar över landet en stor del av året, gäller det att få möjlighet att ladda batterierna. Den här sommaren är verkligen toppenbra! 😀

  1. Ja än är det inte färdigbadat för min del, så om vädret håller i sig blir det definitivt ett badrekord för mig! 😀

 2. Vilka härliga bilder!
  Jag är också värsta badkrukan, badar aldrig i Sverige 😛
  Senaste veckorna har varit fantastiska och stoppas undan i minnesbanken.

 3. Vad kul att du delar din blogg igen och även bloggat! 😀 Jag har inte badat något i år, jag har inte badat på flera år men om jag ska bada så ska det vara i hav eller sjö. Jag har haft en bra sommar och njuter av värmen och solen 🙂

  1. Åh tack så jättemycket!<3 Ja hav och sjöar tycker jag också bäst om att bada i, även om pooler ofta är mindre kalla 😀

  1. Ja har man inte tid så är det ju inte lätt att ta sig ett dopp. Hoppas att det blir tillfälle för dig att bada någon gång under resten av sommaren 🙂

 4. He he här är en badkruka till! Har också tagit några dopp i år faktiskt & älskar sommaren! Njuter för fullt & vill inte att det ska ta slut. Fyller på energiförrådet riktigt inför hösten.

  1. Ja detta är verkligen en toppensommar, när vi badkrukor lyckas ta oss ett antal dopp! 😀 Jag vill verkligen inte heller att sommaren ska ta slut!

 5. Men vad härligt med mycket bad! Jag har bara badat två gånger än så länge i sommar, och jag ser mig inte som en badkruka. Men det är massa annat som kommer i vägen…

  1. Ja det är ju lätt hänt att saker kommer i vägen. Men hoppas att det blir flera tillfällen för dig också att bada i sommar 🙂

 6. Havet i Skåne är bäst! Vi har tre kustsidor och jag bor mitt i Skåne och har därför lika långt vart jag än åker.
  Falsterbo har den finaste stranden men där brukar vara galet mycket folk så därför badar jag ytterst sällan där.
  Igår var jag i Åhus och badade. När vattnet är varmt i Åhus så vet man att det är en bra sommar. Haha
  Jag älskar att bada i havet och har gjort det en hel del i sommar men inte så mycket som jag önskat. Fast jag jämför med när vi hade husvagnen ståendes i Åhus och då badade vi ibland två, tre gånger om dagen.
  Härligt att du njuter av sommaren!

  1. Jag kan bara hålla med dig om att Skånes hav och stränder är bäst! Min absoluta favoritstrand är Sandhammaren, men överlag behöver man bara promenera en liten bit iväg från ”klungan” av folk så hittar man sin enskilda plats i lugn och ro. Det har varit skapligt med plats i Falsterbo också. Det låter toppen att bo som du gör! Det skulle jag också vilja göra! 😀

 7. Härligt att du badat flera gånger då det varit så varmt. Själv har man bara badat en gång men det blir nog flera gånger. Hoppas boken du läser är bra och spännanade.

 8. Jag var en fegis i flera flera år men för två år sedan vaknade mitt badande igen. Nu badar jag mer än gärna. Är det sommar så ska man väl bada även om man kanske inte tycker man har bästa beachkroppen.

  Härliga bilder du bjuder oss på

  1. Tackar så mycket! Ja hur kroppen ser ut har ju ingen betydelse. Jag är bara en riktig mes när det gäller att doppa mig i kallt vatten, men i år är badtemperaturen inte kallare än att jag klarar att doppa mig 😀

 9. Vilket härligt inlägg och så fina foton. Så bra du beskriver dina känslor som jag så väl känner igen. Roligt höra att du haft sköna badupplevelser den här fantastiska sommaren. Jag njuter i fulla drag och samlar på minnen. Tack och lov att det är många sommardagar kvar.
  Önskar dig en fortsatt fin sommar med bad och upplevelser. Kram 🤗

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Så glädjande att du också har en njutbar sommar! Den är sannerligen välbehövlig även med tanke på det dryga året som har varit.
   Jag önskar dig också en riktigt fin och härlig fortsättning på sommaren. Kram! 😀 🤗

 10. Har verkligen inte badat någonting nu under sommaren eller hösten/sensommaren. Ser verkligen så underbart ut och härligt ut. Var dock i Skåne under sommared med. Hyrde en stuga och sonen fick bada massor. Jättemysigt! Låter verkligen underbar med att du fått en sådan härlig tid. Vad för spännande bok läser du? 😀 <3

  1. Så du har också varit i Skåne i sommar! 😀 Det är så fint där, och bästa stränderna man kan önska sig. Havet brukar vara kallt, men i år var det verkligen badbart.
   Boken är en historisk roman, och handlar om en kvinna som via meditation upplever en annan kvinnas svåra liv under en tid för mycket länge sedan. En väldigt spännande bok😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: