Det ljuva campinglivet och dess vedermödor

Det ljuva campinglivet och dess vedermödor

Som rubriken antyder är campinglivet inte bara myspys denna ovanliga sommar. Så låt er inte luras av inläggsbilden, för den är från igår och nu är det värsta ovädret. Tanken var att köra dit vädret är bäst, men om nuvarande väder är det bästa vill jag knappt föreställa mig det värsta. Regnet bokstavligt talat vräker ner i skrivande stund, och det blåser så att bilen skakar. ”Hatten” som sitter på taket över fläktkanalen blåste bort ikväll, och vattnet rann in i övre köksskåpet och ner på bänken. Tallrikar mm fick snabbt rivas ut och stuvas om, skåpet torkas ur, och upp på det blöta taket i mörker och oväder och täcka över hålet med en plastpåse. Jag trodde jag skulle få hjärtsnörp fastän jag inte var med där uppe!?

Men igår slapp vi regn, och nedan kan ni beskåda den fina utsikten från köksfönstret.

Ingen ska påstå att det var varmt, men det gick att promenera upp kroppsvärmen. Det var iallafall vackert vid havet.

På kvällen gick vi på promenad igen och njöt av solnedgången över havet. En av livets ultimata livsnjutningar om någon frågar mig?

Såhär ensligt och precis intill havet skulle jag gärna bo. Men huset kunde få vara lite större?

Så åter till idag, då det blev en tur till norra udden och fyren Långe Erik. Väderprognosen varslade om regn kl 19, så vi tänkte att vi hade gott om tid att se fyren och ta en promenad. När vi kom fram satt vi i bilen och drack kaffe och åt kakor medan regnmolnen drog ihop sig i skyn. Jag hörde första dropparna på taket innan sista kaffeslurken var uppdrucken, så regnjacka och paraplyer åkte fram direkt. Först regnade det måttligt, men det blev snart värre. Jag tog en trist och grå bild, och så återvände vi raskt till bilen.

Vädret blev allt värre, så vi körde motvilligt in på en camping. Jag har försökt läsa en bok för att lära mig manifestera fram ett bättre väder??

Nu är det dags att säga godnatt. Regnet dundrar på taket, och bilen skakar av den hårda blåsten. Men imorgon ska solen titta fram igen enligt den opålitliga väderprognosen?

Ha det gött i höstsommaren!?

0

24 svar på ”Det ljuva campinglivet och dess vedermödor

  1. Tack!❤️ Nu har det lyckligtvis blivit bättre väder igen. Det regnade ett tag igår, men idag är det iallafall soligt även om det är lite kyligt i skrivande stund.

 1. De där veckorna vi har semester vill vi ju inget hellre än att ha fint väder. Vi svenskar är nästan besatta av varenda solstråle vi kan få på oss. Hoppas ni får en fin dag och klarar er från det värsta iaf

  1. Tack! Ja det blir kanske så när man lever i ett land där det är mörkt en stor del av året. Lyckligtvis har jag aldrig gillat att ligga och sola några längre stunder, så den biten saknar jag inte.

 2. Ja nog känns de som höst alltid. Här är de mest regn mulet o trist tyvärr 🙁 Åhh den där boken ser sjukt intressant ut 🙂

  1. Ja årets väder är sällsynt dåligt? Ja den verkar vara det. Har inte läst så många sidor än?

 3. Oj det lät verkligen som oväder, som sagt är inte verkligheten alltid som det verkar vara på bilder! Tänker lite kring detta med jämförelser vad man kan se på sociala medier :’D Men vilken tur att det inte varit ett ständigt regn utan att ni fick ta del av den fina kvällen, ser himla vackert ut och solnedgångar är något speciellt – älskar det! Naturen är fantastisk på många sätt <3 Åh jag blev otroligt nyfiken på den boken, är den att rekommendera? 😀 Kram på dig <3

  1. Ja det är nog långt ifrån alltid man får se hela bilden av verkligheten på sociala medier. Det är ju så lätt att välja vad man vill visa. Men personligen skulle jag inte vilja skriva en massa om hur fantastiskt bra allting är, när det i själva verket för stunden är raka motsatsen. Men som tur är har det varit fina stunder också, även om den här semestern inte har bjudit på riktig sommarkänsla ännu.
   Jag ska ge dig en bedömning när jag har läst lite flera sidor av boken?
   Kram tillbaka! <3

  1. Tack! Ja det var en av resans surare stunder. Men som tur är har det inte kommit in mera regn efter en provisorisk lösning på taket?

 4. Jag skulle också vilja bo så där ensligt och nära havet eller möjligen en större sjö….men det är väl bara en dröm. Fantastiskt fin solnedgång du fotograferat – jag älskar sol upp- och nedgångar…så fascinerande. Här hemma hos oss har det varit en ganska fin dag…sol och moln om varandra men inget regn, en hel del vind men vi har varit ute hela dagen och snickrat.

  1. Tack så mycket! Ja det är så otroligt vackert att se solen gå upp och ner. Så skönt för er att ni har haft bra väder när ni har varit ute och snickrat?

 5. Men usch, det där lät ju inte alls särskilt trevligt! Synd att ni inte var i Halmstad idag då vi, kors i taket, faktiskt har haft sol och varmt idag. Visserligen har det blåst lite väl mycket för min smak, men med tanke på solens frånvaro den senaste tiden är jag lycklig bara den kikar fram. Haha 🙂 Håller med dig om solendgångar – det är få saker som inger så mycket lugn som en vacker sådan!

  1. Nej fy, vi borde helt klart ha varit i Halmstad istället? Ja solnedgångar ger ett härligt välbefinnande inombords?

 6. Du är på gång igen! Både med att vara ute på semester och att skriva inlägg. Roligt, även om vädret inte har varit det bästa. Hela juli har varit ganska oförutsägbar när det gäller det. Men jag tänker att ni har det bra ändå så länge det inte blåser för mycket.

  1. Tack så mycket! Ja så länge det inte blåser för mycket, och regnet håller sig utanför bilen, får vi vara nöjda?

 7. Så mysigt att vara i en husbil endå den ser riktigt mysig ut ? vädret är värkligen inte pålitligt nu för tiden har jag märk hoppas ni får mycket sol nu framöver ?

 8. Åh fy fan när det vräker ned så pass mycket att det regnar in. Kan inte ha varit trevligt! Skönt att det blev bättre väder dagen efter 😀

  1. Ja fy, det är illa nog när det hällregnar utanför! Det gnager en smula på semesterkänslan när vattnet rinner in. Men tur att det blev bättre sen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *