Hänger du med i svängarna?

Hänger du med i svängarna?

Det gör verkligen inte jag! Det pendlar ju mellan ytterligheter hela tiden, och snabbt går det. Jag är en flexibel person, men det här är väldigt opraktiskt. Så vad handlar det om? Jo, det är vädret denna helknäppa vinter! Den 17:e december var jag överlycklig över att snön äntligen hade fallit, men i början av januari var det vårlikt igen! Den 13:e januari föll mängder av ny snö, och dagen efter regnade det. Gården förvandlades till en skridskobana. Så har det hållit på och växlat. Det ställer till sig en hel del på en lantgård när det snöar, töar, regnar, fryser, snöar, regnar osv här på landet!? Det är extremt halt och extremt blött och lerigt om vartannat! Här kommer några exempel på fortsättningen i bilder:

Den 20/2: Det var vårlikt, soligt och vackert ute sen några dagar tillbaka. Jag och mina fyrfota vänner njöt trots att det var konstigt.

Den 21/2: Jag vaknade upp till ett nytt snötäcke – inte helt oväntat. Det var dessutom mulet och gråtrist. Liiite surt kändes det, men jag hängde ändå ut genom sovrumsfönstret och tog ett kort ut över en del av trädgården!

Den 22/2: Jag vaknade upp till en riktigt strålande vacker dag. Yippii! Kunde knappt se mig mätt på hur vackert det var, och fotade såväl vilt som närmast euforiskt med mobilen i trädgården och kring gården.

Men det började tyvärr raskt att töa igen, och snön försvann. Kvar blev massor av vatten i leriga hagar, och jag gnisslade tänder över vädrets tvära lappkast.

Den 26/2: Återigen var det vårlikt. Plötsligt hittade jag snödroppar i trädgården! Det fina vädret höll i sig till och med den 1/3. Sen kom den hårda blåsten och det skvalande regnet.

Den 4/3: Regnet skvalade fortfarande ner och fortsatte att vattendränka hagarna. Jag var på benen efter sjukdom och hittade vintergäck i trädgården.

Den 5/3: Så var det återigen snövitt ute. Det fortsatte att snöa under dagen, men det blev allt mildare temperatur.

Den 6/3: De sista resterna av snön försvann. Jag funderade på om jag skulle ha hjälm på mig när jag gick längs stallväggen…

För tillfället så regnar det varje dag, och jag är minst sagt trött på detta pissväder. För den som går omkring på asfalt gör regnet säkert inte så mycket. Men när hagarna dränks i vatten och blir helt söndertrampade är det verkligen inte roligt. Tänk om man ändå kunde få några minusgrader från någon som har det för kallt! Hellre snö och kyla än regn och lera!

Är det bara här som vädret är så konstigt? Hursomhelst önskar jag alla en bra dag!?

0

88 svar på ”Hänger du med i svängarna?

  1. Tycker vädret är riktigt irriterande just nu haha, vill ha vår!!! Men tror nog inte vi kan räkna med riktig vår förens mars eller nåt. Men det är inte så konstigt att vädret är skumt, globala uppvärmningen liksom! 🙂 Supervackra bilder du har tagit.

    1. Tack så jättemycket!? Ja det är superirriterande när vädret växlar konstant från november till mars!? Jag vill ha snö hela den tiden, för då blir det ljusare och rent istället för lerigt i hagarna.

  2. Oj, ja med dina bilder märker man verkligen hur alla svängningar gått, som varit även här. Så kul att se! Har däremot inte sett några blommor sticka upp än, bara en vårsol som krupit tillbaka lika snabbt som den kom.
    Längtar lite till att den vågar sig fram igen men det där regnet håller i sig här också… 🙂

    1. Tack så jättemycket!? Jag tänkte först visa bilder på växlingarna som varit precis hela vintern, men då hade inlägget blivit långt? Vi får hålla tummarna att vädret blir lite stabilare.

  3. Nej jag hänger inte med alls för vissa dagar är det snö och vinter och andra är det vår kan det inte bara bli vår nu =)

    1. Ja det vore ju det allra bästa! Men om det ska snöa vill jag att snön ligger kvar hela vintern.

  4. Usch jag håller verkligen med, blir snurrig av allt velande. Kan det inte bara komma på en gång, vintern så kan det vara över sen? Vi hade snö för två dagar sedan, idag öser regnet ner..

    1. Ja jag vill att det ska vara riktig vinter när det är vinter, och att snön ska ligga kvar hela tiden!

  5. Ja aprillvädret har verkligen kommit fort i år! För några dagar sen hade vi pluss och vår nu har vi snö och det ska komma kring 15cm nu i helgen…. vet exakt had du pratar om är uppvuxen på landet❤️

    1. Ja det har kommit fort, för vädret har växlat såhär hela vintern. Ja då vet du hur det är!❤

  6. Kul ändå att du dokumenterat vädret. I skrivande stund så ser jag snöblandat regn utanför fönstret. Så nej, det är inte bara hos dig vädret är galet. Jag har också hellre snö och kyla när det är vinter. Det här av och på-vädret gör nog ingen glad.

    1. Tack så mycket!? Jag har egentligen inte haft en tanke bakom att dokumentera vädret, utan det har bara råkat bli så eftersom jag fotar nästan varje dag!? Det som gör mig galen med vädret är att det har hållit på såhär precis hela vintern.

  7. Ja alltså det är ju sjukt hur vädret pendlar känns som vi hat haft alla 4 årstiderna på bara en månad fram och tillbaka ? & här är det storm idag ?❤️

    1. Javisst är det sjukt!? Här har årstiderna växlat hela vintern. Igår hade vi regn och storm, och sen blev det snöstorm. Idag regnar det igen. Det växlar ju för tusan årstider inom en och samma dag ibland!!?❤️

    1. Ja, tyvärr har det ju dock som jag skriver växlat årstider hela vintern… Jag vill att vintern ska vara vinter, och att snön ska ligga kvar till slutet av mars.

  8. Haha jag håller mig uppdaterad via nyheterna online när det kommer till det svenska vädret. Verkar verkligen gå upp och ner 😛

    Ja det är verkligen härligt att bo utomlands vid havet 😀

  9. Förstår hur du känner ang vädret och håller med dig om hellre minus grader än plus grader med massa regn.Här har det regnat till och från i en vecka

    1. Tack! Ja regnet ställer till det rejält på vintern, för det torkar ju inte upp som på sommaren. Det blir bara mer och mer lera i hagarna istället.

  10. Denna årstid mellan vintern och våren är hemsk. Kan man inte bara vakna upp en dag och all snö, is och kyla är borta? Vad skönt de skulle vara.

    1. Ja det skulle vara skönt! Men jag tycker att det är bra så länge vintern är kall och snöig. Vädret har skiftat precis hela vintern i år!?

  11. oj verkligen växlande väder! Här har vi knappt haft någon snö alls, men mer regn, men det syns inte så mycket som snön! Men vi hoppas våren kommer på riktigt snart!

    1. Ja antingen det, eller minusgrader och snö som ligger kvar till slutet av mars åtminstone!

  12. Jag tycker det är väldigt jobbigt när vädret växlar i från vår till vinter ❄️ jag hoppas ju att våren är här snart på riktigt

  13. oj vilka växlingar ni har på vädret. Här har vi ännu ca 40 cm snö (fast nu regnar det faktist och är runt 0) och haft så sedan mitten på december. *livet i norr*

    1. Det låter som en riktigt bra vinter hos er! Vi får kanske flytta i nordlig riktning!?

  14. Fina bilder! Ja vädret är jättekonstigt. Ena dagen är det jätteskönt ute & den andra dagen är det som idag. Blåser bokstavligen bort med regn & paraply som gick sönder i blåsten

    1. Ja det är verkligen sjukt tröttsamt, för här har det växlat precis hela vintern!

  15. Jag hänger inte heller med i svängarna! Jag vill så ha värme och grönska nu ? såg även vad du skrev på min blogg. Gud vad mysigt att kolla på Mello även om jag inte har kollat någonting ?❤ Ha en fin helg fina du ❤

    1. Ja det vore det ultimata!? Det kan säkert vara jättekul att se på Mello-finalen även om man inte har sett något tidigare!?❤️ Ha en fortsatt härlig helg fina du!❤️

  16. Hänger inte alls med i alla svängar vädret tar & finner de väldigt märkligt också! Idag har de både snöat & regnat i Örebro, jag som bara vill ha vår nu!

  17. Haha oj när du har datumen så där och i samband med bilder så kan jag ju inte förneka att det har varit tvära kast i humöret hos vädergudarna sista tiden. Jag blir inte helt missnöjd om solen kommer med mer värme snart, barnen måste ha en halv garderob med sig till förskolan som det är nu. Man vet knappt hur vädret kommer att ändra sig närmsta halvtimmen de kan antingen förfrysa sig eller smälta bort av värme, det är bäst att de har tre par olika stövlar med sig och fem olika utstyrslar..

    1. Haha, och ändå valde jag att inte visa alla de tvära omslagen som varit hela vintern!? Jag kan tänka mig att det kånkas stora mängder kläder till förskolan! Jistanes att lyckas gardera sig för alla dessa väderbyten…

  18. Haha kan verkligen känna igen mig i det du skriver. Ena dagen så är det sol, sen vinter och sen regn, man fattar ingenting alltså 😉

    1. Nej det går bara inte att fatta att det kan skifta årstider under en hel vinter!?

    1. Ja här har vi haft vår gång på gång under hela vintern! Jag vill ha snö och kallt hela vintern! Det är hemskt med leran som blir gång på gång, och så mörkret dessutom när snön är borta?

  19. Ja vädret är väldigt konstigt dessa dagarna!
    Här har vi dock vi bara haft en omgång med snö, de räcker. Nu bara regnar de hela tiden

    1. Usch jag tycker regn är mycket värre än snö, för jag avskyr att det blir så lerigt i hagarna!

  20. nä det är det ja ogillar på vårkanten sådär det hoppar fram o tillbaka så jobbigt

    hoppas du haft en fin start på helgen o att forts blir lika fin kramar

    1. Ja det är jobbigt när det växlar hela tiden och hela vintern!

      Hoppas att du också har en fin helg! Kramar!<3

  21. Ja nu får det mer än gärna vara vår, vi har ändå varit rätt förskonade när det gäller snö. Men dina bilder ser fantastisk ut även om jag förstår sin frustration

    1. Tack så jättemycket!? Ja det är sååå frustrerande! Jag vill gärna ha kyla och snö ett tag till och slippa leriga hagar!

    1. Tack! Ja det ställer till det något så förskräckligt! Igår var det storm, regn och tillsist snöstorm. Idag regnar det…

  22. Jag älskar alla årstider men nu när vintern håller på oc härjar på när det ska börja bli vår blir jag crazy nästan. Tror inte det är många som önskar sig busväder just nu. Vi får helt enkelt drömma om våren så kanske den kommer snart.

    1. Ja för min del får det sååå gärna vara kyla och snö en månad till, för jag avskyr att det är så lerigt i hagarna!?

  23. Ja här är vädret likadant det snöar, töar, regnar repeat. Just nu ligger det n snö utomhus men får väl se hur det är imorgon. Du är iaf inte ensam om att vara så här trött på vädret :/

  24. Ja nu har vädret verkligen pendlat så det räcker! Igår kväll så var det snöstorm här ute, hemskt! ? nu får våren komma och stanna!

    1. Det var snöstorm här också igårkväll, och idag skvalar regnet igen? Jag vill ha kvar snön och slippa leran!

  25. Jag håller med. Det är ingen ordning på vädret. Plötsligt fanns lite snö därute när jag vaknade i morse. Ack, den svenska våren! Eller vad vi nu ska kalla den. Jag antar att du behöver dubbskor och gummistövlar om vartannat.

    1. Tack! Ja du har helt rätt! Fotbeklädnaderna har växlat mellan dubbskor och gummistövlar hela vintern.

  26. Ja det e ju lite konstigt hur den här – vår- vinter är . Hur det ändras så snabbt . Men vi får se nu har det varitvrött lugnts senaste e dagarna utan snö

  27. Ja du man vet inte vilkenårstid det är då man kliver utanför dörren numera, i förrgår och hela förra helgen snöade det extrema mängder, i veckan har det varit både – 18 ich töväder. Igår regnade det här och nu snöar det

    1. Ja dessutom kan det vara en årstid i början på dagen, och sen blir det en annan i slutet av dagen! Igår var det storm, regn och tillsist snöstorm. Idag regn igen…

  28. Nej, vädret är knas alltså! Dem där istapparna, det är vackert men inget man vill gå under haha! Som igår, blåste, regnade och sen helt plötsligt snöade det. Lite april väder haha!

    Hoppas du får en fin lördag! 🙂

    1. Ja det är riktigt knas! Nej det var riktigt långa, läskiga och respektingivande istappar!?

      Ha en fortsatt härlig helg!?

  29. Ja alltså – vad händer?? Man kan gå ut i vårjacka för att sen gå hem i snöstorm… Nog för att man vet att vädret brukar vara såhär bråkigt såhär års, men seriöst… Det är väldigt opraktiskt att aldrig veta hur man ska klä sig…
    Kram fina <3

    1. Ja vad händer?! Det har ju varit växlande väder hela vintern! Det är sååå opraktiskt! Kram fina!<3

    1. Ja regn får vi långt mer än tillräckligt! Hagarna blir lerigare för varje dag av det, och den smältande snön emellanåt!

  30. Detta väder är inte alls kul. Jag förstår ju att du helst vill ha det snö och kallt, för jag har självt hållit på med hästar.

    Men på asfalten längtar man mer regn tror jag. Jisses, tur att vi inte kan bestämma vädret :O

    1. Nej fy sjutton! Ja då vet du vad regnet ställer till när man har hästar. Men det vore nog liiite bra att kunna bestämma vädret!?

  31. Det är helt galet hur vädret är. Idag är det -7 grader ute, men fortfarande soligt och mer vårlikt väder. Det är lite tråkigt då jag nu verkligen vill ha mer värme och vår 😀

    1. Ja det växlar fortfarande friskt här! Nyss var det ett antal plusgrader och dyngsurt och lerigt i hagarna. Nu är det ett antal minusgrader igen, och knöggelfruset i hagarna. För min del är jag nöjd om det är vinter – men det ska vara det varje dag!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *