I längtans tider

I längtans tider

Tänk om man kunde bromsa in tiden så att varje dag blir jättelång. Nu när sommaren äntligen är här, vill jag hålla fast den så att knogarna vitnar. Det har varit en ombytlig tid med såväl praktfulla oväder som jättevarma dagar, och trädgården har fått uthärda såväl torka som slagregn och rejäla rotblötor. Men de långa och ljusa kvällarna gör att man får ut så mycket mera av en dag.

Idag har jag suttit i solsängen och latat mig en stund. Jag har solat mig medan jag lyssnat på surrande insekter och fågelkvitter. Gräset som nyss var nyklippt hade återigen blivit vildvuxet, och som alltid när så är fallet får det sällskap av små blommor. Men nu är det klippt igen, så de små blommorna finns bara kvar på bild. Humlan på bilden nedan fotade jag en annan dag, och den får vara med för att den är söt?

Just nu går jag i längtans tider. Husbilen står parkerad på gården, och jag funderar dagligen på vart färden ska gå i år. Visst finns det favoritplatser att komma tillbaka till, men vädret är också med och påverkar. En bra sak med att vara i rullning är att man kan åka dit det är vackert väder. Man måste inte befinna sig på en viss plats i ur och skur för att man har bokat in sig där, utan man rör sig som man känner för. En av våra turer gick till Frankrike, och nedan strosar jag omkring på slottet Fontainebleau. Än är det inte dags att ge sig av, men det närmar sig?

Jag önskar alla en fortsatt härlig dag!?

0

62 svar på ”I längtans tider

 1. Visst är det härliga tider nu. Den här ljusa tiden har en särskild känsla. jag kan inte sätta ord på den men den finns. Kanske en förväntan precis som du skriver.

  1. Ja det är en väldigt speciell känsla av förväntan. Den här årstiden finns det alltid extra mycket att se fram emot?

 2. Önskar så mycket att jag också skulle vilja ha evighetslånga dagar att hålla hårt i. Men det är svårt att njuta i stunden när man går i väntans tider och längtar efter lillebror. Vad härligt med husbilen, jag hoppas att du skriver om vart ni far runt i sommar så man får följa med! Kram!

  1. Ja det kan jag förstå att du inte vill vänta extra länge på att lillebror ska komma ut!? Ja jag tänkte vara lite flitigare med skrivandet i sommar, och dela med mig av när vi far omkring med husbilen. Kram!

 3. Har lite svårt för sommarvärmen. Våren är bättre för mig tycker jag. Men det är lite fint & se alla blommor speciellt rosor. Roligt att åka i väg på nåt som man gillar att göra.

  1. Ja det är ju inte alla som mäktar med värme, nen ibland får man ju ganska svala och regniga somrar. Ja det är en härlig känsla att ge sig iväg i frihet?

  1. Tack så jättemycket!❤️ Ja det var roligt och spännande att rulla omkring i Frankrike!
   Hoppas att du också får en underbar sommar❤️

 4. Det hade ju varit fantastiskt ifall man kunde bromsa in tiden. Den här tiden av året är ju helt fantastisk!! Vilka fina bilder du har publicerat!

 5. Så härligt att kunna åka iväg på en lång tur med husbilen. Känns som att husbil är mysigare än husvagn ? så härligt att du kunde ligga i solosången och njuta av vädret 🙂

 6. Vilka härliga blommor du har fått på bild värkligen jätte härligt jag hoppas värkligen den riktiga sommaren kommer snart

 7. Pioner är en av mina favorit blommor, dom är så stora och fina. Och många av dom luktar så gott, så många fina färger finns det på dom.

 8. Visst är det härligt att sommaren äntligen är här nu. Men det har kommit mer regn i år än förra året vilket är bra. Så fina blommor du har på din gård 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är rentav en lättnad att det har regnat i år, för torkan förra året var riktigt bekymmersam.

 9. Hade verkligen inte varit fel om man hade kunnat pausa en stund!! Sommaren hade gärna fått stanna.
  Förstår att du längtar, det låter som ni gjort fantastiska resor!

  1. Javisst får sommaren gärna stanna för evigt! Ja lyckligtvis är det härligt att ge sig iväg med husbilen nästan oavsett vart man åker?

 10. Jag önskar de vore sommar jämt! De är så himla härligt helst nu när solen lyser och man känner värmen. Min sambo vill så gärna ha husvagn/husbil jag är ju inte så pepp på det. Men kan tänka mig att ni har gjort många fina resor i den och hoppas ni får en lika fin sommar och resa i år ?❤ kram

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!?❤️ Ja solsken och värme är ett riktigt balsam för själen.
   Det är ju inte alla som är så pepp på det här med att campa. Personligen har jag oerhört svårt för att trängas på campingplatser, och föredrar att parkera i det fria i mesta möjliga mån. Föredrar husbil för att slippa åka så långsamt, plus att jag älskar det hyfsat stora badrummet?

   Hoppas att du och familjen får en underbar sommar!❤️ Kram

 11. Jag vill också stoppa tiden lite så att dagarna inte går så fort. Snart är det midsommar och efter midsommar vänder det igen och blir mörkare. Det vill inte jag.
  Jag har alltid gillat humlor. Tycker de är så söta. Råkar en liten humla irra in sig hos mig så brukar jag alltid hjälpa den ut.
  Vad skoj att ni snart ska ut med husbilen. Kul att få se bilderna från Frankrike. Dit skulle jag vilja åka.

  1. Ja tiden går alldeles för fort nu! Jag förtränger minsta lilla tanke på att det kommer vända?
   Humlor är så söta till skillnad från andra insekter, och jag är också rädd om dom.
   Jag kan varmt rekommendera en resa till Frankrike. Där finns så otroligt mycket att se, göra och njuta av!?

 12. Vad mysigt att åka med husbil. Mina föräldrar hade både husvagn och bilar när jag var liten. De har ff husbilen kvar eller crossbussen som det var då lillebror körde cross och tävlade land och rike runt

 13. Husvagnen är också något särskilt för oss, vi bokar aldrig i förväg utan åker lite hur som helst. Jätteskönt ❤
  Förstår att du längtar, ska bli kul att se vart färden tar er ❤

  1. Tack, ja det ska bli kul att blogga under färden!? Javisst är det skönt att inte boka upp allt i förväg, utan åka omkring som man känner för❤️

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Så gullig du är! <3 Ja man kan inte annat än att älska sommaren! <3

 14. Åh så mysigt med husbil! Sambon och jag har länge velat köpa en så att vi antingen kan åka runt vart vi vill alternativt göra en Europa resa! 😀

  1. Ja det är supermysigt!? Hoppas att det blir som ni vill, så att ni också kan ge er ut på äventyr!❤️

 15. Att ha en husbil är något jag funderat på. Är det dyrt att äga en, jag tänker på alla ställen man måste betala göra att stå och så?

  1. Det beror på hur man vill campa? Vi försöker i mesta möjliga mån att frilandscampa där man får, och då kostar det inget. Ibland står vi på ställplatser för att man inte får frilandscampa, och priset beror på om man vill stå med eller utan el. Vi har hittat platser för under 150kr/natt, men så finns det ställplatser med minst dubbla priset. ”Vanlig” camping kostar mera än ställplats, men man får kolla från ställe till ställe?

 16. Men åhh! Du sätter verkligen ord på mina tankar: Nu när sommaren äntligen är här, vill jag hålla fast den så att knogarna vitnar. Det kan verkligen vara det vackraste jag läst på länge. TACK för det hjärtat! Tack för dina visa ord och tankar, tack för att du är du! STOR KRAM <3

  1. Åh TACK själv finaste du!❤️ Om du bara visste hur glad jag blir ända in i hjärtat av dina fina och värmande ord!! STOR KRAM hjärtat och ha en underbar dag!❤️

 17. Sv; ja, det är mycket som händer skönt nog så att det är väldigt skönt att ha en rätt soft och ledig sommar innan plugget startar i höst igen. Inte ofta man får en sådan sommar, minsann 🙂

 18. Önskar också att man hade kunnat pausa tiden lite 🙂
  Härligt med husbilssemester. Precis som du skriver så kan man anpassa lite vart man ska efter väder.
  Ja kokospannkakorna var riktigt god, jag bytte helt enkelt ut häften av mjölken i pannkaksreceptet till kokosgrädde istället 🙂

  1. Ja sommaren går verkligen alldeles för fort, men än är allt det bästa kvar?

   Tack för tipset om hur jag kan göra kokospannkakor!?

 19. Önskar att jag också hade husvagn eller husbil så man kunde åka iväg vart man än känner för och ha sin egna semester. Hade jag haft körkort osv hade det ju varit något jag hade skaffat!

  1. Ja det är riktigt härligt!? Hoppas att det blir tillfälle för dig också nån gång att ha en husvagn eller husbil?

 20. Jag vill införskaffa oss en husvagn ! Så skönt att dra iväg ;D det är lite mysigt trots allt ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *