När botten är nådd

När botten är nådd

Hur vet man egentligen när botten är nådd? För varje gång jag har tänkt att orkeslösare än såhär kan man väl inte bli, så har jag blivit ännu tröttare. Tillsist har jag nästan blivit för trött för att orka andas. Varken vila, friskluft, promenader, hälsosam mat, hälsokost eller något annat har hjälpt, utan det har blivit sängläge varierande lång tid efter allt jag har gjort. Sömnen har funkat uselt, och dessutom har huvudvärk, andfåddhet, stelhet, frusenhet och en hel rad andra besvär blivit allt värre.

Men så har provtagningar visat att min sköldkörtel inte är så produktiv som den borde  vara. Det har resulterat i medicinering mot hypotyreos, och när jag har ätit medicinen i en månad ska jag ta prover igen. Men jag känner tack och lov redan en viss förbättring. Förut blev jag andfådd så lätt att jag började undra om jag skulle få hjärtsnörp snart. Men nu börjar det gå lite lättare att andas. Jag fryser inte riktigt lika mycket, och huvudvärken är inte riktigt lika tung. Stelheten känner jag av än och mycket annat, men äntligen efter så lång tid har något gått åt rätt håll! Yippii!! Om jag kunde skulle jag hjula ett varv eller två!!?

Hursomhelst satte dessa små förbättringar genast igång drömfabriken uppe i knoppen. Tänk att kunna återuppliva sin utrotade kondition! Eller att kunna röra sig utan att flåsa och flämta som en strandad fisk! Och vilken dröm att kunna aktivera sig fysiskt en stund utan att bli sängliggande ett bra tag efteråt! Ja det är riktigt gottiga tankar det minsann!? Den dagen hjärntröttheten ger med sig dessutom ska jag sannerligen fira storslaget. Även om det är flera saker än sköldkörteln som måste bli bättre, så har det blivit många drömmar och fantasier efter dessa små enkla framsteg. Dessa tänker jag klamra mig fast vid så att knogarna vitnar!

Jag ute på cykeltur i Frankrike. Bilden är tagen ett par mobiltelefoner bakåt i tiden med beklagansvärd skärpa, men den visar en tid då jag hade den ork jag ska återerövra?
Med bättre ork ska ridturerna bli längre. Det ser både jag och pållarna fram emot!?

När botten är nådd ska det ju vända uppåt och bli bättre igen. Har du varit med om att det har varit så?

0

67 svar på ”När botten är nådd

 1. Det låter verkligen hemskt att vara så där trött och ha en massa andra jobbiga besvär. Jag vet nog inte hur det är att vara så där trött. Vad skönt att medicinen som du fått redan har gjort skillnad. Håller tummar och tår att du återigen är ditt pigga jag.

  1. Tack så jättemycket snälla du! 🙂 Ja det är verkligen hemskt. Nu inväntar jag att det finns bot även för mina andra åkommor som jag fick i den stora hälsokraschen 🙂

  1. Tack så mycket! 🙂 Ja förhoppningsvis får den ordning på sköldkörteln så jag slipper alla besvär den orsakar. Så måste jag få ordning på resten också som t ex några kognitiva funktioner i hjärnan, några blodvärden och en infektion som inte ger med sig. Men det får ta den tid det tar 🙂

 2. Såklart inte alls kul att sköldkörteln inte fungerar helt som den ska, men ändå skönt att hitta något som kan ge svar, behandling och förbättring! Jag vet flera som haft problem med sköldkörteln och som fått stor hjälp av medicin. Tycker du gör helt rätt i att hålla fast i dom optimistiska framtidstankarna! ??

  1. Tack så mycket!? Ja det verkar inte vara helt ovanligt med sköldkörtelproblem. Min funkade när jag blev sjuk och ett bra tag därefter, så det var ju typiskt att den skulle slöa till sig ovanpå allt annat. Jag var t ex inte lika andfådd och frusen förut. Men nu ska medicinen få göra susen minsann?

 3. Skönt att du fått hjälp & fått medicin. Att det har gått åt rett håll. Att du redan känner en förbättring ?

  1. Ja det är skönt att åtminstone vissa av de åkommor som har med just sköldkörteln att göra har påverkats lite i rätt riktning?

 4. Vad skönt att dom hittade orsaken och att du kände att medicinen hjälpte. Du kommer snart komma tillbaka till ditt gamla jag igen.

  1. Ja jag kommer förhoppningsvis att känna mig bättre iallafall? Det är mycket kvar av den ursprungliga sjukdomen, och hjärnan verkar ta evigheter att läka. Blodvärden och infektionen tar också mycket god tid på sig. Men jag är inställd på att det kommer ta tid och glädjer mig åt små framsteg när de sker?

 5. Jag känner igen mig så väl -jag var också under en period supertrött och var till läkaren för att ta sköldkörtelprov som visade ingenting. Vart istället skickad till en psykolog för utbrännhet. Skönt att medicinen hjälper dig <3

  1. Tack så mycket! <3 Ja det kan ju finnas många orsaker till extrem trötthet, så det gäller att hitta rätt orsak om man ska bli botad. Sköldkörteln är ett nytt problem för mig, och jag var hemskt trött redan innan den började slöa till sig. Men när medicinen hjälper ordentligt och jag får lättare att andas t ex så blir det nog inte lika svårt att orka röra sig.

  1. Ja det är väldigt begränsande att alltid vara så trött så det värker i kroppen. Det är inte alltid så lätt att hitta orsaken heller.

 6. Men gud vad jobbigt att må så dåligt och vara trött hela tiden.. Men positivt att medicine du går fått börjar att verka!

  Du får verkligen krya på dig och hoppas att du blir piggare och bättre nu när medicinen kickar in

  1. Tack så mycket! Ja det är väldigt begränsande. Hoppas att medicinen kommer fortsätta att göra allt större nytta med tiden så att åtminstone sköldkörtelbesvären går över.

  1. Tack snälla du! Ja du har ju det du också. Men som du säger så är det bara att kämpa på. Stor kram!

  1. Åh tack! Ja man blir riktigt uppfinningsrik och kreativ till ingen nytta med tiden? Men snart kanske jag kan vinka adjö till sköldkörtelproblemen åtminstone.

 7. Den där sköldkörteln är en knepig manick! Jag är ändå himla glad att du har hittat problemet, eller kanske en del av det iallafall. Och att du med hjälp av mediciner kan hitta tillbaka till en vardag där du orkar och tar dig framåt med glädje. Lova att du uppdaterar oss, för jag kommer tänka på dig och undra ?

  1. Åh tack snälla gulliga du! <3 Det ska jag göra. Ja en del av problemet dvs den ”nytillkomna” blir jag förhoppningsvis av med, och det är isåfall toppen eftersom sköldkörteln sätter käppar i hjulet för att komma till rätta med de ursprungliga problemen?

 8. Jag imponeras verkligen av din inställning och styrka. Att du fokuserar på de små framstegen och ser en mer positiv framtid istället för att fokusera på det negativa och jobbiga. You go! ✊?❤️

  1. Åh tack så mycket!❤️ Ja någonstans i framtiden väntar min hälsa på mig, och vi ska mötas igen även om det blir många långsamma små myrsteg dit?

  1. Ja jag har fått erfara att sköldkörteln verkligen kan göra ont värre. Jag tror inte att den kollades direkt när jag blev sjuk, för då låg allt fokus på strokebehandlingen och den medicineringen. Men efter ett tag kollades den upp och funkade då som den skulle. Men sen verkar den ha slöat till sig, så den är ett nytillkommet problem i mängden.

 9. Oh så härligt, hoppas att det ska hjälpa nu när du känner förbättringar. Tråkigt att du mått dåligt, men skönt ändå att få veta

 10. Vad skönt för dig att sköldkörtel medecinen redan har hjälpt. Det måste ha varit en lättnad för dig att få reda på varför du har varit så trött om dagarna. Jag håller tummarna för dig

  1. Tack så mycket! Ja det är en del i helheten iallafall, och det är helt underbart om åtminstone en av mina åkommor kan lätta i närtid:)

  1. Tack så mycket! Ja att sköldkörteln blir bättre känns som ett bra steg på vägen när jag ska bli av med de andra åkommorna också =)

 11. Vad bra att de tog några provtagningar och såg att sköldkörteln inte var bra. Jag känner igen dom symtomerna du hade för dom hade även jag innan jag började äta levaxin (medicin mot sköldkörteln) 🙂

  1. Ja det var verkligen bra, för det har tagits prover då och då under tiden som jag varit sjuk, men då funkade den som den skulle. Då hoppas jag att medicinen hjälper lika bra på mig! 🙂

 12. förstår vad du pratar om då jag också är utbränd , och man ska verkligen säga hurra och tjoho för varje steg framåt det gör jag med, även om det är små små myrsteg framåt så länge det går åt rätt håll och varje förbättring är värt ett stort tjoho. För det är verkligen tufft , när man väl trillat ditt i utbrändhet ❤

  1. Ja det är så sant, och det är också så otroligt viktigt att man verkligen kan glädjas åt små framsteg hur små och långsamma de än är. Jag tror att det blir svårare att tillfriskna oavsett vilken sjukdom man har om man är negativ och bara fokuserar på vilka problem man har. <3

 13. Men fy vad jobbigt när man känner sej trött hela tiden inte alls roligt när hälsan inte är på topp hoppas värkligen att du får den hjälp du behöver ?❤️

  1. Tack❤️ Ja nu är det dags att bli piggare, och om jag åtminstone får sköldkörteln att funka kommer det att vara till hjälp?

  1. Ja det är en riktigt bra idé, och jag får väl erkänna att jag har drömt om utlandsresor större delen av livet??

 14. Vet flera stycken som har fått reda på deras sköldkörtel inte fungerar som den ska. Verkar bli mycket mer ”vanligare”. Men tur det upptäcktes och kan få vård och hjälp. Finns mycket hjälp att få nu. Kram på dig

  1. Ja det verkar inte vara helt ovanligt! Undrar om det inte finns en del personer som har problem utan att dom vet om det. Vet man så kan man ju förhoppningsvis göra något åt saken. Kram!

  1. Ja det är en lurig fråga. Man verkar inte veta förrän man lämnat botten och är på väg uppåt igen. Kram!

 15. Usch vad hemskt och jobbigt att vara sådär trött, har själv fått känna på den tröttheten när jag mådde som allra värst under min depression.
  Håller tummarna för att medicinen kommer att hjälpa dig!

 16. Känner verkligen så väl igen den tröttheten, usch vad det tar på kroppen! Man orkar knappt med vardagen även om man så skulle vilja. Vad skönt att medicineringen hjäper dig i alla fall så det inte är åt det andra hållet <3 Ta nu hand om dig! Kram <3

  1. Tack så mycket snälla du! <3 Ja varje litet framsteg är lika glädjande som välkommet! Det blir ju inte många knop gjorda om dagarna när man är som en vandrande sömntuta.
   Hoppas att det är bra med dig, och att du tar hand om dig du också! Kram! <3

 17. Tråkigt att höra att om sköldkörteln och att du ständigt är så trött.. Men fint att det har börjat bli bättre och du gör helt rätt i att klamra dig fast vid hoppet om att en dag kunna återerövra din kondition igen 😀

  1. Tack! Ja hoppet är det sista som överger en, och det blir spännande att se vad som händer när doseringen prickar helt rätt?

  1. Åh tack snälla du! <3 Ja även bättring i snigelfart är bättring, och om medicineringen lyckas bli precis rätt doserad lär det märkas ännu mer:)

  1. Men tack snälla söta du så glad jag blir! <3 Så omtänksamt och gulligt av dig <3 Jag önskar dig också en glad alla hjärtans dag - eller kväll iallafall för det är ju inte mycket kvar av dagen?
   Jag har inte lyckats bli av med den envisa tröttheten än, utan det stannade vid att slippa en del andfåddhet och frusenheten. Var iväg för att ta prover för medicindosen kan vara för låg, men ingen berättade att jag inte får ta medicin på provtagningsdagen, så jag åkte hem med ogjort ärende. Men nytt försök nästa vecka!

 18. Svar; tack för dessa värmande ord! Ja, det är tråkigt det beslut som vi behövde ta. Det är obeskrivligt saknaden efter honom, men jag försöker minnas varje gång att jag verkligen tog detta beslut för Ginzos skull. Hade vi genomfört operationen kanske hans mentalitet hade sviktat ännu mer (som vid första operationen) och han kanske inte alls hade blivit bra :/ så ja, detta är vad som var bäst för alla oss tre! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *