En trevlig utflykt

En trevlig utflykt

Här står jag och ser mallig ut minsann. I söndags gjorde vi nämligen en utflykt till Vadstena. Tanken var från början att åka på picknick som vi brukar göra ibland. Men så bestämde vi oss istället för att åka iväg och äta på något matställe. Vadstena är en fin stad och har lite utbud att välja på, så det blev att åka dit framåt kvällen.

Det blev varsin hamburgare på en liten restaurang, och eftersom vi var vrålhungriga tog vi den största på menyn. Den var riktigt smaskig, och kunde gärna ha fått vara dubbelt så stor:D Med vid bordet fanns även en sugen kråka, som tillsist resignerade och satte sig på restaurangskylten. Jag tänkte ta en fin bild på burgaren och kråkan men misslyckades med båda delarna.

Ifall någon undrar hur burgaren såg ut så har jag bifogat en bild nedan. Den ser kanske inte så aptitlig ut, för den saknar ett par stadiga tuggor.

När maten var slukad och den tålmodiga kråkan hade fått några små bitar, tog vi en kort promenad. Min man kan inte gå så långt, så det blev en mycket stillsam promenad runt slottet.

Kvällen var så skön att vi satt en stund på en parkbänk utanför slottet och småpratade och bara njöt av värmen och den vackra vyn framför oss.

Eftersom jag så sällan visar bilder på mig själv i inläggen, så klämmer jag in en till. Jag fastnar så sällan på kort, så jag får passa på när det nu har hänt 😉

Det är vid denna del av slottet jag är fotad.

Såhär blank var Vättern i söndags, och det var inte ens kallt vid vattnet 🙂

Ja det var allt för den här gången!

Jag önskar alla en fin fortsättning på denna vackra vårvecka! 🙂

0

28 svar på ”En trevlig utflykt

 1. Vilken härlig utflykt! Det märks att det går mot sommar nu när det är så skönt på kvällarna och jag förstår att ni satt och njöt av utsikten. Det är ju så fint i Vadstena.

  1. Ja det är en så vacker och mysig stad, så det blev en riktigt härlig utflykt 🙂

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker det 🙂 Ja det har du så rätt i! 😀
   Kram!

  1. Ja det var så trevligt och det behövs ibland. Ja det går ju några inlägg mellan bilder på mig 😀

 2. Vilken härlig utflykt. Burgaren ser väldigt god ut. Har varit till vadstena en gång då vi var på semester i Göteborg om jag minns rätt. Skönt med en liten promenad runt slottet. Hoppas du får en bra onsdag.

  1. Så kul att du också har varit i Vadstena! Ja det var en härlig kväll, och en sån burgare äter jag gärna igen.
   Dagen har varit bra, och jag hoppas att du också har haft en bra onsdag 🙂

 3. Vad fint det ser ut! Vadstena har jag nog aldrig besökt tidigare trots att jag varit runt omkring. Låter som det var en riktigt härlig utflykt – kul att göra en sån kvällsaktivitet.

  Och jag reagerade faktiskt på att du hade bild på dig själv med då jag på rak arm inte kan minnas att jag har sett det tidigare. 🙂

  1. Ja Vadstena är en väldigt fin och vacker liten stad, så den är värd att besöka. Du får passa på om du befinner dig i närheten nån gång 🙂 Jag lägger in bilder på mig i inläggen lite då och då, men det kan ibland bli ganska många inlägg mellan bilderna 😀

 4. Så himla vackert! Jag hade kunnat gå runt där och tittat hur länge som helst. Tur det blev en långsam promenad så ni hann ta in allt det vackra. Maten såg ju riktigt god ut så då ville ju kråkan också ha lite ????

  1. Ja jag tror att du kan fördriva en god stund där, för det finns så mycket vackert att se 🙂 Ja kråkan visste vad den ville, så jag skulle ha känt mig hjärtlös om jag hade låtit den vänta så länge förgäves 😀

  1. Ja det var det, och burgaren var godare än väntat. Ibland är det tvärtom när man går ut och äter, t ex att köttet är torrt som en skosula. Så vi blev nöjda och belåtna 🙂

 5. Så trevligt att ta en tripp till staden Vadstena. Tur ni hade med vädret. Man blir hungrig av att vara turist. Fina bilder du tog & bilderna på dig. Kul att se personen bakom bloggen. Jag har varit i Vadstena en gång. Men kommer inte ihåg så mycket. Som sagt vet att dem har ett slott & ett kloster där nunnor höll till förr.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Så roligt att du tycker det! Kul att du också har varit i Vadstena. Ja vi hade tur med både vädret och med val av restaurang.

   Ta hand om dig och var rädd om dig! <3

 6. Oj det var länge sedan jag var där. Men minns faktiskt slottet. Tror jag och min dåvarade killes mamma var på en guidad tur på slottet. När det var förträning någonstans i krokarna i crossvärlden

  1. Kul att du har varit där! Ja slottet är kanske bland de sevärdheterna man minns mest, och där brukar vara olika visningar varje år.

 7. Ja det sägs som att Vadstena är en väldigt vacker stad att besöka. Jag har funderat på att ta husvagnen till Motala under sommaren, det sägs finnas en fin camping där med härlig strand. Då är det ju kanske lämpligt att ta en dagstur till Vadstena när man ändå är i krokarna. Vi har ungefär 19 mil till Vadstena hemifrån oss 🙂

  1. Det låter som en trevlig plan! Jag vet inte hur det är att campa i Motala för jag har inte sett campingen. Men jag har varit och badat en gång vid Varamonbadet. Det var jättefin sandstrand där, som när man åker utomlands, och knökfullt med folk. Det blir en jättebra utflykt att åka till Vadstena, för det är inte långt mellan städerna 🙂

 8. Tycker allt att hamburgaren ser väldigt god ut. Det är trevligt i Vadstena. För några år sedan firade jag och maken tio-årig bröllopsdag där. Snällt att kråkan fick sig en liten smakbit också. 🙂

  1. Så kul att du och maken har firat en bröllopsdag där, för det har jag och min make också gjort för ett antal år sen 🙂 Det är så mysigt i den stan, så det är inte omöjligt att det händer någon gång igen 🙂 Ja lilla kråkan måste ju också få nåt gott 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *