Vårkänslor och sommarlängtan

Vårkänslor och sommarlängtan

Tänk att det äntligen är vår på riktigt nu! Som jag har längtat! Dessutom är påsken så nära att man nästan kan lukta på den? Igår var jag ute och pysslade på tomten utan att ha jacka på mig, och det kändes varmt och skönt. Jag vattnade på gräsfröna jag har sått, och lyckades även blöta ner mig själv från topp till tå. Är man klantig så är man. Men vad gör väl det när solen strålar och fåglarna sjunger!

Idag blåser det för fullt igen, och när jag vaknade fick jag plötsligt lust att åka och äta lunch någonstans. Men så kopplade minnet upp sig, och idén skrotades. Det kommer bättre tillfällen någon gång framöver. Jag vet att det finns många som beklagligen struntar blankt i restriktionerna, men jag är inte en av dessa. När vården går på knäna, och det finns människor i riskgrupper som riskerar att  mista livet, anser jag personligen att man ska ta sitt ansvar och göra vad man kan för att hindra smittspridning. Det finns mindre dåliga tider att vara självisk för den som så önskar.

Hursomhelst har suget efter att ge sig iväg med husbilen börjat ge sig till känna ordentligt. Så fort solen börjar värma drar det igång. I dessa tider är jag extra tacksam för husbilen, som gör det möjligt att njuta av sommaren och semestra som vanligt. I år var jag förvisso supersugen på att rulla iväg utomlands, men det får bli något annat år. Världen försvinner ju inte, och det finns så många fina platser i Sverige. Det bästa av allt är att det finns så mycket natur att vistas i. Vi brukar ju undvika campingplatser i mesta möjliga mån även i ”virusfria” tider.

En bild från förra sommaren med husbilen?

Jag önskar alla en härlig dag med mina bilder som jag lyckats ta trots att telefonkameran inte  samarbetar, så man får ta dom som dom är?

0

37 svar på ”Vårkänslor och sommarlängtan

 1. Härligt att kunna pyssla lite i trädgården. Ja igår hade vi snudd på sommarväder och idag vindbyar som heter duga.
  Visst borde vi alla dra vårt strå till stacken och göra det vi kan.
  Förstår att det är tacksamt med husbil i dessa tider speciellt!

  1. Ja det är så härligt och efterlängtat!? Om bara vinden ger med sig lite kommer det nog kännas riktigt varmt och skönt! Ja i dessa tider är man om möjligt ännu tacksammare för husbilen!

 2. Ja visst är det skönt med detta väder. Blev så lycklig igår när det var så fint väder.
  Ute tycker jag man kan vara ändå. Kan inte stänga in sig helt.

  1. Javisst blir man lycklig av vacker väder! Ja ute är hälsosamt att vara. Det som inte är bra är när folk tränger ihop sig så som man t ex har fått se i reportage från Stockholms uteserveringar och parkbänkar mm.

 3. Jag blir så glad när människor utanför riskgrupperna inser allvaret och gör saker som hjälper oss. På grund av hjärt- och lungsjukdomar är ju jag och min dotter i riskgrupp och ibland blir man lite ledsen när man hör hur folk resonerar och gör. Samtidigt är det svårt i dessa tider att säga till någon vad de ska göra och inte. Igår var det vårväder på riktigt, idag är det nästan lika varmt men mulet och regn.

  1. Tack! Jag önskar verkligen att alla kunde inse allvaret och tänka på alla i riskgrupperna. Egentligen är det ju väldigt lätt. Man behöver ju bara tänka ”hur skulle jag vilja att andra agerar om det vore jag som hade t ex dåligt hjärta, astma, hög ålder etc”. Ibland önskar jag faktiskt att Folkhälsomyndigheten kunde sätta ner foten lite hårdare. Den som är självisk viftar lätt bort vaga uttalanden, solidaritet och egenansvar.

 4. Jag tycker de är bra att de tar de på största allvar även om man e less på allt som har med Corona att göra men de är så viktigt att man stannar hemma om de är så illa 🙂 jag är ju i riskzonen har ju astma även min sambo så e tacksam om folk e lite försiktig gällande oss

  1. Ja hur less man än må vara, så finns det ju ingen genväg förbi den situationen som råder. Själviskhet och nonchalans får inte riskera medmänniskors liv.

 5. Jag är också en av dom som stannar hemma . Och åker bara iväg om jag absolut måste . Eftersom jag har en liten hemma också .. är livrädd att han ska åka på det :/ . Eller någon annan i min omgivning ! Men de är skönt att man har en egen trädgård och kan gå ut när som 😀

  1. Ja det kan jag verkligen förstå! Men visst är det skönt när man har en trädgård att vara i. Att ge sig ut i naturen känns också väldigt skönt och tryggt?

 6. Vad kul att få se ett inlägg hos dig igen <3 Visst blir man nästan som pånyttfödd av att känna och se solen, värmen och livet som börjar på ett sätt. Är så styrd av vädret, blir som en ny människa med en massa positiva känslor! Visst lever vi annorlunda nu i samhället kanske, men tar man sitt ansvar på bästa sätt så går det bra, och tycker inte man ska sluta leva livet bara så. Det går liksom inte att sitta inne hela dagarna utan man måste även kunna ta sig ut! Hoppas i alla fall viruset kommer avta mer och mer, håller tummarna <3 Husvagn lät himla härligt måste jag säga! Kram och ta hand om dig <3

  1. Åh tack så jättemycket snälla gulliga du!❤️ Ja man känner sig faktiskt nästan som pånyttfödd när våren kommer med ljus, grönska och värme! Livet rinner till som saven i träden! Javisst kan man vara ansvarsfull utan att stänga in sig. Personligen älskar jag att vistas ute i naturen, och tryggare än så kan man väl knappast vara? Husbilen är jag tacksammare än någonsin för att ha, för i den kan man också mysa i trygghet oavsett hur situationen ser ut i sommar. Men vi får hålla tummarna stenhårt att epidemin har klingat av tills dess! Stor kram och ta hand om dig du också!❤️

 7. Det är så härligt att våren kommer och det är underbarast kunna glädja sig åt den mitt i allt det här. Att sitta på uteservering brukar vara ett av våra sommarnöjen. Nu får det bli balkongen istället. Sköt om dig.

  1. Ja våren är alltid lika härlig som efterlängtad, och i år känns den extra välbehövlig som kontrast till den övriga situationen. Balkongen är ju inte dum den heller när man vill sitta och njuta. Sköt om dig du också!

 8. åh så mysigt med husbil, såna resor hade jag lätt kunna göra med. Minns att jag och ett ex hörde en husbil en gång och det var verkligen så mysigt sätt att semestrar på ??

 9. Jag är 100% på din sida när det gäller restriktionerna. Jag följer dem till punkt och pricka och lite därtill då min sambo är en av alla som befinner sig i en riskgrupp. Jag blir ledsen av att se alla Instagram-klipp på personer som går ut och festar och äter på restaurang som om allting vore precis som vanligt medan vi andra drar vårt strå till stacken och gör vad vi kan både för samhällets och våra medmänniskors skull. I kriser likt denna ser man så lätt vilka som faktiskt värnar om de runt omkring och vilka som inte gör det.

  1. Tack! Ja i kristider märker man verkligen vilka som bryr sig om andra, och vilka som bara bryr sig om sig själva. Det är faktiskt sorgligt att så många hör till de sistnämnda. Tänk att det kan vara så svårt att bry sig om andras liv och hälsa under en förhållandevis kort tid av en livstid.

 10. Jag satt ute i solen idag en stund, visst det blåste lite men skönt var det. Märks att våren är på väg. Skönt att ni har en husbil och inte behöver bo på en campingplats 🙂

  1. Ja blåsten kan vara kylig, men i lä känns det skönt. Ja vi är så tacksamma för både husbilen och att slippa campingplatser?

 11. Jag har sett filmklipp från storstäderna där man ser folk leva livet som vanligt. Caféer, nattklubbar. Inte konstigt att just Stockholm är en smittohärd. Visst 20-åringarna kanske inte drabbas så hårt, men alla som riskerar att göra det då? 🙁

  Härligt med husbil, särskilt praktiskt nu kan jag tänka mig. Jag tror inte jag kan föreställa mig nån bättre semester faktiskt, få resa runt i Sverige och campa. 🙂 Hoppas på att ha en husbil en dag. Eller åtminstone husvagn, beroende på budget, haha.

  1. Ja jag har också sett såna filmklipp och bilder, och kan bara inte förstå hur så många kan strunta i vilka konsekvenser deras beteende kan få? Jag är inte heller det minsta förvånad över att Stockholm är en smittohärd. Hur svårt kan det vara att tänka på andra än sig själv en kort tid av ens livstid?!

   Ja husbilen är vi väldigt tacksamma för! Den har alltid gett en frihetskänsla, men i år blir den extra stor.
   Hoppas att ni också får tillfälle att ha någon sorts campingfordon?

 12. vad kul att du skriver ett inlägg igen 🙂 härliga bilder du delar mej dej av fina bilder på blommorna älskar när dom är på väg fram 🙂

 13. Det ska jag försöka göra i påsk, pyssla i trädgården. Mina stackars rabatter behöver verkligen kärlek. Håller med om att vi måste respektera restriktionerna som är. Men natur kan man ju ge sig iväg och uppleva. Då behöver man ju inte träffa människor. Vilken frihet att ha husbilen och kunna ge sig iväg när som. Nästan iallafall.

  1. Ja det är fantastiskt skönt att mitt i situationen som råder, kan man ge sig ut i naturen och uppleva fullständig frihet?

 14. Otroligt vackra bilder och visst är det så skönt i solen. Underbart med husvagnen och ändå ha friheten.
  Ta hand om dig ❤️

  1. Tack så jättemycket! Ja både solen och friheten ute i naturen är underbar.
   Ta hand om dig du också!❤️

   1. Ja det är frågan vad dom tänker, men något självbejakande måste det iallafall vara. T ex Gotland skulle också kunna råka illa ut när folk från den stora smitthärden vill ut och röra på sig :/ Brrdrövligt att så många bara bryr sig om sig själva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *