Hur blir man lycklig?

Hur blir man lycklig?

Om man googlar för att få svar på den frågan, får man hur många goda råd som helst. Många av råden är samma som man ger någon som vill öka sitt välbefinnande, eller börja må bra. Det är kanske logiskt, för om man inte mår bra, eller inte anser sig må tillräckligt bra, är det kanske svårare att känna sig lycklig. Eller är det verkligen så? Personligen tror jag att det beror på vad man anser att lycka är, och hur den ska kännas.

För mig är lycka en slags genomgripande känsla av tillfredsställelse och glädje. Den kanske inte förgyller precis varenda liten sekund av tillvaron, men den finns ändå där. Ibland stark åt det euforiska hållet, och ibland mild och rogivande. Så hur uppnår man denna känsla enligt mitt sätt att se på saken? Jo, bl a genom att känna tacksamhet, leva i nuet, och se glädjen i små saker. För det går – även om man har mist mycket mera i livet än vad man en gång kunde fantisera om.

Så vad känner jag tacksamhet och glädje för? Jo, listan kan göras lång. Även om jag inte är frisk än, så märker jag pyttesmå framsteg. Jag har t ex lite lättare att läsa och skriva. Den senaste medicinska behandlingen börjar göra min kropp lite starkare. Ja må ha förlorat ett antal sk vänner som glömde bort min existens när jag blev sjuk, men de som fortfarande finns kvar i mitt liv har jag överlag ännu bättre relationer med. Jag känner också tacksamhet (vilket jag alltid har gjort) för allt vackert som finns omkring mig, såväl i naturen som i min närhet här hemma.

Några vardagliga saker jag är tacksam och glad för är vackra dagar, sköna kvällar, och samvaron med nära och kära på två och fyra ben.

Jag är också tacksam och glad för att det äntligen är sommar. Hela livet känns lättare på sommaren. Det finns så mycket härligt man kan göra – t ex åka och bada.

Sist men inte minst så är jag är tacksam för att det regnar ibland i år. Ännu en lika torr sommar som förra året vore inte lyckat. Nedan är bilder på när värsta ovädret plötsligt drog in över sjön, och strandmadrasser och handdukar rafsades ihop i all hast!?

Dela gärna med dig av vad som gör dig lycklig!

Jag önskar alla en fortsatt härlig sommar!?

0

50 svar på ”Hur blir man lycklig?

 1. Dagar som igår och idag gör mig lycklig. Äldsta sonen kom hit och umgicks med sina småsyskon och min mamma var också här. Det lugnet jag känner efter att ha spenderat tid med dom, det gör mig genuint lycklig!

 2. Så fina bilder från stranden, i dag tyckte jag att de var väldigt väntat att det skulle bli regn och åska efter lunch. Men jag trodde inte att det skulle hålla på i 2 timmar ? Lycka för mig är att vara med min son ?

  1. Tackar så jättemycket!? Det kan jag verkligen förstå, och det märks så tydligt när du skriver om honom och erat liv tillsammans <3

 3. För mig är lycka att ha mina barn och våra djur, min familj, att alla är friska och mår bra! Lycka är också att få uppleva saker med mina döttrar och få se dom växa❤️

 4. Svårt att svara på för lycka betyder olika för alla men en sak som jag tror är gemensam är känslan av upprymdhet och glädje är nog det som genomsyrar lycka

 5. Håller med om att allt känns lättare på sommaren! Frågan vad som gör mig lycklig är svår tycker jag… men att få umgås med människor jag tycker om och att resa skulle nog hamna högt upp på listan ♡

  1. Tack så jättemycket!? Ja hur små steg det än må vara, är jag glad så länge dom går i rätt riktning?

 6. Spännande tolkningar och jag tror som det så klok står i boken Enhörningen samt sägs i filmen Sista Enhörningen eller original titeln på filmen och boken ”The last unicorn” att ”människor vet inte när de är lyckliga”. Jag tror det är så, när vi befinner oss mitt i lyckan så är vi inte medvetna om det, vi kan vara glada men det är först med distans och tillbaka blick vi kan stanna upp och tänka ”just där och då var jag lycklig”. Lycka är nog mer en känsla vi greppar när vi inte är lyckliga, för så vet vi vad vi vill ha tillbaka.

  1. Så intressanta teorier! Så kan det nog vara för många. Samtidigt undrar jag om det är möjligt att vara lycklig utan att ha en aning om att man är det. Det är ju en så speciell känsla. När jag hör människor säga saker som ”jag visste inte då hur lycklig jag var” funderar jag på om dom egentligen inte menar ”jag förstod inte hur lycklig jag borde ha varit”. Personligen känner jag lyckokänslor väldigt tydligt, och precis lika tydligt som känslor av motsatta sorten?

 7. Att googla lycka kanske ger vissa svar till några men vi är ju alla olika så vad som gör en lycklig är nog alltid olika från person till person tänker jag. Du tar så himla fina bilder 🙂

 8. Vilket fint inlägg! Så skönt att du har blivit lite starkare! Det är viktigt att kunna känna sig lycklig över det man har och inte över det man saknar. Jag är så tacksam över min fina familj, mina få men nära vänner och över mitt jobb.

  1. Tack så jättemycket!? Ja det har du så rätt i. Det är fina saker att vara tacksam för.

 9. Jag tycker att du har helt rätt i att man blir gladare och lyckligare om man kan glädja sig åt de små mera vardagliga tingen och händelserna. Jag blir lycklig, kan man säga lycklig? av att titta på svalorna. I alla fall tillfreds och vid gott mod.
  Den här sommaren tycker jag också mer om än den förra. Mer oberäknelig, men inte så het och torr.

  1. Jag tror nog att du kan säga att du blir lycklig av att titta på svalorna, om det är så du känner? Personligen tror jag att en del människor ”blåser upp” det här med lycka till att vara något så stort att inte ens glädje eller tillfredsställelse kan mäta sig med denna svåruppnåeliga känsla. Men jag tycker att glädje, tillfredsställelse och lycka hänger så tätt samman att de är svåra att skilja åt?

 10. Hm för mig är lycka något son händer för stunden jag tror inte lycka kan vara för evigt för vi kämpar ständigt med våra saker i vardagen . Men däremot kan man definiera ordet lycka o säga istället att man mår bra o är tacksam det värdesätter mig mer .

  1. Ja frågan är om det finns någon som ständigt känner sig lycklig. Eller så kanske man kan vara lycklig och tillfreds i grund och botten, och få avbrott i de känslorna då och då när det händer något jobbigt t ex?

 11. Vilket fint och tänkvärt inlägg! Skönt att det går framåt!!
  Jag blir lycklig av min familj, musik, fågelkvitter och att bada utomhus!!

 12. Jag måste nog säga något så klyschigt som att min familj och släkt gör mig lycklig. Och att jag äntligen är klar med min utbildning, samt att jag har fått fast jobb efter alla år av allt.

  1. Jag tycker inte att det låter det minsta klyschigt? Det är snarare fina och värdefulla saker du blir lycklig av.

 13. Vilket bra inlägg! Och att leva i nuet och se saker positivt kan verkligen göra en så lycklig. Något som får mig lycklig är min familj. Att få mysa med kissarna och Thea och bara vara ? ha en fin midsommar kram fina du ❤

  1. Åh tack så jättemycket fina du!❤️ Ja att se saker positivt och leva i nuet hjälper verkligen lyckokänslorna på traven?
   Det är otroligt fina saker som gör dig lycklig! Ha en fortsatt härlig midsommarhelg! Kram❤️

 14. För mig är det svårt att säga, upprymd känner jag mig aldrig. Glädje finns inte riktigt heller hos mig. Men jag är tacksam för att jag fått hjälp att må bättre, jag är tacksam att se mina barn växa upp som fina individer och jag är tacksam över min man och mina vänner ❤

  1. Åh så synd att du aldrig känner upprymdhet eller glädje. Men skönt att du har sånt som är fint att känna tacksamhet för. Vem vet – kanske får dom dig att bli glad någon dag❤️

 15. Jag kan känna mig glad varje dag, men kan komma jobbiga stunder också.. vilket förstör hela min dag ./

  Men det du skriver är helt klart rätt och sant! Super bra skriver och du får verkligen ut ngt av det <3

  1. Tack så jättemycket!? Ja jobbiga stunder dyker upp ibland, men om man är vid gott mod däremellan så tycker jag det blir lättare att ta sig ur det jobbiga? <3

 16. Jag tror lycka betyder olika för varje person.. Jag blir lycklig när jag får en spontan-kram av Casper samt när jag bloggar 🙂

  1. Det tror jag också. Så härligt att du blir lycklig av det du gör varje dag, och spontankramar från någon riktigt nära är ju verkligen lyckoframkallande?

 17. Så fint att skriva upp vad man är lycklig över i sitt liv så man verkligen tar vara på det!
  Jag är lycklig över min familj och mina vänner❤

  1. Tack så jättemycket!? Att ha nära och kära är verkligen något att vara lycklig över❤️

 18. Min första kommentar måste ha kommit bort någonstans i cyberspace. Det här inlägget får mig att tänka på en mening ”Tänk om lycklig var det enda rätta svaret när någon frågade en vad man ville bli när man blir stor”

  Är precis som du, sjuk, och långt ifrån frisk. Men är så glad och tacksam över att jag får leva och mot alla odds snart har två barn fast det ska vara omöjligt med mina sjukdomar. Tack för att du fick mig att stanna upp och tänka till ❤️

  1. Åh tack så jättemycket!? Jag blir så glad när mina ord får någon att stanna upp och tänka till. Det är en väldigt klok mening du tar upp, för om lycklig vore det enda svaret skulle kanske mångas liv se betydligt annorlunda ut.

   Det värmer mig att läsa om den glädje och tacksamhet du känner. Sjukdom kan påverka människor på så olika sätt. En del blir bittra och tycker sig ha livet emot sig. Andra – som du och jag – är glada och tacksamma för det fina som livet trots allt ger. Att få barn när det skulle vara omöjligt måste verkligen ge stor lycka❤️

 19. Jag tackar verkligen alla gudarna för att dom på något magiskt vis fört oss samman, för vad vore jag utan dina underbara tankar och reflektioner?? Både att få läsa dom och att se kunna få reflektera själv. Så TACK hjärtat för att du är du! Tack för allt!! KRAM <3

  1. Åh tack så jättemycket hjärtat!!? <3 Jag är också så glad att vi har råkat hitta varandra!! Det är alltid lika härligt att läsa såväl dina kommentarer som inläggen du skriver. Tack själv finaste för att du är du, och för all positiv energi och glädje du ger!! KRAM!!❤️

 20. Att googla lycka är en sak och känna lycka är något annat men tycker du har sammanfattat det bra och vad skönt att du har lättare för att skriva samt läsa!

  Otroligt fina bilder som vanligt, hoppas dig en fin dag, kram <3

  1. Tackar så jättemycket snälla du!? Ja det är verkligen helt olika saker.
   Jag hoppas att du har en härlig och fin sommardag! Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *