Gissa vad jag har loppisfyndat!

Gissa vad jag har loppisfyndat!

Så är det dags att stoltsera med ett par loppisfynd igen! Jag skulle egentligen ha visat mina fynd tidigare, för jag var på loppis innan jag blev sjuk. Men bättre sent än aldrig – eller hur??

Det blev ett par gamla saker till köket, nämligen en kaffepanna och en stekpanna av koppar. Jag insåg efter min investering på hela 150 kr totalt, att jag faktiskt inte vet om dom är så hälsosamma att koka och steka i, så det måste jag ta reda på. Jag får väl erkänna att jag rycktes med lite i ögonblicket!?

Hursomhelst tycker jag att kopparsaker är väldigt vackra, och jag ska putsa de båda fynden skinande blanka. Jag har ställt båda två på vedspisen i köket, och den placeringen känner jag mig nöjd med! Här kommer några bilder på hur jag har pyntat till det! Jag tycker otroligt mycket om denna spis, för den är så mysig, och liksom bakugnen är den helt fungerade!?

Efter denna lilla bildbomb önskar jag alla en bra dag!?

76 thoughts on “Gissa vad jag har loppisfyndat!

 1. Så vitt jag vet så använder man kopparkastruller på restauranger då man gör såser bla. Så det skulle det inte vara farligt att göra i denna men tror du ska va försiktigare med att steka då stekning och kokning bör göras på olika ytor ?

 2. Blir så avis varje gång jag hör att du har varit på loppis, älskar loppis men vet inte ens var det finns en här. Pannan var verkligen super fin!

  1. Tack så jättemycket!? Jag tycker att det finns loppisar överallt nuförtiden!? Den jag besöker är i närheten av där jag bor, och bara öppen någon gång i månaden. Personen som har den brukar skriva på FB när man kan komma.

 3. Min svärfar handlar mycket koppar och mässing på loppis som han putsar upp och säljer vidare! Så kul! Och oavsett om de är bra att laga mat i eller ej så är de ju urtjusiga där i köket!

 4. Åh min farmor hade massor med fina koppar saker. Jag älskar loppisar när man kan fynda sånt man verkligen vill ha!
  Jag har sagt det förut men säger det igen, jag ÄLSKAR ditt hus!!! Drömmen!!!

  Kram kram

 5. Åh, jag gillar färgklickarna i ljusstakarna (eller vad det är) på hyllan där uppe! nice.
  Jag hoppas du kan använda de att laga mat i men annars är det en snygg inredningsdetalj där ju =)

  1. Tack så jättemycket!? Så roligt att du gillar ljuslyktorna! Jag tycker väldigt mycket om glada färger, så jag placerar färgklickar lite här och där?

 6. Vad fint, Och jag älskar att gå på loppis!

  Ja det var verkligen så skönt att kunna åka iväg så där spontant. Min pojkvän jobbade på distans och jag hade precis slutat på mitt jobb och också börjat jobba på distans, så vi bestämde oss att ta tillfället i akt 🙂

  1. Tack så jättemycket!?
   Det verkar oerhört praktiskt med distansarbete! Framförallt att man befinna sig var man vill och arbeta.

 7. Åååh jag älskar sådana gamla vedspisar! Det är så himla fint. Så fina loppisfynd du hittade med och passar ju så bra där på spisen ??

 8. Dom var väldigt fina! Vet hur det är på loppisar man bara dras in i det. Vet inte heller om dom går att steka saker i men annars är dom ju fina som dekoration

 9. Återigen så blir jag inkastad i minnenas allé här av ditt inlägg. Mormor hade en del kopparsaker på en hylla i köket. När de skulle putsas så fick jag vara med och fastän så många år har passerat sen dess så känner jag lukten av medlet som användes för ändamålet.
  Din spishörna där, så himla mysigt, rätt imponerande att det dessutom är fullt fungerande med tanke på att de lär ha en del år på nacken!

  1. Tack så jättemycket!? Ja tänk så många intryck som kan locka fram väldigt detaljerade minnen från det förflutna!? Ja spishörnan har många år på nacken, men förr tillverkade man riktigt gedigna saker för hållbarhet i oräkneliga år. Slit och slängkulturen fanns inte när den här spisen tillverkades?

 10. åh så fina! Hoppas någon bloggläsare vet, jag har tyvärr ingen aning 🙁 skönt och höra någon mer än en själv rycks med haha!

  jag var på ikea med mina föräldrar för något år sedan, vi hitta ett skåp som vi tycket skulle bli perfekt i mitt badrum. Problemet var bara att det inte fick plats när vi kom hem haha…. lagom kul och behöva åka 10mil igen för lämna tillbaka det 😛

  1. Tack så jättemycket!? Haha jag gjorde ett likadant misstag för ett antal år sen! Hittade ett badrumsskåp som jag så gärna ville ha, men när jag kom hem med det var det alldeles för brett för den lilla toan?

 11. Men alltså! Så himla fint. Som jag sagt innan så älskar jag verkligen din inredning, den ger mig en mjuk känsla av mysighet och ett varmt hem som verkligen är hemma!
  Vilka fynd du gjort dig ?❤️

 12. Men alltså herregud vad mysigt du har det, älskar att det kommer en riktigt färgbomb! Gud vilka underbara fynd du hittade, så fina 🙂

 13. Åh, så vackra! Gamla prylar ger så mycket känsla och liv till ett rum, tycker jag. Och SÅ mysigt att du har vedspis! Det har vi i vårt kök på vårt sommarställe och jag älskar det. 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Ja gamla saker ger en härlig och hemtrevlig känsla tycker jag! Så mysigt att ni har vedspis i sommarstället! <3

 14. Jag tycker också att koppar är så himla fint och även om du inte kan använda de så kan man ha de som prydnad vilket jag tycker är fint. Sen tycker jag även att du har ett fint kök! Använder du båda spisarna? 🙂

  1. Tack så jättemycket snälla du!? Jag använder mest den “vanliga” spisen, för det är så smidigt med induktionshällen. Men det är en trygghet att ha vedspisen, för den kan man ju alltid använda när det är strömavbrott.

 15. Tänk vilka fynd man kan göra på loppis, älskar!! Riktigt fina saker du fått tag i vännen, hoppas de går att använda men annars är de ju oerhört vackra som dekoration ?Kramar?

 16. Vilket fynd! Jag kan ju inte så mycket om sånt där men idag är ju inte gamla ting så värdefulla just nu och därför är det så billigt.

  Skulle då tro att det inte är farligt att använda, men mina ord har ingen fakta bakom sig. Men de är ju så otroligt fina och passar bra till prydnad om inte annat. Hoppas din torsdag blir bra!

  1. Tack så jättemycket!? Nej det verkar som att gamla saker inte värdesätts så högt, och då kan man som tur är handla riktigt billigt!?
   Jag ska kolla upp om det finns några risker, för det ser ut att vara förtenning på insidan. Med lite otur innehåller sådan bly. Med då har jag ju vackra prydnader till köket iallafall!
   Jag önskar dig en fortsatt bra torsdag!

  1. Tack, det har varit en del oplanerade saker att styra med idag? Hoppas att du har haft en bra dag, och att du får en härlig fredag!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: