En skön och vacker dag

En skön och vacker dag

Finns det något mera avkopplande än att tillbringa en dag på en riktigt vacker plats i naturen? Nej inte för mig iallafall. Jag älskar både skog och vatten, och naturreservatet Omberg bjuder på hisnande vackra vyer. Det är nästan som ett Halleluhja moment att sitta och äta sin matsäck vid någon av utsiktsplatserna längs bergskanten. Vad sägs om matplatsen på bilden nedan? Den vyn skulle jag gärna vilja se från köksfönstret!!

Den medhavda maten bestod av pastasallad, grillspett och jordgubbspaj med vaniljsås, varav de två förstnämnda kan beskådas nedan – inte särskilt fint upplagda men lika goda ändå. Efter maten upplevde jag en stund av paltkoma deluxe och resten av dagen kändes byxlinningen en smula trång😆

Utsikten från matbordet var enastående! Det gick inte att se sig mätt!

Hästarna älskar Omberg, och traskar ivrigt på upp och ner längs slingrande stigar. Förr fanns det turridning med Islandshästar här. Den verksamheten har upphört, men stigarna finns kvar. Terrängen är väldigt varierad, och det finns allt från platta och plana stigar till tuffa branta stigar med stenar och rötter. Hästarna är vana klättrare, och tar sig fram där inte alla ens vågar rida. Men mycket tid i terrängen ger hästar som är säkra på hoven.

Tyvärr blev det inga bra foton från ridturen, för det blir lätt suddigt när jag fotar från hästryggen i lite svagare ljus. Bokträden skymmer effektivt solens strålar, och håller marken ganska fri från undervegetation. Men det finns också barrskog som är som trollskog, och även den skymmer ljuset. Tempis blev det bara en användbar bild på vid transporten.

Dagar som denna skulle jag kunna tänka mig att ha varje dag!😄

46 thoughts on “En skön och vacker dag

  1. Ojoj, vilket paradis du befinner dig i! Bara naturen i sig är ju fridfull, som du skriver, men att sen rida dit måste vara helt underbart! Är mäkta avundsjuk! 😍

    1. Ja Omberg är en underbar plats! Naturen där är helt fantastisk. Jag försöker så gott jag kan att alltid ta vara på naturens skönhet 😀

    1. Ja visst är det nåt speciellt med vatten! Jag känner mig alltid extra rofylld vid sjöar, hav och vattendrag i största allmänhet! 😀

    1. Ja man blir väldigt lugn av att vara i naturen 😀 Så synd att du har blivit allergisk mot hästar. Jag vet personer som blivit hjälpta av hypersensibilisering.

  2. Älskar dagar i naturen!att vandra långt in i skogen med hunden och se han busa, sätta sig ner på en sten är underbart. Bilderna ser så mysig ut när ni rider i skogen😍

    1. Ja visst är det härligt att vistas i skogen med en fyrfota vän! Det känns verkligen att man delar glädjen att vara där, och att man njuter tillsammans 🙂 Det är jättemysigt att rida i skogen! 😀

  3. Jättevackra bilder! Det är så fint i naturen, speciellt när det är vatten i närheten, jag älskar vatten. Där jag bodde förr, i huset hade vi en jättevacker plats vid en sjö, det var min favoritplats =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: