Premiär

Premiär

Så sitter jag för första gången år 2019 i kortbyxor igen, och hjälper solen att lysa upp trädgården med mina vita ben. Det är hett i lä mot den solstekta husväggen, och fåglarnas glada sång är en smula sövande att lyssna på. Det är äntligen premiär både för att fika ute, och att sitta i sommarkläder. Jag tänkte skriva några rader medan jag avnjuter en kopp kaffe och några kex. Det var ju några dagar sen jag skrev sist, men det har inte funnits en gnutta ork till övers när jag har gjort mina dagliga sysslor. Så jag har vilat mitt trötta huvud i hopp om att piggna till snart.

På fönsterbrädorna sker det små framsteg iallafall. Solen värmer rejält, så det gäller att inte glömma att vattna. Då kan man få se trötta små plantor i krukorna. Dom är i nuläget i väldigt olika stadier. Några har börjat blomma, som Petunian nedan, medan andra precis har grott. Törs knappt tänka på hur många det blir när jag börjar plantera isär dom…?

Några Lobeliaplantor såg rätt så rejält hängiga ut av törst häromdagen, men har repat sig fint nu. Det finns fullt av små knoppar som är redo att slå ut!?

Jättetagetesen växer så det knakar, och det är dags för omplantering nu.

Det har också varit premiär för en kvällstur i sommarjacka. Varma och ljusa kvällar var det ett tag sen man var bortskämd med, och det var helt underbart att få uppleva en sån igen!

Så är det ju påskhelg nu också, och även om jag inte firar denna högtid lika intensivt som julen, så går den ju inte obemärkt förbi. Idag blev det ett litet påskpynt på fikabrickan. Min syster gjorde den lilla hönan med sina kycklingar. Den är gjuten i gips och målad. Väldigt gullig tycker jag!?

Jag önskar alla en riktigt glad och härlig påsk!?

0

32 svar på ”Premiär

  1. Flera dagar med kortbyxor låter härligt!? Det går helt klart mot sommaren. Men förstår att du får elda på kvällarna, för nätterna är kalla.

 1. Det är så härligt med vädret vi har nu! Så nu hoppas jag det förblir varmt om dagarna och att vi slipper mer kyla. Härligt att sitta i solen i shorts. Hoppas du får en fin påskhelg ❤

  1. Ja det är helt underbart! Måtte det goda vädret fortsätta, för det är sååå skönt att gå i shorts och t-shirt?
   Jag önskar dig en fortsatt härlig påskhelg❤️

 2. Så skönt väder vi har fått. Hade på mig för mycket på promenaden idag. Det var bara att skala ev det ena efter det andra. Hoppas att du har en riktigt skön påsk!

  1. Ja otroligt fint väder! På morgnarna får man klä på sig lite mer, och skala av sig vartefter solen värmer.
   Ha en fortsatt härlig påsk!?

 3. Jag vill bara säga TACK för att du delar med dig! TACK för att du formulerar dig så otroligt!! TACK! Jag sitter här och kan nästan känna både solen mot huden och doften av blommorna runt omkring mig. Så tack hjärtat! STOR KRAM och ha nu en otrolig påsk <3

  1. Åh jättestort tack till dig vännen för dina fina ord! Jag hoppas att du har en riktigt härlig påsk! STOR KRAM!!<3

  1. Tack! Ja det är när värmen kommer som det verkligen blir riktigt härligt att bo på landet. Åtminstone för mig som älskar grönska och natur. Om man har lägenhet med uteplats eller en balkong som rymmer växter och något skönt att sitta i går det också bra att njuta av värmen?

 4. Men så härligt! Saknar svensk vår. Och alla andra årstider, haha. Så fint när det börjar bli varmt och allt spirar.. Speciell känsla verkligen 🙂

  1. Ja det är en så härlig känsla när värmen kommer, och naturen vaknar till liv☺️ Jag kan verkligen förstå att du saknar den svenska våren! Personligen skulle jag nog aldrig sakna vintern?

 5. Underbart väder! Vilken påsk! Jag har verkligen lyckats att bränna mig ordentligt också.
  Svar: Åh förstår dig, jag har aldrig testat löshår faktiskt men kan tänka att har man väl haft tjockt fylligt hår så saknar man det.

  1. Ja bättre väder än vad den här helgen har bjudit på kan man väl knappast önska sig!? Jag har fått lite färg, men har lyckligtvis inte bränt mig.

 6. Jag är en ”ballerina-narkoman” så den bilden är otroligt orättvis 😉

  Visst är det härligt med vädret, jag går i linne på promenaderna och försöker njuta så gott det går.

  Vad fina blommorna är och visst tar solen mycket så glöm inte att smörja in dig, för det faktiskt nu som solen tar som mest.

  1. Tackar! Blommorna blir finare för varje dag? Ja vilket soligt väder det har varit ett tag! Jag har också gått i linne och shorts under påskhelgen, och fick lite färg på min bleka hud. Det märks att solen tar ordentligt, så jag brukar undvika att sola mitt på dagen.

   Haha, ja en bild på Ballerina kan lätt starta igång ett svårbekämpat gottesug!?

  1. Tack, det har varit en riktigt skön och avkopplande påsk. Hoppas att du också har haft en riktigt härlig påsk <3
   Javisst är det behövligt att få känna lite solvärme på sin vintervita hud?

  1. Ja det har det verkligen varit ett tag. Tack, ja det vore skönt att få lite mera energi snart?

  1. Men åh så gullig du är vännen!! <3 Så glad jag blev!! Jag har varit väldigt trött ett bra tag nu. Dessutom blev jag smittad av något igen så jag först fick ont i halsen och sen bihålorna (vilka fortfarande inte är bra). Men det kommer ett nytt inlägg framåt kvällen. Det ligger klart, men jag har inte kommit mig för att publicera än. STORA KRAMAR!!❤️

 7. Men wow så härligt det låter! Jag har njutit ute i solen, men dessvärre har jag inte vågat sätta på mig ett par kortbyxor än så länge hehe ^^,

  1. Ja det är verkligen en riktigt härlig vår här! Det är så varmt att man knappt står ut att ha långbyxor på sig. Det är väl klart att du vågar ta på dig shorts!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *