Mina bästa husbilsminnen från 2019

Mina bästa husbilsminnen från 2019

Jag vet inte om det beror på den helkonstiga vintern, men plötsligt började jag längta extra mycket efter sommaren när jag låg nerbäddad för att kurera mig. Så jag tittade igenom förra sommarens semesterbilder i telefonen, och blev galet sugen på att rulla iväg med husbilen igen! Då fick jag en idé att jag skulle göra ett blogginlägg och sammanfatta förra sommaren,  och eftersom en bild säger mer än tusen ord tänkte jag dela med mig av ett gäng bilder! Här kommer några av mina sommarminnen:

Äventyret har börjat! Vi rullar in i Kullaberg på väg mot naturreservatet.

Vi är framme vid naturreservatet i Kullaberg, och utsikten är slående vacker.

Kvällspromenader på olika havsstränder ger en otrolig frihetskänsla.

Slottet Sofiero fick ett besök, och fotot nedan visar utsikten från en slottsbalkong.

Sofieros trädgårdar blev noggrant genomgångna.

Falsterbo var vackert, men det var kallt och stundtals regnigt ute. Det blev promenader istället för att bada.

Vädret var inte det bästa under sommaren 2019, så det blev att lyssna på regnet som trummade på taket ibland.

Så måste man ju äta och mumsa i tid och otid också! Men grönsaksstavar och dipp är väl nästan nyttigt eller?

Vi rullade omkring nästan planlöst, och här hade vi hamnat på en parkering i Lilleskog nära havet. Frukost intogs i bilen, och det enda som syns av den är en glimt av ett mjölkpaket.

Jodå, man kan mysa med tända ljus på sommaren också – varje kväll!

Vi är absolut inget för campingplatser, men någon gång blir det någon natt för att tanka och tömma vatten och andra praktiska saker. Här ligger jag i solstolen på ställplatsen i Kåseberga och jäser i sol och småkylig luft.

Så blev det naturligtvis mer än ett besök till kraftplatsen Ales Stenar.

Årets frosseri var de välfyllda bärbufféskålarna som slukades med god aptit på Eriksgården! Bärbuffé med glass, såser och maränger – det är mumma det! 😀

Årets vackraste sevärdhet var Bosjökloster. Här poserar jag för ovanlighetens skull på en bild! 😀

Färden gick även till Vejbystrand där vi otroligt nog lyckades bada i det kyliga havet. Nedan beskådas utsikten från husbilsfönstret.

Så en bild från Vejbystrand på någon som till och med är mera kameraskygg än vad jag är, nämligen maken.

Torekov fick också ett besök. Det råkade vara någon festival där också.

Så blev det ju inte att förglömma en del riktigt vildmarksliv också. Hovs Hallar bjöd på hisnande utsikt och utmanade stigar för en trötter en som jag 😀

Det blir mycket kvällsmys med tilltugg när man bor i husbilen, så det går åt att promenera en del…

Men frihet – det är livet på en pinne det! Ord räcker inte att beskriva hur himla gött det är! Här är Pärlan till höger i bilden.

Jag önskar alla som inte har somnat efter alla dessa bilder en härlig dag! 😀

0

56 svar på ”Mina bästa husbilsminnen från 2019

 1. Jag somnade inte av ditt inlägg. Ingen risk. :-)Så många härliga ställen ni fick se. Sofiero och Torekov vill jag åka till. Och Ales stenar. Undrar hur de egentligen bar sig åt för att resa stenarna… Klart att man kan tända ljus även på sommaren. Det verkar så smidigt att ha husbil och i praktiken bara kunna åka dit näsan pekar.

  1. Det var ju skönt att du inte gjorde det! 😀 Ja vi fick se en hel del, och det blir lätt så när man ju kan åka dit näsan pekar 😀 Det är smidigt också, för man har allt man behöver med sig. Jag har också undrat hur de bar sig åt för att resa dessa stora stenar.

 2. Längtan efter sommaren börjar komma ikapp här också! Men vilka härliga bilder alltså, älskar att campa och har varit mycket med mina farföräldrar och deras husvagn i stugan. Det är sååå härligt!! 😀

 3. Åh herre som jag längtar efter sommar och värme nu. Kul att åka runt med husbil, min bättre hälft gillar inte sådant alls så det blir inget sådant här. torekov är ett sådant ställe som jag skulle vilja besöka, får se till sommaren som kommer.
  Grönsaker och dipp är ju sååå gott.

  1. Men så synd att din bättre hälft inte gillar campingliv! Men man kan ju åka till Torekov ändå, så jag håller tummarna att du kommer iväg på ett besök dit?

 4. Jag har alltid tänkt att husbil, det är inget för mig. Men efter att ha läst din blogg ett bra tag nu och följt dina mysiga resor så börjar jag faktiskt bli lite sugen. Kullaberg och Bosjökloster ser ju ut som riktigt fantastiska platser.

  1. Men så roligt att jag har öppnat upp dina tankar på husbilsliv lite, för det är verkligen mysigt och mycket mer än så!? Ja båda platserna är fantastiskt fina!

 5. Men du har ju varit mina trakter! Bor i Helsingborg 🙂
  Mycket fina bilder! Har varken husbil eller husvagn men semestrade en del med båt innan vi köpte sommarstuga. Mysigt!
  Den där bärbuffén måste jag komma ihåg att besöka denna sommaren 🙂

  1. Tack så mycket! Då har du ju nära till en massa fina ställen! Båt är också så himla mysigt. Innan vi köpte husbilen gick vi i båttankar, men vi hittade ingen vi ville ha. Ja bärbuffén får man
   inte missa att besöka?

 6. Jag längtar extremt mycket till sommaren jag med =) kanske för att vintern har varit tråkig.. Vad mysigt det ser ut när ni campade =)

 7. Jag gillar vintern men blir så trött lätt när de mestadels är mörkt ute 🙂 men nog längtar man lite till sommaren iaf 😉

 8. De senaste dagarna har jag verkligen haft vår-feeling på grund av vädret! Det har börjat blivit grönt på gräsmattan faktiskt, ser det både positivt och negativt eftersom jag inte vill att det ska gå för fort framåt så vi missar den ”faktiska våren” liksom. Sommaren längtar jag också massvis till, så underbart att känna värmen och solen igen! Underbara bilder du delar med dig, det gör ju också så att man längtar mer 😀 Så många fina platser du verkade ha besökt! Wow <3 Kram på dig!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! <3 Ja det råkade bli ett antal fina platser på vår planlösa färd?
   Jag får också nästan vår-feeling när solen tittar fram och blåsten avtar, för gräset är grönt här och även åkrarna. Men jag är rädd att vintern plötsligt slår till och håller i sig desto längre. Vill inte ha snö då den faktiska våren kommer...
   Stor kram till dig! <3

  1. Ja det var det verkligen!? Jag tror att upplevelsen är ganska likartad oavsett om man åker runt med husbil eller husvagn, för friheten är densamma? Vi älskar samma saker kan jag konstatera!

 9. Man inser verkligen hur många fina platser sverige har. Så vackert med solnedgången, självklart kan man tända ljus på sommaren det är väldigt mysigt det med 🙂

  1. Ja det verkar finnas oändligt många fina platser i Sverige! Javisst är det mysigt att tända ljus på sommaren! Jag är inte den som väntar till hösten med att göra det?

 10. Vilken härlig semester ni fick. Tycker det är så kul att titta på bilder, också. Min man har pratat lite om husbil, men jag har varit mer tveksam.

  1. Så roligt att du tycker det är kul att titta på bilder! Ja den blev riktigt härlig. Du kanske skulle låta dig inspireras av din mans prat om husbil?

 11. WOW vilken resa till många av mina favoriter i min omgivning. Jag har varit på alla ställen du skriver om förutom Torekov. Som stolt skåning gör detta inlägget mig varm i hjärtat. Och ÄNTLIGEN lite bilder med dig på <3

  1. Åh så roligt att höra! <3 Jag älskar Skåne, och om vi kunde hitta en hästgård där det finns ridvägar finns det risk att vi drar till södern. Jag bodde där för åratal sen, så det finns alltid en liten längtan tillbaka!
   Ja det hinner gå ett antal inlägg mellan varje bild tyvärr, för jag är oftast bakom kameran i ensamhet och dålig på att ta selfies. Maken fotade ett gäng bilder på mig i somras, men hans telefon gick sönder och bilderna gick inte att rädda.

 12. Ha ha, roligt, somnade… Inte på långa vägar. Ser urmysigt ut. Vi har haft husvagn så länge jag kan minnas och jag älskar att bo i det där lilla utrymmet, regnet som smattrar mot taket, förtältet… Njutningsfullt <3

  1. Åh tack så mycket snälla du! Javisst är det mysigt att höra regnet som smattrar på taket när man ska sova eller ligga och läsa en bok! <3

 13. Absolut underbara bilder och vilken frihet att kunna åka dit man vill..! 🙂 Utan att behöva tänka på hotell, osv. Somnade absolut inte av inlägget.. Njöt istället!

 14. Jag är uppvuxen med både husvagn och husbil fast då kallade vi den för crossbussen då lillebror tävlade och var duktigt crossåkare. Härliga minnen

 15. Åhh vilket mysigt inlägg och vilka underbara bilder du har tagit 😀
  Det är min och makens största dröm att ha en husbil o få vara fria ett tag
  Så lite småavis blir man allt av detta inlägg hahaha

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Jag håller alla tummar och tår att eran dröm ska besannas, för ni förtjänar den upplevelsen <3

 16. Vilken bra känsla jag fick av alla dina fina bilder. Sommaren är saknad och får gärna komma tillbaka med nya spännande äventyr. ? Vi besökte oss en del ställen i somras ?

  1. Tack så mycket det var glädjande? Ja jag minns att ni besökte en del fina ställen som jag också vill åka till. Jag har faktiskt tagit en skärmprint på ett av dina inlägg, för jag är så glömsk och vill inte missa att åka dit.

 17. Det är verkligen upp och ner med vädret nu. Kommer det att bli vinter när det igentligen ska vara vår? Vilka härliga minnen du har från i sommrast. Jag är inte heller den som tycker om campingplatser men ibland har man inget annat val

  1. Ja det är härliga minnen att tänka tillbaka på. Ja jag kan inte låta bli att undra om vintern kommer dyka upp lagom till våren.

 18. Åh så mysigt!! Jag skulle verkligen älska att åka runt så som ni gjorde i somras och njuta utav att göra lite olika saker. Alltid kul att testa nya saker, besöka nya platser och så vidare 😀

 19. Godmorgon!
  Vilka fantatiska bilder du delar med dig av. Det är nyttigare med grönsaker, än chips med dipp. Ta hand om dig!

  1. Hejsan! Jag tackar så mycket! Ja grönsakerna är ju iallafall nyttiga även om dippen är lite tveksam?
   Ta hand om dig du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *