Sommarmys hemma hos mig

Sommarmys hemma hos mig

Vad är sommarmys för dig? För mig finns det många olika saker, så listan skulle kunna bli jättelång. Men istället för att skriva om saker som att äta jordgubbar med glass, tänkte jag den här gången dela med mig av en sak som kanske inte är så somrig. Nämligen hur mysigt jag tycker det är att tända stearinljus och krypa ner i soffan till en film.

Det är något speciellt med att mysa ner sig i soffan till en riktigt god film under sommaren. Fönstren är öppna, och den friska och svala luften bär med sig dofter av fukt och blommor. Det är oftast vindstilla på kvällen, och såväl fåglar som insekter hörs ännu mer än på dagen. Ibland hörs ett stilla regn smattra mot våta löv, när trädgården släcker törsten efter en varm dag. Naturen kommer nästan ända in i huset. Den hörs, doftar och känns ända in i själen, och ger en underbar känsla av dyrbar frihet. Tänk om det kunde vara sommar året runt! Det gäller verkligen att njuta så länge den varar!?

Jag avslutar med en bild från kvällspromenaden med lilla Busfröken, och önskar alla en fortsatt härlig vecka!?

0

58 svar på ”Sommarmys hemma hos mig

 1. Jag håller med dig – så himla mysigt är det! Och lite underskattat verkar det som, i varje fall på sommaren 🙂

  1. Javisst är det!? Ja det är mest på hösten och vintern jag hör att man brukar mysa med tända ljus och film.

 2. Håller med om att det är mysigt att se på film och tända ljus men när jag har katt så vågar jag inte ha äkta ljus, utan fejk men de funkar bra det med men doftljus kan jag väl sakna och jag är rädd att jag glömmer bort dem.
  Kortsammanfattat: Film med fejkljus är underbart <3

  Ta hand om dig, och kul att du lagt upp ett inlägg, har varit inne varje dag och kikat 😀

  1. Åh tack så mycket snälla du!? Så roligt att du tycker det! Nu blev jag nästan sugen på att skriva lite oftare?
   Ja jag minns att det inte var så lätt att mysa med tända ljus då jag hade katter. Brukade ha ljus på middagsbordet ibland, och i högt placerade väggljusstakar. Men det gällde att ha fullständig kontroll.

   Ta hand om dig du också, och ha det så bra!❤

 3. Åh det är ju så mysigt! Det känns ju lite ”förbjudet” att vara inne en härlig sommardag. Det blir liksom sån press på att man måste vara ute när det är fint väder, men ibland vill man ju bara vara inne och mysa också vilket måste vara okej

  1. Ja det verkar gärna bli så att på sommaren ”måste” man alltid vara ute. Men man vill ju vara inne ibland och mysa då också?

  1. Ja just det här med doften som kommer in med den svala luften på kvällen är så speciellt och underbart!☺️ Den är en sån sak som man kanske inte tänker på annars?
   Ja nu hoppas vi på fortsatt fint väder! Kram!

 4. Så härligt att gå en promenad med hästen. Det är ju så mysigt att höra fågelkvittret på kvällarna och morgonen. Du har så fint hemma 🙂

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? <3 Ja det är så rofyllt att ta en promenad eller ridtur på kvällen☺️

 5. Som du säger, listan kan bli lång. Mina favoriter är nog grillkvällar med vänner, doften av nyklippt gräs eller sommarregn mot varm asfalt. OMG haha! Promenad lät mysigt.

  1. Det är härliga saker, och sånt som jag också tycker väldigt mycket om!? Årets allra första gräsklippning doftar extra somrigt!☺️

 6. Åh jag håller med dig.
  Svenska sommarkvällar med tända ljus och regn utanför fönstret. Så mysigt!!

  Här är kvällarna så varma att jag skulle inte tänka tanken att tända ett ljus 😉
  Men jag njuter av syrsorna och grodorna som låter utanför fönstret. Jag älskar de tropiska ljuden på kvällarna här.

  kram kram

  1. Javisst är det mysigt!? Men jag förstår att det är för varmt att mysa med ljus där du bor. Det gjorde inte jag heller på den tiden det begav sig, men liksom du älskade jag de tropiska ljuden och syrsornas sång!☺️

   Kram kram! <3

 7. Tycker verkligen det låter helt perfekt detta! Sommarmys kan ju vara så mycket olika, men att njuta en fin kväll tillsammans med bra umgänge är inte tokigt 😀

  1. Tack!? Ja sommaren är ju så mycket mer än bara värme, och man kan njuta av så många olika saker som man kanske inte tänker på. T ex att den lurviga filten känns extra skön mot benen när man har shorts på sig?

 8. Håller med dig det vore så härligt om de kunde vara sommar året runt. De är så otroligt härligt med svalorna som flyger och allt som hör sommaren till. Alltså ditt hem är så avundsjuk så himla fint du bor ?
  Tack så jätte mycket för gratulationen om förlovningen. Kram ❤

  1. Åh tack så jättemycket snälla rara du!❤️ Ja det vore drömmen att få njuta av sommar året runt!? Kram❤️

 9. Det är faktiskt riktigt mysigt att tända ljus. Jag brukar tända doftljus och det är riktigt mysigt när jag väl gör det. :)Gör det inte lika ofta som jag vill 🙂

 10. Sena varma sommarkvällar är det mysigt att gå ner till bryggan och ha picknick hemma hos mig. film blir det inte mkt för mig på sommaren om det är bra väder

 11. Jag kollar typ aldrig på film på sommaren för är hellre utomhus och hittar på roliga saker eller bara har balkonghäng 🙂 Jag vill ta tillvara på vädret 🙂

  1. Ja vädret vill man ju gärna ta vara på när det är bra? Då jag ser på film är det ganska sent på kvällen, så jag brukar inte gå miste om något vackert väder?

 12. Alltså så bra inlägg! Jag kunde typ se det framför mig när jag läste det och så härligt och mysigt det låter alltså!! Har du någon bra film att rekommendera? Kram

  1. Tack så jättemycket!? Så roligt att du tycker det! Ja jag kan t ex rekommendera den romantiska filmen Forever my girl. Kram!

 13. Men åhhh! SÅ mycket mys ju!! Det ultimata sommarmyset för mig dock är att sitta vid bordet i Mamma och Pappas trädgård. Ha ätit middag (grillat såklart, hihi) och sen plocka fram ostbrickan och bara sitta där och prata timme efter timme samtidigt som solen går ned, man får tända ljus och facklor, hämta filtar och bara njuta utav varandras sällskap. Så UNDERBART ju! =) Kram fina <3

  1. Åh det låter ju verkligen supermysigt!! Jag älskar också såna kvällar då man sitter ute och äter och pratar hela kvällen, och tänder ljus utomhus när solen har gått ner! Med filtar och myggmedel kan man stanna ute hur länge som helst!? Kram fina! <3

 14. Vi har eftermiddags och kvällssol rakt in i vårt vardagsrum och jag har så svårt att uppskatta filmer och tända ljus när det aldrig blir mörkt. Därför blir jag överlycklig när vädret är dåligt då och då så man får chansen!

  1. Det kan jag förstå, för det känns inte meningsfullt eller mysigt att tända ljus när solen strålar en i ögonen. Då jag ser på film sker det senare på kvällen efter solnedgången?

 15. Det är jättemysigt att tända ljus det är verkligen avkopplane och det i soffan är pricken över i, det kan man såklart sakna då det är sommar

 16. Men åh så mysigt både med tända ljus och filmmys. Jag är dålig på att tända ljus på sommaren. Tycker det är mer höst/vinter. Eller rättare sagt, det är något jag fått för mig. Egentligen älskar jag att tända ljus så varför jag inte kan göra det på sommaren med förstår jag inte. 🙂 Sommarmys för mig blir idag att gå till badet med barnen. 🙂

  1. Ja att gå till badet är verkligen sommarmys!? Det är många som förknippar tända ljus med hösten och vintern, men jag har alltid älskat att tända ljus på sommarkvällarna. Det är mysigt även i trädgården, i paviljongen och i samt utanför husbilen☺️

 17. Känner mig osäker på om jag har nämnt det förut; ditt sätt att skriva, jag älskar hur du liksom målar upp en tavla med dina ord. Du väcker bilden till liv med hur du beskriver detaljer och deras inverkan på det du beskriver . Det gör att även om jag aldrig har tänkt på filmkikande och stearinljus som sommarmys förut, så är jag i tankarna nu i en soffa brevid din soffa och sommarmyser. Tack!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Det glädjer mig verkligen att du uppskattar mitt sätt att skriva. Det låter kanske lite konstigt, men beroende på vad jag skriver så ser jag det på något sätt som att jag målar med mina tankar. Härligt att jag kunde väcka nya tankar hos dig?

 18. Låter super mysigt! Kan tänka mig att det kan vara supermysigt att titta på en film och ändå känna att man tar vara på sommaren 😀
  Vad som är bäst på sommaren enligt mig är nog vila. Att man vilar på ett helt annat sätt och lapar i sig sol på flera olika sätt 😀

  1. Ja jag kan verkligen hålla med dig om hur bra det är att få vila på sommaren!? Det är så viktigt med återhämtning!
   Beträffande det här att se på film ibland, så gör jag det ganska sent på kvällen. Det är t ex så skönt att ligga och mysa i soffan efter en kvällstur i sadeln☺️

 19. Tack så jättemycket fina du 🙂 <3

  PRECIS det där ser jag framför mig när jag tänker på sommaren i Sverige och sommarkänslor. Älskar mysiga sommarkvällar med fönstret öppet och man känner alla underbara dofter.
  Jag har heller inget emot om det är åskoväder några kvällar med då jag tycker det är så himla mysigt 🙂

  1. Åh tack själv så jättemycket fina du!? <3 Javisst är det mysigt när man hör åskan och regnet utanför fönstret! Det råkar vara åskoväder här just nu i skrivande stund, och jag sitter inne med öppna fönster och pysslar och myser!?

 20. Jag håller med dig. Det finns så många olika sätt att sommarmysa. Härom sommaren satt vi en kväll, länge länge och såg igenom en hel gammal serie från BBC. Det var John le Carres historia om mullvaden. Vi kunde inte sluta förrän vi sett alla avsnitt. Det är ett fint sommarminne att minnas.

  1. Det kan jag tänka mig var riktigt mysigt! Jag skulle också vilja se igenom en hel gammal favoritserie någon gång om jag får möjlighet.

 21. Sv; ja, det var en underbar helg tillsammans med sambon, vänner och bådas hundar! 😀 ♥
  Underbart att hitta vänner man klickar med!

  Hoppas du haft en fantastisk tisdag idag ♥

  1. Tack, det var en bra dag trots riktigt ruskväder? Hoppas att du hade och har en riktigt härlig dag!❤️

  1. Åh tack för omtanken snälla du!? <3 Ja det är ganska bra, men jag har varit för trött för att orka skriva ett tag. Men jag ska försöka komma igång snart igen.

   Kram! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *