En tid av stora kontraster

En tid av stora kontraster

Visst är väl livet fyllt av kontraster ibland? Naturen nästan exploderar av växtkraft och energi, medan jag själv försöker minnas hur det kändes att vara pigg. Ögonen njuter av den allt vackrare vårgrönskan, medan huvudet värker av välfyllda bihålor. Jag har haft svårt att slå mig till ro vid skärmen ett tag, och inläggen jag sporadiskt har påbörjat har inte blivit avslutade. Jag har istället fastnat i en slags hänförelse över allt som pågår omkring mig i nuet. Solen strålar från en klarblå himmel, och såväl trädgården som huset badar i dess gyllene sken. Det är så vackert att jag inte kan se mig mätt, och jag vill stanna tiden samtidigt som jag längtar efter sommaren. Att få vakna till fåglarnas muntra sång genom sovrumsfönstret är ett balsam för själen, som kommer att få åtnjutas i månader framöver. Färgglada blommor avlöser varandra i trädgården, och de nyligen kala träden fylls med lysande gröna löv och vackra blommor. Årets frukter och bär har börjat skapas på grenar som sakta rör sig i den vind som susar i trädkronorna. Kraft och energi blandas med frid och harmoni, och åtminstone de sistnämnda smittas jag av.

I rabatterna blommar tulpaner, påskliljor och pingstliljor, och annan växtlighet är på gång. Vinden gör det svårt att fota för motiven rör sig hela tiden.

Gräset är klippt för första gången i år! Doften av nyklippt gräs är ett riktigt sommartecken för mig. Ett annat sådant är att stommen till paviljongen snart ska kläs i tyg. Det är alltid lika mysigt att sitta i den när det ska ätas – oavsett om det är fika eller mat 🙂

Bland plantorna sjuder det av växande liv, och medan vissa blommar för fullt, ligger andra på efterkälken. Än så länge står alla på fönsterbrädor runtom i huset, men nu börjar det bli dags att ta växthustälten i bruk.

Jag hoppas att alla har en riktigt härlig vår, och att det finns tid att njuta av allt det fina som händer. Livet är alltför ofta välfyllt av förpliktelser som får dagarna att springa förbi. Dagar blir till veckor som blir månader och år. Plötsligt sitter man där med sin långa näsa och inser att alla dagarna som kom och gick var ju faktiskt livet. Vissa saker kommer man inte undan hur gärna man än vill. Andra saker borde man se till att göra hur liten möjlighet man än verkar ha. En sådan sak är att stanna upp i nuet, och att se, andas och njuta. För vad som än har hänt, och hur många tankar man än har om sin framtid, så är det i nuet och i det ögonblick vi befinner oss som livet pågår. När vi tar vara på stunden tar vi vara på livet.

0

32 svar på ”En tid av stora kontraster

  1. Tack så jättemycket!? Ja jag hoppas dom blir bra snart så jag slipper den hemska huvudvärken :/

 1. Lika vackra bilder som vanligt och jag får hålla med dig med kontrasterna.

  Ofta fastnar vi i det förflutna eller drömmer om framtiden och vi glömmer nuet. Det är i nuet vi ska forma våra liv men ändå kan man vara så.. borta?

  1. Tackar så jättemycket!? Ja nuet verkar vara det som många har lättast att glömma bort. Tankar verkar ofta ha en benägenhet att vandra iväg någon annanstans än där livet pågår i realtid.

 2. Så fint skrivet och på bilderna ser man hur våren kommer och växterna frodas. Du bor väldigt fint. Fast det är förstås en del jobb också. Gräsmattan klipper naturligtvis inte sig själv. Och alla fina blommor har inte plötsligt kommit dit. Men vilken fin miljö att njuta i.

  1. Tackar så jättemycket!? Ja det är en härlig miljö att njuta i. Du har så rätt i att det är en hel del att pyssla med, så jag försöker hålla trädgårdsskötseln på en ”lagom” nivå som man mäktar med?

 3. Åh.. dina vårbilder! <3 Och din livsglädje och den kärlek du beskriver till naturen, tillvaron, våren.. så poetiskt och vackert att läsa!! 🙂 Tråkigt att du ska behöva känna dig så trött! Hoppas att naturen smittar av sig på dig snart, så sprudlar du av liv och energi!

  1. Åh tack så jättemycket!? <3 Du har verkligen har fångat upp hur jag känner.
   Ja jag hoppas att naturen smittar mig med sin energi snart!

  1. Ja det är en helt underbar tid!? Färgerna känns extra starka efter en lång, mörk och färglös vinter, och dofterna sååå njutbara!?

 4. Det gör mig verkligen så himla glad att höra att det här är anledningen till att du inte skrivit något här! Livet är underbart och hamnar man i stadier i livet när man inte kan fokusera på datorer, sociala medier and so on, så ska man verkligen ta till vara på det. Så det gör mig så himla glad att höra att du gjort det! STOR KRAM hjärtat <3

  1. Åh tack så mycket hjärtat!? Ja ibland behöver man ”checka ut”, ta lite tid för sig själv, och bara vara i nuet.
   STOR KRAM vännen! <3

  1. Ja den är helt underbar, och även om jag inte bor längst ner i söder så är den hyfsat tidig ändå?

 5. Så fantastiskt fint skrivet! Du gör mig glad! Trots den vårtrötthet jag nu känt ett tag känner jag efter ditt inlägg att ge mig ut och njuta av allt det vackra i timmar. Bilderna är helt underbara ?? Tack för detta fantastiska inlägg. Kramar och krya fina du ??????

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!?❤️ Jag blev alldeles varm inombords av att läsa din fina kommentar! Det finns ju inte mycket som slår att lyckas göra någon glad?
   Återigen stort tack för din fina kommentar!❤️ Kramar och ha en underbar dag fina du!!?????

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är nog omöjligt att inte tycka om våren – även om man är snörvlig eller däppt i däsan av någon vanligt förekommande anledning?

 6. Vilka härliga bilder. Och jag håller med om att vakna upp till fågelkvitter utanför fönstret är bland det bästa som finns!

 7. Så fint skrivet och vackra bilder! Saknar våren och de tydliga årstiderna, fast vi har ju lite vår här i Tunisien med såklart. Älskar att se hur allt liksom kommer igång nu i värmen.
  Och stor tumme upp för paviljonger förresten, så himla mysigt! Det var praktiskt för mig som har slöja när mamma hade paviljong i trädgården, bara att dra för lite där jag satt och sitta barhuvad 😛

  1. Åh tack så jättemycket!? Jag kan verkligen förstå att du saknar våren, även om det är lite vår i Tunisien också. Det är en otroligt stor glädje att se hur naturen vaknar till liv igen.
   Ja det är så mysigt i paviljongen, och jag kan tänka mig att det var skönt för dig att kunna sitta barhuvad. Själv skulle jag nog få spader om jag inte kunde vara barhuvad, för jag avskyr att vara varm om huvudet. Jag står precis ut med ridhjälmen för min säkerhets skull, men det känns som om det kokar i svålen när det är varmt ute?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *