Frid och tacksamhet på en kraftplats

Frid och tacksamhet på en kraftplats

Så var det dags igen att fylla på inombords med en stor portion av inre frid. Häromdagen gick färden till kraftplatsen Omberg, och det var om möjligt ännu underbarare att vistas där än det brukar vara. För den som älskar naturen finns den oändliga friheten kvar även i dessa begränsade tider. Friheten att känna när skogen vaknar till liv känns extra dyrbar just nu. Den spirande grönskan, solens strålar som silas genom genom trädkronor, fåglarnas sång, små insekter som tittar fram och bäckar som porlar – ja allt – säger att en ny livscykel har tagit sin början. Moder jord med allt sitt myllrande liv snurrar vidare som alltid även i svåra tider. Hon ger en påminnelse om att allting har såväl ett slut som en ny början. En påminnelse fylld av glädje och hopp, som ger en djup tacksamhet och inre frid.

Vi brukar ju vanligen färdas till häst på stigarna, men den här gången blev det en promenad istället. Så jag passade på att fota med min olydiga telefon, som alltid ligger i fickan när jag rider. Vi utgick från Stocklycke, och jag hoppas kunna förmedla lite av friden och lugnet även till dig.

Bokskogen innan löven har spruckit ut.

Här stannade vi en god stund och bara njöt av stillheten och ljuset.

Marken var täckt som av en matta av blommor.

Ord ur det förflutna vaknade i mitt inre som ett eko ur en svunnen tid, och för ett ögonblick möttes nutid och dåtid:

Vår natur skänker kraft, ro och styrka. Skänker stillhet att möta en sorg. Mycket tungt hamnar i livets korg. Den ger andrum, såsom i en kyrka.

Vinden viskar i träden jag hör den, säger här finns det underbar frid. Här finns massor av vilande tid. Jag vill njuta och kommer igen.

Jag önskar alla en härlig påsk oavsett hur ni kommer att fira den eller inte. Ta hand om er själva och varandra!

68 svar på ”Frid och tacksamhet på en kraftplats

 1. Du har så rätt! Hösten är sorglig då dör allting inför vintern men så fort våren kommer så vaknar allting till liv igen. Vårat första tecken på vår å liv är då alla fåglarna sätter igång då vet man att våren är här eller på ingång. Otroligt vackra bilder ?❤️ Du är grym på att fota!!!

  Jag ska jobba fm idag sen ledig helgen o kväll på måndag – det känns bra ändå 🙂 ha en fin dag min vän!

  1. Tack så jättemycket!❤️ Ja fåglarnas sång är ett riktigt vårtecken, och ger en härlig vårkänsla?
   Så skönt för dig att du är ledig i helgen! Ha en fin dag du också min vän!?

 2. Men så underbart att få tanka kraft på ett ställe där man trivs sådär. Jag tycker det ser magiskt ut på bilder men jag är en sån som inte alls klarar av skogen så hade aldrig klarat av det i verkligheten, hehe. Glad påsk!

  1. Ja det är underbart att ha ett ställe där man trivs så bra! Men det är ju väldigt olika var man trivs nånstans? Glad påsk!

 3. Naturen är verkligen fantastiskt, oavsett kaos som är omkring oss nu så går allt i naturen sin stilla gång. Du har verkligen lyckats förmedla frid till mig. Känner verkligen stillheten genom bilderna. Kul att få se dig på en bild förresten! 🙂

  1. Tack, så roligt att du tycker det!? Ja det slinker in en bild i inläggen då och då, men inte varje gång för jag är nästan alltid bakom kameran. Men den här gången lyckades jag tillsist övertala maken att ta en bild??

 4. Jag är så kär i ditt sätt att skriva på och sitter här och känner samma känslor för vår lilla gård. Vår plats på jorden med 3000 kvm trädgård. Igår stod jag och sågade ner träd för att få bättre utsikt över åkern och nu idag sitter jag och planerar vad för något jag ska plantera ned. Tack för ett inlägg som fick mig att le! Och för en snygg bild på dig som verkligen sprider glädje och harmoni. Glad påsk! Och kramar i massor!

  1. Men åh tack så jättemycket snälla du!<3 Så glad jag blev av dina fina och värmande ord!<3
   Jag kan verkligen föreställa mig känslan du har när du vistas på din kära plats jorden☺️ Jag hoppas att du och familjen har en underbar påskhelg i solen! Massor av kramar!

 5. När världen är som den är ska man vara tacksam över att naturen finns. Det är underbart att kunna ta sig till en plats och bara andas. Att må bra, i själen!

  1. Ja det ska man verkligen vara tacksam för! I naturen är allt som det brukar, och när man är där kan man nästan glömma hur världen är i övrigt.

 6. Naturen är fantastisk för att samla kraft. Jag tycker om att titta på vatten för att känna lugnet. Vi är nog gjorda för att vara mer i naturen. En glad påsk till dig också!

 7. Att få ta sig ut på en promenad i det fina vädret och jättevackra naturen är verkligen som balsam för själen, det ger sån positiv energi som är så nyttig för en! Lät inte så dumt att få rida där ibland heller, för är det något jag älskar så är det att rida även om det var längesen nu. Underbart inlägg kan jag tala om, fick faktiskt en kick av att se detta! Stor kram till dig och glad påsk <3

  1. Åh tack så jättemycket snälla rara du! <3 Så roligt och glädjande att du tycker det <3
   Ja balsam för själen är verkligen rätta orden att beskriva hur det känns att vistas i naturen. Om vi hade bott nära varandra hade du gärna fått följa med mig ut på någon av hästarna. Det skulle vara trevligt och roligt!
   Stor kram och jag hoppas att du har en härlig påsk! <3

 8. Så fridfulla bilder du visar upp. Blir lite avis faktiskt. Ville ute idag, men överallt var det så mycket folk. Då jag har kli i halsen och får inte vara nära någon. Problemet är ju att jag mår bättre ute 🙂

  1. Tack! Så himla synd att du inte kunde vara ute som du ville, och särskilt när du mår bättre ute. När vi var på Omberg såg vi bara några enstaka personer ute på vandringslederna. Idag var vi ute i en skog närmare där vi bor, och såg inte en människa någonstans.

 9. Så härlig utflykt!! ?? Håller med! Även om samhället står ganska still just nu. Så står ju inte naturen still. Å det är så härligt ???. Som du säger, man uppskattar det mer nu. Kram❣️

  1. Ja det var den verkligen!? Det är så härligt att naturen fortsätter att leva sitt liv som vanligt, trots situationen som råder i samhället nu☺️
   Kram!<3

 10. Wow vad fint det ser ut att vara ? Vad roligt att ni tog en promenad denna gången i stället för vagn. Tycker att din kamera på mobilen tar vackra bilder. Härligt att du är med på bild med glad påsk på dig

  1. Tack så mycket! Ja det är skönt att promenera, även om jag tycker allra bäst om att rida? Hoppas att du har en härlig påskhelg!

  1. Tack så mycket!? Jag gillar också våren mer än hösten, för då har man sommaren framför sig. Hoppas att du har en bra påsk!

 11. Så otroligt fint att se naturen vakna till liv, på bara några dagar känns det som allt mer grönska slått ut och naturen blir vacker igen. Jag kan verkligen njuta av att bara gå ute nu i solen och både höra skogen vakna och se allt vackert.

 12. Vilka underbara bilder, verkar vara en helt magisk plats det där. Jag vill att du ska veta att jag verkligen uppskattar det sätt varpå du använder orden och det vackra svenska språket för att beskriva vad du upplever….och de tankar du avslutar med sprider frid och förtröstan.❤️

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! Jag vill att du ska veta hur mycket dina ord värmer! Den största glädjen med att skriva är om någon får ut något positivt av orden och tankarna.❤️

 13. Åh vad fin skogsväg! Tycker man alltid hämtar energi och ro från naturen. Är det bästa jag vet såhär på våren och sommaren också. Hoppas ni får en bra påskhelg! 🙂 // Petra Elisabeth

  1. Ja hela området är jättefint! Javisst gör man det. Hoppas att du också har en bra påskhelg?

 14. Passar ju perfekt att vara ute och vandra i naturen i dessa tider. Har också varit och vandrat på Omberg och det är så otroligt fint där?? Vill tillbaka dit igen!

  1. Ja det passar bättre än någonsin. Så roligt att du också har varit på Omberg!? Jag förstår att du vill tillbaka!

 15. Ja tack och lov för att naturen finns, och speciellt i dessa tider! Vi är alltid ute i naturen och att bara traska runt i skogen är så rogivande. Men jag tror att denna tid gör att fler faktiskt kommer uppskatta just naturen mer nu, och det är ju väldigt bra!
  Ser så fint ut där ni var! Glad påsk!

  1. Ja nu är man tacksammare än någonsin för naturen. Jag tror som du att fler kommer börja uppskatta den, för det är nog många som ger sig ut i naturen som inte gör det annars.
   Ha en fortsatt härlig påsk!

  1. Åh tack så jättemycket! Så glad jag blir att du tycker det! Påskhelgen har varit fin, och jag hoppas att din påskhelg också har varit det?

  1. Ja det är verkligen trevligt! Det är tur att naturen finns, för där känns allt som vanligt? Man kan koppla av och njuta utan att behöva tänka på smitta?

 16. Det är så mysigt att återigen titta på dessa härliga, lugnande bilder. Hoppas att du fortsatt hitta lugnet sedan du skrev sist och att allt är bra med dig 🙂
  Kram <3

  1. Tack så mycket snälla du! Ja än är det lugnt, eller rentav väldigt lugnt. Har varit för trött för att orka skriva, men vill komma igång igen. Hoppas att det är bra med dig!? Kram! <3

 17. Svar; ja, det gick faktiskt bättre än jag trott både med examinationen och att bli filmad. Men än vet jag om jag är godkänd eller ej så jag väntar spänt på resultatet just nu! 😀

  Härligt önskeinlägg! Ska se till att skriva den under veckans gång 😉

  1. Jag hjälper dig att hålla tummarna även om jag är övertygad om att det har gått bra!
   Då blir det spännande att se vad du skriver om?

  1. Åh tack snälla rara du! <3 Det har varit en fin och solig helg, men den har tillbringats i viloläge. Verkar ha åkt på någon bacill, men hoppas det går över snart. Hoppas att det är bra med dig, och att du har haft en härlig helg! Stor kram! <3

 18. Hur är det med dig? Tänker och kikar fortfarande in här lite då och då för att se om du uppdaterat något <3 Hoppas i alla fall det är bra och att du njuter av våren! Stor kram <3

  1. Åh tack så gullig du är! <3 Jag har varit på gång att skriva ibland, men så har inte orken räckt till. Det är något envist jag har smittats av. Kan känna mig bättre någon dag, och sen blir det sämre igen. Men våren är iallafall härlig, och jag vill verkligen komma igång att skriva igen.
   Jag hoppas att det är riktigt bra med dig, och att du njuter av våren! Stora kramar till dig rara Emma! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: