Minnen och längtan…

Minnen och längtan…

Natten kryper sakta framåt, medan sömnen håller sig borta. Minuter blir till timmar, och snart är det morgon igen… Vinden viner i mörkret utanför fönstret, och som tidsfördriv lyssnar jag på musik. En låt blir två som blir flera. Det är lätt att försvinna djupt in i YouTubes outsinliga värld.

Musik väcker minnen och drömmar, och det blir som en resa bland stunder som var bland de bästa i mitt liv. När jag ska lyssna på en låt som var en favorit för ett antal år sen, har någon lagt den som musik till en kort liten film som är så otroligt vacker. Jag har njutit gång på gång av varenda sekund, och jag delar med mig av länken för att du ska kunna göra detsamma.

Den lilla filmen visar de finaste och vackraste som finns till musik som jag tycker jättemycket om. Lyssna gärna och berätta om du också fick ett ögonblick av livsnjutning 🙂

https://youtu.be/LcrR5f2B2ww

0

58 svar på ”Minnen och längtan…

 1. Det värsta som finns är ju när man inte kan somna och man tittar på klockan hela tiden och inser att snart är det morgon. Hoppas att du fick lite sömn trotts allt. Så fina låt du länkade 🙂

  1. Tack själv så jättemycket!?❤️ Bild och musik passar så bra ihop att det blir fint även om man t ex inte skulle gilla bara låten på radion?

 2. Åh hästar är verkligen vackra djur!!

  Jag är inget fan av Bee gees, men den låten tillsammans med den videon var riktigt fin!! Och låten blev bra 🙂
  Häftigt hur det funkar, hade jag hört bara låten hade jag bytt radiostation, men när man ser alla fina hästar till musiken så fastnar man 🙂

  Ha en fin söndag!!

  kramar

  1. Tackar så mycket!? Ja hästar är så vackra att jag liksom inte kan se mig mätt! Det är som du säger häftigt hur man kan sätta ihop två olika saker, och tillsammans blir det nåt bättre än var för sig!

   Ha det så jättebra!?
   Kramar!

 3. Jag har svårt med vissa låtar i perioder beroende på vad för minnen som gömmer sig bakom. Men dom låtar som väcker bra minnen är så oerhört underbara att lyssna på!?

  1. Ja personligen kan jag undvika att lyssna på vissa låtar pga att jag får dåliga minnen. Det är ju synd när minnena förstör för en låt som egentligen är bra!? Men låtarna som ger bra minnen får man lyssna desto mera på!?

 4. Ja musiken väcker minnen och känslor.. nackdelen med youtube idag är att det är oerhört mycket reklam innan man kan se de olika videoklippen som finns där

  1. Ja det är väldigt mycket reklam! Jag brukar vänta ut sekunden då man kan slippa reklamen och klicka bort den direkt!?

  1. Åh så roligt att den gör det!❤️ Det är ju annars en av de saker som är så speciell med musik – det som låter helt ointressant för en person kan låta underbart för en annan!

 5. Jag har också förmågan att bara försvinna in i vad jag gör. Om det så är YouTube eller kodning med musik till. Det är ofta jag blir nostalgisk när jag hör musik. Särskilt om det är någon jag inte hört på länge men som är kopplat till nåt minne eller tidsperiod.

  1. Så du är också sån att du verkligen kan försvinna in i det du håller på med!? Det är rätt fascinerande att man kan gå så djupt in i det man gör att tid och rum nästan försvinner!

  1. Ja visst är det jättelätt att fastna! Man får ju även förslag på musik som det förstås måste lyssnas på!?

 6. Vissa låter går det inte att lyssna på utan att man börjar tänka på en speciell händelse som skedde när man lyssnat på låten vid något tillfälle, eller att man minns vart man var vid någon stund då man hörde låten =)

  1. Ja det spelar ingen roll hur många år som gått – man minns precis iallafall! Det är fantastiskt att man kan locka fram gamla minnen som man nästan trodde var glömda!?

 7. Jag lyssnar verkligen alltid på musik , spelar ingen roll om jag bara ska gå o slänga soporna 😀 dels för att jag tänker ifall jag träffar någon som jag inte vill prata med 😀

  1. Tackar!? Ja det är makalöst lätt att fastna! Det kommer ju bara nåt nytt hela tiden som man vill lyssna på!

  1. Ja det är jättehärligt! Det är som att resa i tiden 🙂 Jag lyssnade också mycket på BeeGees förr, och det finns jättemånga bra låtar att njuta av.

 8. Vilken njutning.
  Jag har precis upptäckt StarFM och där spelas musik från 70, 80 och 90-talet och varje låt där är kopplat till ett minne. Så häftigt!

 9. De västa är när man inte kan somna om så de är tråkigt har själv detta problem förtillfälligt.
  Men skönt att man kan blogga eller kolla på någon film under tiden så slipper man vara uttråkad.

  1. Ja det är verkligen inte roligt att ligga vaken! Film är iallafall skönt att ligga och slappa till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *