Istället för att tapetsera

Istället för att tapetsera

Idag tänkte jag bjuda på en inblick i ett rum jag aldrig hade tänkt visa, nämligen sovrummet. På den översta bilden kan man se det skymta fram höljt i kvällens dunkel. Om någon undrar varför jag aldrig hade tänkt visa detta rum, så är det för att det känns väldigt privat för mig. Sen får jag väl erkänna att jag är ganska slarvig med att bädda sängen också. Men jag kan ju dock rättfärdiga slarvet med att jag inte skapar gynnsamma förutsättningar för kvalster i sängkläderna. Hursomhelst vill jag också nämna att jag är totalt ointresserad av inredningstrender. Jag skulle inte få för mig att byta ut en enda detalj bara för att modet säger att det är dags. Här kommer alltså inte att få beskådas en moderiktig färgskala eller kuddar med det rätta fluff-puffet. Så ej heller välvikta och elegant draperade plädar, eller ens ett sängöverkast överhuvudtaget.

Så vad vill jag då visa egentligen? Jo, det är så att en tanke på att tapetsera om rummet har fått åratal på sig att gro, men inte övergått i handling. Behovet av lite förnyelse har växt sig starkare den senaste tiden, så jag kollade på tapeter en kort stund. Men så upptäckte jag av en slump att man kan köpa gobelänger med alla möjliga mönster. En sådan går ju mycket enklare att få på plats på väggen än en tapet, så jag gjorde slag i saken. Jag letade upp och köpte en gobeläng. Det behövdes bara en, för de andra väggarna täcks huvudsakligen av en stor murstock, fönster, ett antal garderober och en dörr.

Nu är gobelängen på plats på väggen, och jag är nöjd och belåten! Det känns som att jag har fått in lite mystisk natur i rummet, vilket passar mig bra – naturälskande som jag är. Nedan delar jag med mig av några bilder. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att visa vad man kan göra istället för att tapetsera! 😀

Här kommer ett par bilder med fördragna gardiner. Dom är egentligen lite mörkare i färgen, men solen strålade igenom.

Men nu får det vara färdigskrivet om detta rum, och jag önskar alla en fin fortsättning på veckan! 🙂

36 thoughts on “Istället för att tapetsera

 1. Haha, så tänker jag också med att jag inte bäddar sängen. Kvalstrerna trivs inte, ändå har jag just kvalterallergi…. Jag bryr mig inte heller om inredningstrender. Tycker inte att det syns jättetydligt att det är en gobeläng. Min första tanke var att det är en snygg fondvägg. Det blev riktigt bra. Skulle gärna ha en jag med!

 2. Wow, det sovrummet skulle jag absolut kunna tänka mig. Var köpte du gobelängen? jag älskar den verkligen och förstår att den verkligen kan ändra rummet. Sen är jag som du, lite slarvig med att tex bädda sängen med sängöverkast…då är det bättre att titta på en snygg vägg (sorry men kunde inte gilla ditt inlägg)

  1. Åh tack! Så roligt att du tycker det! Jag kan om du vill skriva i ett pm till dig var jag köpte den. Vill inte att någon ska få för sig att jag gör smygreklam.
   Min FB-knapp för att gilla försvann när backupen på bloggen lästes in, och jag har inte fixat en ny ännu:)

 3. Jättefint rum! Det blev superbra med en gobeläng.
  Jag visar inte så mkt från vårt sovrum men det är mest för att jag inte gillar vårt sovrum. Vi bytte rum med äldsta sonen på hans önskemål så då fick det bli som det blev. Så nu har vi ett MFF-blått rum med en fondvägg med robotar. Haha

 4. Fantastiska färger och vilken bra idé. Förstår din känsla med att få ha sovrummet för sig själv. Riktigt snyggt och färgerna gör rummet mysigt.

 5. Så magiskt fint det vart. Oh vad snyggt det kan bli när man struntar i att tapetsera om. Du gjorde helt rätt. Håller med dig om att sovrummet är lite privat område. Jag är också slarvig med att bädda sängen.

 6. Mm sovrummet är ett litet privat rum. Å jag kan med erkänna att vår säng är med obäddad jämt. Jag hade bäddat & hade överkast på sängen när jag bodde själv!! Lovar! Men skulle vi ha bäddad säng nu. Så skulle ansvaret helt ligga hos mig. Sambon skulle ändå riva upp det. Eftersom han vilar i sängen ibland.

  Väggen blev skitsnygg!! 😃 Väldigt snygg tapet 👍.

  Ha det så bra! Kram 🤗

  1. Tack så mycket! Ja att ha bäddad säng varje dag skulle definitivt bli upp till mig också om jag skulle vilja det!=)

   Ha det så bra du också! Kram! 😀

  1. Tack så mycket! Ja ibland behövs det inte göras så stora åtgärder för att åstadkomma en stor förändring:)

 7. Men gud så snyggt! Vilken smart idé, verkligen.
  Passar ju även superbra för dem som kanske bor i en hyresrätt tex där de inte får ändra och tapetsera om hur de vill.
  Det blir ju dessutom mer lättföränderligt när man eventuellt tröttnar.
  Den här idén ska jag verkligen spara i minnet!

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker det! Ja jag minns när jag bodde i hyresrätt och inte fick förändra något. Då skulle det ha suttit fint att få tag på gobelänger.

 8. Oj vilken annorlunda vägg ? Nä jag visar inte upp min lägenheter för moders skull utan förvar jag har inrett det själv och tycker det är kul. Man behöver inte följa trenden.

  1. Tack så mycket! Jag kan skriva det i pm om du vill så att inte någon tror att jag gör smygreklam. Kul att det är fler än jag som har obäddad säng! 😀

 9. Vilket magiskt rum som gjort för sköna drömmar. Så vackra färger verkligen jättefint. Jag är inte heller så intresserad av trender och karateslag i prydnadskuddar men jag tycker om att fixa mysigt hemma. Är mycket för återanvändning och älskar loppisar. Tack för att du visade ditt vackra sovrum. Kram 🤗

  1. Tack själv för dina glädjande och värmande ord! Ja det blev en riktigt skön känsla i rummet. Jag tycker som du om att göra det mysigt, och att hitta saker som känns hemtrevliga och personliga på loppis. Karateslag i prydnadskuddar är absolut inte min grej, utan det får andra ägna sig åt 😀

   Kram! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: