Godnattmys…

Godnattmys…

En av dygnets mysiga stunder är godnattstunden i stallet. Hästarna har ivrigt slafsat i sig sina krubbor och ett par av dom är kladdiga runt munnen. Ifall någon undrar hur hästar torkar sig runt munnen, kan jag nämna att en del av matkladdet brukar hamna nånstans på mina kläder, i mitt hår, på min mössa eller i ansiktet när vi godnattpussas. När krubborna är uppätna brukar dom förhoppningsfullt genomsökas ännu en gång av ivriga tungor – ifall någon magisk hand har fyllt på lite när uppmärksamheten riktades åt annat håll. Därefter tas det itu med att mumsa nattahö, och det är få ljud i världen som är så rogivande som hästars rytmiska tuggande.

Ett mindre rogivande ljud är det slamrande ljudet av avundsjuka. Arabhästarna är väldigt avundsjuka, och har lärt sig hur man kan föra ett hiskeligt oväsen med en hov mot boxdörren när man vill ha uppmärksamhet. Att klappa någon för länge, eller att inte vara snabb och rättvis vid utdelning av något gott kan utlösa en kakafoni av oväsen! 😀

Men jag kan helt ärligt säga att alla är världens snällaste, och har hjärtan av guld. Ingen av dom skulle komma på tanken att göra mig illa på något sätt. Det finns så mycket fördomar mot hästar, t ex ”att dom bits där fram och sparkas där bak”. Men det gör dom inte. Vi kan stå och mulpussas hur länge som helst, och jag kan stå och krama deras rumpor.

Det fina med hästar är att dom speglar dig själv. Du får vad du ger, och dom känner precis hur du känner oavsett vad det är – och speglar känslorna tillbaka. Du kan aldrig lura en häst att du är glad eller tålmodig. Dom läser dina sinnesstämningar som en öppen bok. Ger du kärlek och glädje så får du det tillbaka.

Ikväll bjöd jag på äpplen och det var som vanligt väldigt uppskattat. Det tuggades med en väldans iver och fyra par ögon strålade ikapp. Tänk att lite fallfrukt kan sprida sån glädje!

Så kommer här förstås några bilder från godnattstunden☺️

0

66 svar på ”Godnattmys…

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det är roligt att du tycker så, för jag skriver inte specifikt för hästmänniskor. Jag uppskattar om mina läsare kan få någon sorts behållning av det jag skriver oavsett vilket ämne jag har valt för dagen 😀

 1. Ohh förstår att det är avkopplande och mysigt då man är där, samt det känner ju också som man gjort något klart kan jag tänka mig och själv kunna sova gott sedan

  1. Ja så är det också! Man sover ju lite extra gott när man vet att hästarna har det bra inför natten?

 2. så fint skrivet ! Jag är verkligen ingen hästmänniska. jag har stor respekt för dom. Men dock så gillar jag dom när dom står i sina box, för då kan man gosa , 😀 och då vet jag att dom står dör inne 😉

 3. Så härligt med godnattstund med hästarna. De är verkligen jättefina dina hästar 🙂 Jag är lite rädd för hästar men tycker det är vackra djur att se på lite avstånd. Vår närmaste granne har hästar som går och betar precis intill vårt hus 🙂

 4. På ett sätt skulle jag vilja tycka om hästar för det ser så härligt ut när folk rider och tar hand om en häst och vissa kan faktiskt vara fina. Men, jag är rädd för djuret och tyvärr tycker jag inte dom är allt så fina.. Vissa kan, men är nog för att jag inte har så stort intresse för djuret i sig.

  1. Ja har man inte intresse för något oavsett vad, så kanske man inte vill sluta vara rädd heller. Själv tänker jag inte så mycket på att djur är djur. Jag ser dom bara som levande varelser med personligheter och känslor som vi?

 5. Men vad mysigt! Hästar är bara bäst. Minns själv mina kladdiga händer och kläder, haha. Men det gjorde ju inget, det var ju bara kärlek. 🙂

  Så fina hästar du har ♥

  1. Tackar så mycket!❤️ Ja jag håller med dig! Det gör inget att bli lite kladdig och smutsig när man får så mycket kärlek!?

 6. Allt så jag håller med dig, den sista stunden på kvällen med hästarna är så avslappnad. Saknar tiden jag var aktiv inom stallet..

  1. Åh jag kan verkligen förstå att du måste sakna tiden i stallet! Vet inte hur jag skulle klara mig utan..,

 7. Så fint det låter, jag som astmatiker och allergiker blir lite smått avundsjuk. Är det något jag saknat i livet är det att just få hålla på med hästar. Det där med att göra hela jobbet och sedan få belöningen i att rida och framförallt detta gosiga du beskriver. Jag tröstar min hästlängtan med att samla på 80-talets My little ponys och sedan dalahästar 😉

  1. Åh så tråkigt för dig att vara så allergisk när du vill få hålla på med hästar! Jag vet människor som blivit hjälpta av hypersensibilisering. Kanske kan det vara nåt att prova??

 8. vad det lät mysigt! jag är dock lite rädd för hästar. Blev skrämd när jag va mindre och det sitter i. vågar inte gå nära en häst tyvärr.Men fina är dom!

  1. Åh så synd att du blev skrämd, och att det sitter i fortfarande. Du skulle nog kanske behöva uppleva riktigt mysiga hästar som mina!?

 9. Låter som en mysig stund!
  Och hästarnas trix att bli av med kladdet i ”mungipan” är precis samma som mina pojkars ??En dag sa min stora (3 år) att han var kladdig om handen (bara lite vatten). Jag tänkte, äh, torka på byxan (menade såklart hans egen). Jaha såklart, svarade han å torkade på mig! ???
  Ha en fin kväll

  1. Hahaha!? Frågan är om din son inte är lite smartare än du tror! Varför ska man kladda på sin egen byxa när man kan torka av sig på mammas?!?

 10. Men åh, vad jag skulle ge mycket för att få vara där i stallmiljön just nu jag också! Minns det där med just ljudet från hötuggandet jag med. Så otroligt rogivande. Jag brukade ta med mig läxorna till stallet när jag var yngre och göra läxorna till just det ljudet. Så mysigt!

 11. Åh så bra du beskriver det!!

  Jag är ingen hästtjej själv men min syster födde upp Nordsvenska travhästar förut och när man var i hennes stall så var det precis så som du beskriver!
  Alla dofter och ljud kommer tillbaka när man läser 🙂 Mysigt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *