Att njuta av den sköna stämningen

Att njuta av den sköna stämningen

Milde tid så fort dagarna går såhär i juletid – och annars också för den delen. Det var en vecka sen jag skrev senast, och under den tiden har det gått både upp och ner med sånt som jag skrev om då. Men hursomhelst är jag beslutsam om att njuta av den sköna stämningen som uppstår vartefter julen närmar sig. Det är så himla mysigt med allt julpynt som kommer fram vartefter dagarna går. När jag skulle ta kort för att dokumentera andra advent, blev jag ombedd att sådär lagom tröttmosig posera i tomteluva. Efter viss övertalning gick jag med på det, och luvan passade så fint till min luggslitna ludna hemmatröja. Så nu bjuder jag generöst på en liten utskämning av mig själv som julpynt;)

I helgen fick vi för oss att möblera om lite. Den stora matgruppen som stod i ena änden av vardagsrummet, fick skifta plats med en mindre sådan från ett annat rum. Det är kul att variera sig ibland, så möblerna får flytta omkring i huset med glesa mellanrum. Tänk att det kan kännas så ”nytt” för att ens gamla möbler får skifta plats.  Men tur är väl det, för jag har väldigt litet intresse av att handla nytt för handlandets skull.

Hursomhelst så älskar jag känslan av julmys, och jag är inte den som gör december till en galet hektisk tid för att infria en massa ”måsten”. Det har jag varken lust eller ork med. För mig räcker det med lite julpynt, vacker musik, en sprakande brasa och en och annan julfilm om kvällarna. Då är jag nöjd.

Jag önskar alla en stämningsfull färd mot dopparedagen! 🙂

0

24 svar på ”Att njuta av den sköna stämningen

 1. Vilka stämningsfulla och underbara bilder! Vi möblerar också om lite då och då för att få en ny känsla i rummet.
  Vi försöker också ha så lite stress som möjligt i december och bara göra saker vi tycker är mysiga och roliga med familjen.

  1. Tack så jättemycket!:) Ja det är fullt tillräckligt att bara göra sånt som är mysigt och roligt.

 2. Hade planer på en lugn och mysig december, men det sket ju sig så att säga. Vill ha mycket ljus, och lite mindre tomtar med mera på julen. Däremot ingen stress, det vägrar jag. Är inget gjort, men då är det så.

 3. Jag tycker december, alltså upptakten till jul, är bäst. När njutandet av pynt, musik, julfilmer och en annan speciellt julig smak fyller gommen. Stress har jag ingen. Vad fint ni har det och självklart ska du posera i en tomteluva, härligt juligt! Önskar dig en superduper tisdag!

  1. Tackar så jättemycket!:) Ja själva upptakten till jul är väldigt speciell, för den håller ju i sig ett tag. Men julstress tror jag att jag saknar förmågan att känna.

   Jag önskar dig en härlig fortsättning på veckan!

 4. Jag tycker att din tröja ser superhärlig ut!
  Stressar inte heller med en massa pynt, tar bara fram sånt jag verkligen tycker ok. Skulle gärna vilja hitta lite mer pynt till granen, men är inte heller inte intresserad av att betala en förmögenhet för det.

  1. Tack så jättemycket!:) Jag får väl erkänna att jag har massor av pynt i granen. Men det är inköpt lite i taget under rean efter jul när det brukar vara plånboksvänliga priser:D

 5. Ja man får försöka njuta av stämningen då det går mot jul. Kul med att möblera om för det kan göra väldigt mycket trotts att man inte gör så mycket. Hoppas du kan njuta av dagarna och få en bra känsla när det går mot jul.

  1. Tack så jättemycket:) Ja jag har tack och lov lyckats få till en ganska bra känsla trots att det är mycket att hantera.

 6. Handen på hjärtat. Så tycker jag att du var jättefin i tomteluvan. Ditt hem är så fint åxå.
  Jag gillar med julmys & jultiden. Även om det är lite jobb med att sätta upp grejer. Jag tror att det är längre mellan 1 december å till julafton. Men det är det ju inte. Å det går fort. Man vill göra mycket. Men man inser att saker som man skulle vilja göra. Inser att man inte hinner det. Men det blir som det blir.

  Önskar dig med en stämningsfull färd mot dopparedagen! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!:)<3 Ja det är en hel del man sätter upp innan jul. Men som tur är så är det roligt jämfört med när allt ska tas bort:D Men jag tar aldrig fram mer än att det går att göra i lugn och ro. Som du säger - det blir som det blir:)

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 7. Åh vilken fin matgrupp du har! Passade ju in så väldans fint.
  Efter vi flyttat nu så har jag känt lite; Less is more när det kommer till julpynt. Det blev massor kvar i kartonger som bars ner till förrådet igen. Tyckte det skulle bli så plottrigt med allt i detta hem.

  Så nu är det bara julgranen kvar och lite julstök i köket. Men för det mesta tänker jag bara njuta av dagarna fram till jul nu.

  1. Åh tack så jättemycket!:) Jag har också julgranen kvar, dvs den stora granen, för den vill jag inte klä före lucia. Men en liten bordsgran har jag ställt fram tidigare.

 8. Ditt hem ser verkligen mysigt ut. Där hade jag känt julstämning direkt.
  Bilden på dig är jättefin. Hade jag blivit ens hälften så vacker på kort hade jag nog vågat stå framflr kameran lite oftare.
  Hoppas att du får en god jul.

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Det var verkligen vänligt sagt<3 Jag är övertygad om att du ser jättefin ut på bild, så det skulle bara vara trevligt att se dig i bloggen 😀

   Hoppas att du har en härlig jul!

 9. Så fint ni har det hemma!<3
  Håller med, december har gått såå otroligt fort .. hinner knappt med bloggen känns det som. Men det är så mycket annat i december som tar upp ens tid<3

  Önskar dig en God Jul och ett Gott nytt år! Hoppas du får en mysig jul med mysig stämning<3
  Julkramar!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Ja när det är mycket annat så blir det lätt att bloggen ekar tom.

   Jag hoppas att du också har en härlig, stämningsfull och mysig jul<3
   God Jul och Gott Nytt År!
   Julkramar!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *