Att kunna leva på att skriva…

Att kunna leva på att skriva…

Hur många är det som lever med den drömmen? Jag gör det iallafall – även om det verkar lika långt bort att lyckas som det är till månen. För även om jag råkar älska att skriva – ja jag brinner verkligen för att göra det – så betyder ju inte det att folk älskar att läsa det jag skriver.

Det fanns en tid när jag ville bli författare – ja jag har till och med påbörjat böcker. Men jag blir ju aldrig klar. Jag skulle hinna svälta ihjäl om det vore mitt levebröd. Jag får en idé och sätter igång att skriva så det rasslar i tangentbordet. Men nånstans på vägen hinner jag ändra mig om hur handlingen ska förlöpa, och så måste jag ändra på det jag har skrivit. Eller så får jag en ny idé om en helt annan bok mitt i alltihopa, och drar igång med den ett tag…

Jag betraktar mig själv som en smula hopplös när det gäller att hålla sig till en bok och skriva tills den är klar. Jag var likartat hopplös när jag under många år målade oljemålningar som jag ställde ut och sålde. Jag kunde måla på tre stycken samtidigt. Det gick sällan att hålla sig till en målning. Men då hade jag ju färgens torktid att skylla på – att jag inte kunde gå och vänta på att ett färglager skulle torka klart? Många målningar blev det med tiden även om några aldrig blev klara. Ibland ångrar jag att jag sålde nästan alla.

Men för att återgå till skrivandet så står det stilla på bokfronten just nu, och jag ägnar mig mest åt att skriva i denna lilla enkla blogg. Det funkar bra att skriva inlägg, för det behövs inte hundratals sidor för att jag ska få känna glädjen att vara färdig med det jag skriver, utan jag får en portion nöjdhet varje dag? Med sina 26 inlägg är bloggen inte ens en parentes inom bloggvärlden, och mig veterligt har bloggen inte en enda prenumerant – men dock några trogna och uppskattade läsare☺️

Jag har det iallafall trevligt och avkopplande när jag skriver, och kan kombinera skrivandet med mitt fotointresse, genom att illustrera inläggen med egna bilder. Det är dessutom jätteroligt när jag får kommentarer på mina inlägg! Det uppskattar jag otroligt mycket, så jag vill tacka alla som läser, och som hittills har bidragit till att göra min lilla blogg levande!❤️

Bilderna är tagna på Öland 🙂 Jag sitter förnöjsamt i min campingstol vid havet och filosoferar.

 

 

66 thoughts on “Att kunna leva på att skriva…

 1. Oh, så jag känner igen mig i vad du skriver! Jag skriver en filmtrilogi, men kommer på nya tankar och idéer till handlingen hela tiden istället för att hålla fast vid ursprungliga idéer. För att inte fastna eller behöva börja om från början hundratals gånger till så har jag börjat skissa på eventuella förändringstankar i ett enskilt dokument. Då behöver en inte förändra sitt material hundratals gånger innan en ens blir klar med del 1 🙂

  1. Det är ju en superbra idé!!? Tack för tipset! Det ska jag använda mig av när jag får lust att börja skriva på nån av böckerna igen? Just nu är jag nöjd med att hålla på med bloggen, för det är så roligt med kontakten med läsarna?

  1. Ja det som är roligast med att blogga är just kontakten med läsarna? Jag tror att det skulle vara jätteroligt att skriva barnböcker. Jag är ganska barnsligt själv?

   Ja det är så sant att alla som återvänder är följare☺️ Det lömska är bara att vara så beroende av fb, för jag misstänks dagligen för att vara spammare, och redan när jag delade första inlägget blev jag avstängd i 14 dagar. Nästa gång jag misstänks för att spamma blir det ännu längre tid enligt informationen om bestraffningen för min synd att dela blogginlägg.

 2. Du har iallafall en återkommande läsare med tanke på dagtråden vi kommenterar i båda två – det är intressant att läsa dina tankar! De är bra sådana.

  När jag var liten sa jag att jag ville bli författare någon gång. Jag tror inte den drömmen är lika stor längre även om det hade vart så roligt att få ge ut en bok med mitt namn på, med mina ord i. Men det kommer aldrig ske då jag inte har en aning om vad jag skall skriva… Men det kanske kommer med tiden, ingen som egentligen vet =)

  Lycka till med dina skriv-drömmar.

 3. Åh jag har också en dröm om att skriva en eller två böcker men det tar sån himla tid. Det är som du säger att man börjar tänka ut en ide, skriver men sen ångrar man sig haha 🙂

 4. Förstår dig helhjärtat. Jag tycker också om att skriva men i mitt fall blockerar min egen hjärna mig. Börjar övertänka varje ord mm.
  Så att skriva i en blogg är precis vad jag mäktar med just nu.
  Det från emot att följa dig /Jenny

 5. Tycker också det är roligt att skriva, men någon författare skulle jag aldrig kunna bli. Du skriver bra och din blogg är fin och kul att läsa 🙂

 6. Jag gillar att berätta och dela med mig mer än vad jag gillar att skriva 🙂 Du har ett väldigt behagligt sätt att skriva på och det är enkelt att läsa och förstå det du vill nå ut med, så det är bara att fortsätta!
  Känner igen mig i att jag vill göra många saker samtidigt, det är nästan lite svårt att bara göra en sak 😛

 7. Känner igen mig så mycket! Och blogginlägg blir i alla fall färdiga (läs: publicerade) till skillnad mot för den där boken där handlingen inte riktigt vill sätta sig. Men en dag, då hoppas jag på att få något färdigskrivet.

 8. Oh, känner så väl igen mig i det att man hinner ändra sig under tiden man skriver handlingen. Man kommer på något, skriver om lite, så är det något ”nytt” nästan så att säga. Att skriva, är något jag vill en dag kunna leva på givetvis! 🙂

 9. Oj vad jag känner igen mig i det du skriver! Jag har också försökt mig på att skriva böcker, men blir aldrig klar. Alltid älskat att skriva och skulle lätt vilja leva på det. Men då måste man ju ha lite intressanta saker att skriva om tänker jag, och även om jag har det så är det ibland svårt att få ner tankarna i ord. ❤️

  1. Det är ju en av sakerna som är lite luriga med skrivandet. Man vet ju inte om andra kommer att tycka att det man skriver är intressant. Så ska man dessutom lyckas uttrycka sig på ett sätt som intresserar?

 10. Det märks när du skriver att du har ett stort intresse, hoppas du lyckas slutföra en bok en vacker dag så du når din dröm. Men sluta aldrig skriva utan fortsätt, du är bra på ditt skrivande ?

 11. Vi är en del som delar dina drömmar!Lever också för att skriva men det känns som att vägen är lång. Men det är inte viktigaste för mig att kunna livnära mig på det. Att kunna inspirera är något som får mig mer glad än något annat, att någon där ute finner inspiration till att orka med vardagen för att läsa min blogg. Oj vad glad jag blir av detta!?

  1. Ja det är ju det allra finaste – att kunna inspirera och kanske rentav hjälpa andra?
   Jag är medveten om att jag kanske aldrig kommer att tjäna något på att skriva, men jag kommer ändå alltid att göra det eftersom jag brinner för det?

 12. Jag gillar att dela med mig och att skriva åh skulle vilja leva på de, men vet att de är en dröm bara. Har dock varit i kontakt med en spökskrivare som kanske ska hjälpa mig med en sak.

 13. Bloggen är verkligen ett sätt att nå ut med sitt skrivande, det är ju ens öppna dagbok som vi läsare får ta del av, toppenbra sätt ju. Oh så härligt att sitta sådär på Öland

 14. Jag känner igen det där SÅ väl! Jag har också alltid velat skriva böcker men varenda gång jag har börjat har det slutat som du säger. Man blir liksom aldrig färdig. Men jag har fortfarande hoppet kvar om att jag en vacker dag kommer att sitta där med min färdiga bok! 🙂

 15. Jo, vi är nog jättemånga som drömmer om att skriva mer. Om att bli författare. Men vet du: det går! Jag har fått två hälso-böcker utgivna! Och 13 noveller! Och kommer snart ut som en av författarna i dels en bok om kommunikation och dels en om mål. SÅ HEJA PÅ! Det är aaaaskul att hålla sina alldeles egna böcker i handen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: