Ännu ett tappert försök

Ännu ett tappert försök

Tänk att tiden går så fort även när man inte ens har bråttom. Det var längesen jag skrev sist, och ju längre tid det går desto trögare går det att komma igång igen. Ibland har jag haft lust att skriva och ibland inte. Men oavsett hur det har varit så har orken saknats. Några utkast har samlats på hög, och några skrividéer har hamnat i en lista. Ibland har jag funderat på vad jag ska göra med bloggen. Men det värmer att se att en och annan tittar in då och då, och det får mig att inte ge upp helt om bloggandet. Så nu gör jag ännu ett tappert försök att komma igång med skrivandet.

Våren har inte gått i hälsans tecken. Någon sällsynt envis smitta satte klorna i mig för många veckor sen, och denna vecka började med ännu ett läkarbesök. Men nu har det tagits ordentligt med prover och odlingar, så hoppet står högt om att få klarhet snart. Jag har haft förändringar på mitt EKG också, men vid gårdagens kontroll var det lyckligtvis som vanligt igen. Det var en lättnad.

Hursomhelst är det en härlig tid även om man är risig. Trädgården svämmar över av underbara dofter från blommande fruktträd och syrener. Den svämmar förvisso över av ogräs också?

Kisse hälsar på ibland och vill ha en mysstund. Senast solade vi oss vid vedbodsväggen, till ljudet av sjungande fåglar, surrande humlor och frustande hästar. Det luktade trä och blommor, och vi blev lite slöa värmen. Men så fick Kisse för sig att hämta mat åt oss, nämligen en mus, och då tog min sällskaplighet slut för stunden?

När orken har runnit till en stund har det blivit en stillsam ridtur. Det är så skönt och välgörande att gunga fram i sadeln längs mjuka stigar med en fyrfota vän. Nedan syns en förnöjsam Lilla Mannen i skogen.

Men nu ska jag inte skriva ifatt hela inläggstorkan, utan jag nöjer mig såhär. Jag hoppas att alla är friska och krya, och önskar alla en härlig sommardag!

0

38 svar på ”Ännu ett tappert försök

 1. Åh kul att du är tillbaka i bloggens värld!
  Hoppas du stannar ett tag.

  Så tråkigt att höra att du inte har fått må bra 🙁 hoppas att proverna ger dig något svar på varför ❤️

  Härliga bilder som vanligt 🙂

  Kram kram

  1. Åh tack så jättemycket!? Det värmer att höra!❤️ Jag hoppas verkligen det.

   Kram kram!?

 2. Har Också varit frånvarande från bloggen men lärt mig att det inte ska vara en press heller.

  Hoppas att du mår bättre snart, ta hand om dig ☺️

  1. Du har så rätt! Press är ingen bra anledning att skriva, och framförallt inte en inspirerande sådan.
   Hoppas att du mår bra och ta hand om dig du också!?

 3. Vad tråkigt att våren inte vart så bra och frisk för din del, men känner igen det där. Jag mår inte heller så bra! Hoppas att det lättar för dig. Roligt att du är tillbaka.

  1. Tack så jättemycket! Jag håller tummarna att vi båda ska få en sommar med bättre mående?

 4. Jag vet hur det är att inte ha ord ibland när man ska blogga och då är det ok att inte blogga på ett tag ?.. Härligt att du är tillbaka ?.. Ha en bra dag

  1. Tack så jättemycket!? Ja ibland är det bättre att lägga bloggandet åt sidan. Ha en bra dag du också?

 5. Inläggstorka lider jag oxå av. Har haft lust att skriva, men det har bara blivit halvdana försök som inte ens är värda att lägga ut.
  Det är så mysigt att bara rida uti skogen och bara njuta.

  1. Ja det har allt hunnit samla sig en del halvdana och halvfärdiga inlägg bland utkasten.
   Ja njutningen att ge sig ut i skogen och rida är svårslagen?

 6. Välkommen tillbaka efter din paus! Precis så där känner jag också emellanåt, att det är svårare och svårare att komma igång efter ett blogguppehåll. Inget känns intressant nog att skriva om liksom. Men jag hoppas att du hittar din inspiration och bloggar utan tvång men av lust.
  Ahh, så gulligt ändå att du blev erbjuden en snackbite! 😀

  1. Åh tack så jättemycket!? Ja milde tid, det är ju nästan inget som känns intressant. Inspiration är verkligen viktig.

   Jadu, om jag ändå kunde tycka att den fina gesten att bjuda mig på mat är gullig!?? Du kan inte ana vilken stor råtta den lille vännen släpade hem åt mig för ett tag sen!???

  1. Ja EKG:t vet jag iallfall var det. Ja nu får man passa på sig att suga i sig så mycket njutning att man nästan spricker!?

   Kram

 7. Tråkigt att du inte mått bra. Tur att det går åt rätt håll nu.
  Visst är det en fin tid nu. Det får man njuta av ?

 8. Du ska verkligen inte känna pressen över att du måste skriva, det ska komma naturligt och att man vill – annars resulterar det oftast inte så jättebra varken i skrift eller måendet! Men åh vilka helhärliga bilder du bjuder på, känns som att sommaren är på g nu och det är så vackert med all blomster som kommer, blir så lycklig av det och sen att vara ute i naturen. Det stillar själen, som balsam! Kram fina du <3

  1. Åh tack så jättemycket! Ja du har så rätt! Det blir inte bra på något sätt att skriva om man pressar sig. Men nu när sommaren är här, och ger så mycket njutning och glädje för själen, blir det både lättare och roligare att skriva tack och lov. Stor kram tillbaka fina du! <3

 9. Ibland finns inte orken/tiden/lusten eller vad det än kan vara. Viktigaste är att man inte tvingar sig att skriva, meningen med bloggandet är att det ska vara kul 🙂 usch vad tråkigt att du varit sjuk så länge… hoppas de får svar på vad det är och då även förhoppningsvis kan hjälpa dig ordentligt!

  1. Tack så mycket! Ja du har så rätt! Det ska vara kul att skriva, och det är det inte när orken saknas. Men jag hoppas på bättring snart?

 10. Ibland finns tiden där och ibland finns den där inte och alltid kul då man får lite inspo att skriva ett par rader. Kul att se rader från dig och alltid lika fina bilder

 11. Man kan inte alltid blogga de finns andra saker i livet också 🙂 som man måste prioritera men JA jag har saknat dina inlägg så sjukt mycket du anar inte

 12. periodvis tar blogglusten slut och då är det lika bra att ta en liten paus och ta tiden att hitta tillbaka igen. Ja, det är en underbar tid vi lever i nu…och lite ogräs får man väl helt enkelt stå ut med samtidigt som vi njuter av alla växter som inte kallas ogräs. Verkar ljuvligt att kunna ta en ridtur med hästen då och då och sola sig ihop med lilla kissen…närheten från djur är välgörande för oss människor.

  1. Ja det är verkligen en underbar tid! Lite ogräs bryr jag mig inte alls om när det blommar så vackert!? Ja djur är verkligen välgörande för människor. <3

 13. Jobbigt när man inte mår riktigt bra ❤️ men kul att du är tilbaka här ? hoppas att du stannar så att man kan följa dej underbar bilder du delar med dej av

 14. Var ett tag sedan man läste din blogg. Saknat den. Du har verkligen alltid haft en talang med ord och bilder. Har precis fixat några blommor i trädgården så förhoppningsvis lukta det gott här med snart! ?

  1. Åh tack så jättemycket, så glad jag blir att du tycker det! <3 Jag håller tummarna för att det doftar underbart av blommor hos dig snart!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *