Efter en lång tid av väntan

Efter en lång tid av väntan

Så kom den tillsist, den där dagen som började kännas som den aldrig skulle inträffa. Det hann gå 15 månader innan vården gjorde något åt en av de skador som den har åsamkat min man. Under tiden hann den här skadan – som redan var stor – förvärras, och igår låg han i drygt fem timmar på operationsbordet för det var så mycket att reparera. Det var längre tid än vad kirurgen hade bedömt, så det började kännas lite olustigt efter några timmar. Men så fick jag äntligen veta att det var klart och hade gått bra.  Han är förstås medtagen, men får rejält mycket smärtlindring. Nu återstår att resultatet av operationen blir bra. Den här gången måste det bli det, för det får vara nog med alla komplikationer, fel och klantigheter som han har utsatts för.

Så nu är jag återigen ensam ett tag. Det är tur att jag inte är mörkrädd iallafall, för här ute på landet kom mörkret tillbaka när snön försvann. Djur är ett fantastiskt sällskap, men tyvärr kan jag ju inte ta med  mig hästarna in i huset om kvällarna. Men den ensamma tiden ju är övergående, och även om det kan kännas avlägset så är bättre tider på väg. Fåglarna sjunger nämligen vårsånger igen, och de första snödropparna har börjat titta fram. Än kan vintern återvända, men vilka utmaningar livet än bjuder på så blir jag alltid lycklig av vårtecken. De ger hopp och en känsla av en ny början. Tiden går så himla fort så snart är det verkligen vår igen. Den vetskapen har jag med mig i bakhuvudet när jag klafsar omkring på gården i mina gummistövlar istället för mina Icebugs.

Äntligen visar sig vårtecken! Några regnvåta små snödroppar tittar fram.
Den tjocka isen på gården har nästan helt smält bort, och är inte saknad.

Nu ska jag vila ett tag innan mina fyrfota vänner ska serveras kvällsmat och pysslas om lite. Brasan sprakar i kakelugnen och jag är ganska trött.

Ha det så bra tills vi ses  igen!

0

24 svar på ”Efter en lång tid av väntan

 1. Hoppas allt blir bra för er nu, håller tummar och tår!
  Här är våren också på väg ordentligt. Nu när isen är helt borta hittade jag mina broddar till skorna… så typiskt!

  1. Tack så mycket!<3 Ja det var väl ändå lite onödigt sent att hitta broddarna när dom inte behövs längre :D

 2. Håller både tummar och tår för att det ska gå bra för din man. Jag fattar inte vad som hänt med vården. Att det ska ta sådan tid med allt. Hästarna kan ju vara lite svårt att ta med in, Just nu passar vi en katt som får bli min mans sällskap då jag jobbar. Inser hur mycket framförallt han saknat en.

  1. Tack så mycket!<3 Ja det kan man verkligen undra. Det slarvas så mycket och görs så många fel att man knappt kan tro att det är sant. Det är inte ”bara” en skada han har fått. Så mysigt att ni har en katt hos er:)

 3. Nej men vad tråkigt att de inte kunde göra rätt från första början. Håller alla tummar och tår att det blir bra nu. Jag längtar också efter våren nu, vill ha sol och värme. Mysigt att lyssna på elden ????

  1. Tack så mycket! Ja det är otroligt tråkigt med tanke på att konsekvenserna ställer till så mycket svårigheter och smärta. Ja längtan till våren är stark.

 4. Håller tummarna att det blir en bra återhämtning för din man nu och att allt gått rätt till denna gången. Hade nog inte klarat av att bo som du, för jag ÄR mörkrädd 🙂

  1. Tack så mycket! Ja jag hoppas att han kan komma hem snart. Men han har tre operationer kvar att göra, varav den första av dom blir en större sådan igen. Så vi får se vad vi kan göra innan allt är klart, och beroende på resultatet.

 5. Hoppas nu att operationen ger medhåll för din man & er. Så han blir bra igen. Slipper alla besvär. Är ju då värt att vara hemma själv i några dagar då tills din man kommer hem.
  Vad mysigt det låter med en brasa tänd, dina fyrbenta vid dig. Skönt att känna sig seg när man har det mysigt ????.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Tack så mycket! Ja att han slipper alla besvär som den här skadan har orsakat vore mycket värt. Men han har tre operationer kvar, och vissa saker kommer aldrig kunna bli återställa. Så vi får se hur mycket det blir att leva med.
   Ja det är väldigt mysigt att vila vid en sprakande brasa. Dock får hästarna inte vara med mig och njuta av den:D

   Ta hand om dig och var rädd om dig <3

 6. Hoppas verkligen det blev en bra operation och att han blir bättre snart. Ja tyvärr så kan man ju inte ta med sig hästarna in i huset. Även om man skulle vilja det. Hoppas du får hem din man att ni båda märker skillnad efter denna operationen.

 7. Men usch, lider verkligen med dig och din man som har behövt genomgå allt detta. Skönt att det verkar gå åt rätt håll nu i alla fall. <3
  Och härligt att våren smyger fram lite försiktigt, längtar också väldigt mycket! Än är det dock lite för mycket snö kvar här för att man ska kunna gå ut på tomten och greja… Nåja, den som väntar på något gott… 🙂

  1. Tack så mycket!<3 Ja det har sannerligen varit en prövande tid. Men nu hoppas vi att saker fortsätter i rätt riktning.
   Jag får väl erkänna att jag gärna skulle ha velat ha kvar snön i hela februari, för att den gör kvällarna ljusare och hagarna och hästarna blir inte leriga. Men jag älskar ändå att se vårtecknen 🙂

  1. Tack så mycket! Ja så är det. När tiden går och man inte får hjälp, kan det stundtals vara nära till en viss misströstan.

 8. Att behöva vänta så lång tid är ju hemskt. Man kan ju tycka att eftersom vården åsamkat skadan så borde dom se till att det blir ordnat så bra och så fort som möjligt. Men tydligen inte. Hoppas att det går bra och att han återhämtar sig fort.

  1. Tack så mycket! Ja det är det verkligen. Men vården verkar inte bry sig om när dom orsakar skador och lidande. Det glöms lika fort som en ny patient kommer in på rummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *