Utmaningar, livsnjutning och tacksamhet

Utmaningar, livsnjutning och tacksamhet

Det har ekat tomt här inne i bloggen ett tag, vilket i och för sig inte är helt ovanligt. Det har hänt en hel del sen jag skrev senast, så det vore orimligt att räkna upp allt i ett inlägg. Men det kan bli så att jag framöver delar upp saker i lagom stora portioner som inte söver mina läsare. Hursomhelst har det varit fullt upp ett tag, och nu när långhelgen är här har jag fokuserat på att vila, skapa, fixa lite utomhus och njuta av det underbara vädret.

När det är så härligt ute som det är nu, vill jag helst bara vara utomhus så mycket jag kan. På kort tid har nakna trädgrenar fyllts av grönska och en överdådig blomsterprakt. Det är så lummigt och grönt ute att det känns som om sommaren är här. Fåglarna sjunger från morgon till kväll, hästarna frustar i hagen och små fjärilar dansar lättsamt förbi i luften då och då. Tvätten hänger på tork utomhus, och luktar sådär sommarfriskt när jag tar in den. Måltider äts utomhus och smakar extra gott under himlen och trädkronorna.

Nu är den äntligen här – den här tiden som jag längtar så intensivt efter varje lång, mörk och kall vinter. Jag har blivit solbränd när jag har suttit ute och läst i solstolen, och kortbyxorna används flitigt igen. Jag njuter i nuet medan jag drömmer om sommarens äventyr. Livet må bjuda på allehanda utmaningar och svårigheter, men de släpps inte in i mina stunder av livsnjutning. Här och nu känns det så bra, och jag känner tillfredsställelse och tacksamhet.

Jag hoppas att alla har en härlig vår, och kan njuta av solsken, värme och grönska 🙂

0

32 svar på ”Utmaningar, livsnjutning och tacksamhet

 1. Jag tror inte att vi kommer bli sövda av att läsa om allt du pysslat med den senaste tiden. Det är verkligen helt fantastiskt nu. Det är svårt att inte vara här och nu när det är så fantastiskt vackert och så mycket njutbart att se. Härligt att du fått solbränna och kan använda dina shorts. Sitta ute och läsa låter helt underbart!

  1. Tack det var ju skönt att höra 😀 Ja bättre väder än vad vi har fått den här långhelgen kan man väl knappast få, så det är bara att tacka, ta emot och njuta.

 2. Oj som vi njuter!

  I helgen var första kvällen med hyfsad värme även på kvällen, så vi satt ute läääänge. Våren har varit kall, seg och tagit tid på sej, men nu i sluttampen på maj har den tagit sej. Äntligen!

  1. Ja äntligen kan man verkligen säga! Vi har också haft varma sköna kvällar, och det är ju inte alltid man har det ens på sommaren 😀

 3. Gäller att leva i nuet, men så svårt tycker jag. Vilket väder vi fått, så skönt, och vill vara ute hela tiden.

  1. Ja vädret har blivit långt över förväntan! Ja många tycker att det är svårt att leva i nuet, så jag är tacksam att jag har haft den förmågan så länge jag kan minnas:)

 4. Ja visst är det härlig detta väder. Här ska det fortsätta hela nästa vecka om jag läst rätt. Ibland bjuder livet på utmaningar och man kan känna att det är för mycket men det viktigaste är att inte ge upp.

  1. Ja det är så härligt, och det verkar som att det håller i sig ett tag här också.
   Ja du har så rätt i att det viktigaste är att inte ge upp, utan man får hålla en näsborre över ytan tills man får upp båda.

  1. Ja nu och på sommaren är det den bästa tiden att bo på landet, och då vägs det upp att vintern är kolsvart och känns ännu längre än i stan:)

 5. Man behöver ju inte berätta om man inte vill heller, ibland känner man sig ju tvungen bara för att man inte bloggat på ett tag, gör det som känns bäst för dig i det läget du är i. Samt ja det är jättehärliga vårtecken och fågelkvitter ute nu, det är en fröjd då man är ute på sina promender osv.

  1. Ja det har du så rätt i. Men så är det ju den här kluvna känslan när man varit frånvarande ett tag och sen plötsligt dyker upp igen.
   Ja det är verkligen en fröjd att vara utomhus nu:)

 6. Håller med. Det är så härligt ute nu. Naturen är så grön & . Solen som värmer & ger en brun & fin färg på kroppen. Maten som smakar så gott ute. Den här helgen har jag med chillat & njutit av solen ☀️. Det är exakt det här man längtar efter i januari. Å nu är den tiden här. Det är bara å njuta. Ja, kortbyxor & linne har varit på hela helgen. Vad är du läser för bok?

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Ja tänk så man längtar efter det här under hela långa fulhösten och vintern! Härligt att du också har passat på att vara ute och njuta i det underbara vädret! 😀
   Jag läser en bok om naturväsen ”Fairies and Elementals” 🙂

   Ta hand om dig och var rädd om dig du också! 🙂 <3

 7. Hej! Läste din kommentar på min blogg. Du fundera på att börja att läsa Atlas boken.

  Vill bara ge dig en tt tips! Läs först ”de 7 systrarnas” böckerna. Annars kommer du inte hänga med i Atlas.

  Sökte dig på Instagram. Men fann dig inte. Jag heter jessifriman9 där. Om du vill.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så mycket för tipset! Det var tur att du tipsade mig, för annars hade det kunnat bli lite knasigt :D’
   Mitt Instagramkonto heter @lillansfoton, och jag har inte använt det på tre år. Men visst kan vi följa varandra ändå om du vill 😀

   Ta hand om dig och var rädd om dig! 🙂 <3

 8. Vilka ljuvliga dagar du verkar ha. Här blommar också allt för fullt, det enda som fattas mig är mina favoritblommor lupinerna.

  1. Ja det har varit en riktigt härlig långhelg! Här har vi inga Lupiner heller än, men dom kommer nog i juni 🙂

 9. Nu blir jag genast nyfiken på vad som hänt i ditt liv 🙂 *ler*
  Berätta om det du vill berätta om<3
  Håller med dig. Jag vill med vara ute så mycket som möjligt nu och insupa allt .. Naturen, det gröna och all mindfullness<3 *ler*

  Ha en fin start på veckan! 🙂
  Kramar

  1. Ja det gäller att insupa så mycket man kan!<3 Jag hade tänkt skriva ett inlägg och berätta lite ikväll, men det blev att laga taket till paviljongen istället :D’ Men nog ska jag berätta en del 😀

   Ha en fin fortsättning på veckan!<3 Kramar!

 10. Tänk att man ser naturen med helt andra ögon nu när både sol och värme visar sig. Samma gren byter skepnad trots att den sitter på exakt samma plats i trädet, precis som jag tror att vi människor också förändras med solen.

  1. Jag tror också att vi människor förändras med solen. Solen får en att känna sig som att man lyser upp inombords, och åtminstone jag ser på naturen med mera glädje i ögonen.

  1. Men fy så trist för dig! Här har vi fortfarande underbart väder! 😀 Kram!! <3

 11. Så härligt att du kan njuta fullt ut av det som är omkring dig. Sol och värme är verkligen livsbejakande! Bra du kommenterar hos mig ibland så jag inte missar din blogg.. jag får inga RSS alls 🙁

  1. Ja jag tar vara på så mycket som möjligt av den livsnjutning som bjuds 🙂
   Jag funderar på om det skulle funka om du gör om prenumerationen via RSS? För jag har märkt att mina e-post följare som alltid fick mina inlägg före uppgraderingen av WP inte får några inlägg längre. Man måste gå in och starta en ny prenumeration för att fortsätta att få inlägg. Det är bara de som följer mig via WP som ser mina inlägg precis som förut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *