Avkoppling och värmeslag…

Avkoppling och värmeslag…

Gårdagen bjöd på både bra saker och en dålig. Jag börjar i positiv anda att berätta att jag hade det lugnt och skönt, och fick just den avkoppling jag behöver. Hittade ett ställe intill havet att ställa husbilen under dagen, men fick hitta ett annat till kvällen. Vill frilandscampa för att få uppleva den så efterlängtade tystnaden i naturen.

Det blev som planerat en smarrig lunchbuffé. Det var så hett ute att restaurangens veranda var tom trots den underbara utsikten mot havet. Alla satt inomhus – svettglansiga och pustande i värmen? Jag har aldrig druckit så mycket till maten förr i hela mitt liv! Tappade räkningen på hur många glas vatten jag hällde i mig. Det gick liksom in genom munnen och ut genom porerna direkt…

Trots hettan blev det att strosa runt ett varv i Byxelkroks hamn. Blev väldigt båtsugen måste jag säga…?

Det blev också ett varv bland butikerna. Men jag gick bara in i en enda och köpte ingenting, utan traskade vidare till badplatsen.

Tyvärr var badkläderna i husbilen, så det blev att promenera tillbaka till den. Plötsligt kändes det jättelångt till bilen.

Huvudvärken som smög sig på mig under lunchen blev starkare, och jag kände mig konstig och vimsig. Så istället för att köra till badet blev det ryggläge på soffan. Men värmen i bilen var för mycket, så efter nån timma blev det att rulla till badplatsen. Där blev jag liggande i bilen igen, och när jag tog mig ner till vattnet var det tidig kväll.

Dum som jag var doppade jag mig inte, utan gick bara ut en bit i vattnet och fotade ett tag. Trodde att jag hade svalkat mig tillräckligt.

Kvällen avslutades vid havet i det fria. Satt i min stol och njöt av solnedgången över havet. Ville inte missa en sekund.

Vid läggdags var bilen som en bastu, och jag insåg att jag mådde verkligen inte bra utan kände mig alldeles konstig. Huvudvärken var hemsk och jag mådde illa och frös trots värmen. Jag hade fått värmeslag trots att jag hade druckit så mycket och ansträngt mig så lite under dagen.

Idag är jag incheckad på en camping och dagen har gått åt att försöka må bättre. Är en smula frustrerad över att jag blivit dålig, och vill inte bo på camping bland allt babbel och ringande telefoner mm. Min utbrända hjärna vill inte påtvingas allas samtal runtomkring. Har suttit i skuggan och druckit massor av vatten, ätit salta nötter och isglassar, och på eftermiddagen har jag skrivit en liten stund för att hålla rastlösheten i schack. Huvudvärken är fortfarande hemsk. Men tror att jag snart har repat mig tillräckligt för ett kylande havsbad.

 

0

20 svar på ”Avkoppling och värmeslag…

    1. Ja det är verkligen underbart? Frihetskänsla i sin renaste form!? Hoppas att du får möjlighet att göra det nån gång?

    1. Ja det är verkligen viktigt att kunna koppla av? Jag har aldrig mediterat för jag vet inte hur man gör, men jag funderar på att lära mig?

    1. Tack så mycket Kristoffer!? Ja det är en underbar plats för att ladda batterierna och få den återhämtning som är så viktig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *