Utterstrutta och takdropp

Utterstrutta och takdropp

Tvi för den lede så blåsigt det har varit ett tag! Det har nästan varit så att man har fått stoppa stenar i fickorna när man har varit ute. Visst har jag varit glad åt att äntligen se solen titta fram, men vindarna har verkligen inte varit sköna. Mitt immunförsvar är ungefär lika klent som min karaktär, så äckligt väder och bacillrik mat har gjort att det är lite synd om mig just nu ?

Det hela började med att vi köpte hem färdigmat i förrgår. Huruvida den var tillagad av någon med smutsiga fingrar, eller förvarad i osund temperatur ska jag låta vara osagt. Men den satte fart på våra magar iallafall. Kväljande illamående, svettningar och utterstrutta blev efterrätten till denna måltid. Om någon undrar vad utterstrutta är, så är det en kompis mammas benämning på risig i kistan. Denna upplevelse höll i sig fram till måndag lunch ungefär. Då lyckades jag äta lite mannagrynsgröt.

Som grädde på moset har jag blivit praktförkyld. Jag vill nog hävda att jag har fått en riktig mansförkylning. De hemska vindarna har orsakat takdropp – kompisens benämning på rinnande näsa. Mycket osnyggt! Jag känner mig som en sanitär olägenhet när jag snörvlar och serienyser. Men nu kanske jag bör runda av detta något äckliga inlägg, och se till att sova lite. Jag har redan sovit ett bra tag på soffan, för jag gav mig trots mitt snörvliga tillstånd ut och red en sväng och blev helt slut. Så nu när jag skrivit av mig lite ska jag somna om 😀

Snörvelryttaren och Lillkillen mellan Tempis öron.

Jag önskar alla en fortsatt härlig vecka!

0

58 svar på ”Utterstrutta och takdropp

 1. Men fy för att bli matförgiftad, det är ju bara så jobbigt. Vad jobbigt att det satt i så länge. Det har verkligen blåst massor, men mest på kvällarna här i Norrköping. Krya på dig nu 🙂

 2. Åh så mysigt med en ridtur! Här har vi också en hel del blåst och även mitt immunförsvar är värdelöst, så går nästan och väntar på att man ska ligga med feber ;D Krya på dig <3

 3. Ja fy det har varit storm rent ut sagt!! Tråkigt att du blev så dålig efter maten och dessutom förkyld på det.
  Hoppas du fick sova gott inatt iallafall.

 4. Vilken osis att ni blev matförgiftade! Den risken finns ju alltid när man äter ute. Utterstrutta tyckte jag var ett bra ord, det ska jag börja använda. Tycker det är så skoj med olika ord man kan använda för att beskriva saker och ting. Kan heller inte låta bli att tänka att det måste varit skönt att komma ut på en ridtur trots snörvlig näsa. Eller kanske inte eftersom du blev så trött….. Hoppas att du sovit gott!

  1. Tack! Javisst är det roligt med lite beskrivande ord? Jo det var skönt att komma ut på tur trots att jag blev helt slut efteråt?

 5. Ja det är verkligen riktigt höstväder ute nu! Ser inte fram emot att cykla i detta väder imorgon bitti haha!
  Du får krya på dig! Tråkigt med både dålig mage och förkylning ??

 6. Blåser som attan här också! Bor precis vid vattnet så min stackars lilla hund båser ju iväg på promenaderna!
  Men så fina hästar! Så mysigt med skogsritter!

  1. Tack!? Ja jag älskar skogsritter. Men stackars vovven! Han får ha en liten tröja med i sydda vikter på sig?

 7. Men usch då, en olycka kommer sällan ensam heter det väl? Och jag håller med dig, plusgrader är trevligt ibland men de här jävla vindarna är fruktansvärda och nu längtar jag faktiskt bara till minusgrader och snö.. Kram fina du och krya på dig!

  1. Tack fina du!? Ja det talesättet stämmer riktigt bra! Ja jag byter mer än gärna det här hemska vädret mot minusgrader och snö. Kram!

 8. Kan vara det roligaste och ärligaste i lägger som jag har läst på länge?? Hoppas att förkylningen släpper snart.. Vi vet ju alla hur jävligt det för män så kan inte ens föreställa mig en kvinna med samma symptom ? hoppas du får en bra vecka.

  1. Åh tack så roligt att du tycker det!? Det märks att du har förstått precis hur svårt jag har det!? Ha en fortsatt härlig vecka! <3

 9. Här är storm o regn här åker dessutom granen ner så myser försvinner
  Här har inte solen varit då inte så fint som hos dej

 10. Vad härligt det ser ut =) det va alldeles för länge sedan jag satt uppe på en hästrygg ,måste ha varit över 20 år sedan =)… Ja bacillerna flyger inte bara ute dom flyger inne med i alla fall är hemma =), ha en bra tisdag =)

  1. Men fy har ni också drabbats av baciller!? Ja var det så många år sen du satt på hästryggen kan jag bara hålla med att det var alldeles för längesen!?

 11. Behövs så lite för att man ska bli sjuk. Det kan till och med vara så att en blir det medans andra klarar sig. Hoppas att både magar och mansförkylningar går över snart.

 12. Men nej vilken otur du har!!!
  Vad var det för mat ni åt?

  De gånger jag har börjat må illa efter en maträtt har slutat med att jag aldrig mer kan äta den maten igen.
  Några av mina favoriträtter är nu ickefavoriter och ger mig illamående när jag bara tänker på det… haha

  krya på dig
  kramkram

  1. Tack! Jag är likadan, så det finns mat jag aldrig vill äta igen efter salmonella och campylobacter t ex. Den här gången var det en lite annorlunda lasagne med grönsaker i.

   Kramar!

 13. Men nej din stackare, snacka om att ha otur! Krya på dig! Bli dålig av mat man köper för att det ska gå snabbt och vara gott är ju det sista man vill…

 14. Åh fy sjutton din stackare med magen, sånt där ska man ju faktiskt tala om! Men jag är urusel på att klaga själv så egentligen är jag fel person att säga att man ”ska” för det skulle jag förmodligen inte ;). Hur som haver så känns det inte okej, tänker på att sånt där kan medföra rejäla problem sen. Gällande blåst har vi också haft det, rejält oväder sitter en del och funderar kring vädret som tycks säga typ blåst, plusgrader och snöfritt 😮 .

  1. Ja du har rätt att jag borde klaga. Tyvärr är det himla svårt att få rätt, för man blir bara ifrågasatt och så antyds det att man måste ha ätit något annat som var dåligt. Jag blev gravt matförgiftad och jättesjuk av dålig sjötunga på det ”fina” Tylöhus en gång, och fick varken sympati eller ursäkter. Har flera exempel.

 15. Men fy bubblan vilken otur! Magsjuka önskar man ju inte sin värsta fiende! Hoppas att det där snorandet och nysandet också avtar snart och att du får alla krafter tillbaka! Krya på dig!

 16. Här i Göteborg har det verkligen blåst galet också! Har låtit som att huset håller på att blåsa sönder många gånger. Läste att det hade utfärdats klass 1-varning nu också. Fy, vad jag lider med er angående att ni blev dåliga av maten. Finns ju inget värre än illamående och dålig mage.

  1. Ja fy tusan vad det dånar runt husknutarna, och oljudet blir än värre när regnet piskar mot fönstren? Nej just illamående och dålig mage känner man sig riktigt dålig av.

 17. Hoppas du snart blir frisk från din förkylning inte alls roligt att vara förkyld. Stackare. Skönt att du fick i dig lite gröt tillslut 🙂

 18. Jag skulle inte gilla töväder ännu jag gillar snön, för tidigt för tö väder nu med tanke på att vi är i januari månad ännu 🙂 och här i Norrbotten är de ju längre vintrar osv 🙂 krya på dig gumman ❤️

 19. Nej fy det låter inte trevligt!
  Hoppas du mår bättre nu.

  Här i Malmö blåser det jätte mycket också. Till och med så jag har svårt att cykla till å från jobbet! 😛

 20. Fy jag lider med dej dom här basiliskerna är inte att leka med hoppas verkligen att du blir frisk snart <3 här blåser det med som bara den känns som att man kan inte gå ut förrns man blåser bort

 21. men fy vad tråkigt, krya på dig❤ ja denna blåsten verkar verkligen inte vilja ge med sig , det är nästan så man har börjat vänja sig med att somna till ljudet av att fönsterrutorna vibrerar.?

  1. Tack!❤️ Ja jag tänkte ett tag börja sova med öronproppar, men är rädd att inte höra klockan då?

 22. Trist att ni blev smittad av någon bakterie som satte igång magen hos er. Alltid trist! Och på det en mansförkylning, låter verkligen inte som någon höjdare :/
  Krya på dig fina du!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *