11 saker som gör mig lycklig

11 saker som gör mig lycklig

Så är jag tillbaka, och nu är det dags för en lista igen. Den här gången tänkte jag berätta 11 saker som gör mig lycklig. Det är små vardagliga eller enkla saker, och det i sig är jag väldigt glad för. För när man kan glädjas åt små saker, finns det hur mycket som helst att glädja sig åt. Listan kan göras väldigt lång, och därför har jag valt ut några punkter.  Kanske blir det ytterligare en lista med fortsättning om andan faller på. Observera att punktera är inte uppräknade i någon slags kronologisk ordning. Då kör jag igång!

 • Att se blommor slå ut, och särskilt på våren. Livsgnistan vaknar upp tillsammans med naturen.

 • Solnedgångar med sina sprakande starka färger, som får mig att känna förundran över hur något kan vara så vackert. Fotot nedan är taget från Glastonbury Tor.

 • Att ”nosa näsa” med mina hästar. Här kanske en förklaring är på sin plats. Det är när hästarna har en näsborre intill min näsa och vi står och andas tillsammans.

 

 • Att sitta ute i hagen och skriva eller sola medan hästarna står intill mig och slumrar. Nedan syns min älskade lilla Busfröken som tyvärr vandrade över regnbågsbron förra sommaren pga sjukdom. Så även om inlägget handlar om vad som gör mig lycklig, får jag erkänna att jag känner sorg och saknad när jag ser bilden.

 • Att sitta och läsa en bok i solstolen, på balkongen, i paviljongen eller vid en sjö.

 • Att dricka första koppen kaffe i stilla lugn och ro till doften av en rökelse, och verkligen känna in smaken, doften och friden.

 

 • Att sitta i tystnad vid en sjö eller vid havet, och lyssna till ljudet av vattnet och fåglarna. Fotot nedan är taget i september förra året, precis innan jag slog mig ner vid vattnet.

 • Att vistas i skogen såväl i sadeln som till fots, och känna dofter och stillhet.

 

 • Att skapa med mina händer, såväl smycken som tavlor. När jag skapar känner jag mig hel och tillfreds. Nedan syns en oljemålning jag har gjort, men som tyvärr har blivit skadad och måste lagas.

 • Picknick i naturen. Det smakar så gott och ger en sån frihetskänsla att äta utomhus.

 • Att vakna till fågelsång.

 

Vad får dig att känna dig lycklig?

0

24 svar på ”11 saker som gör mig lycklig

 1. Vilken underbar lista! Det finns så många små saker i livet som gör en lycklig och det är så viktigt att uppmärksamma och ta vara på dem.

  1. Tack så jättemycket! Ja jag känner också så, och extra viktigt känns det i perioder när man går igenom saker som inte är så lätta eller roliga. Då gäller det att påminna sig om vad som faktiskt är bra också:)

 2. Håller med dig om många av punkterna. Framför allt det här med att se naturen vakna upp på våren. Och att bara vakna upp på morgonen och se att det är sol gör mig riktigt glad.
  Du verkar vara duktig på att fånga olika tillfällen och bara njuta av nuet. Det är jag lite sämre på…

  1. Tack! Ja det här att fånga olika tillfällen och bara njuta av nuet, är något jag har gjort ända sen jag var barn. Det kan vara både korta och längre stunder, men på något sätt bara blir det så:)

 3. Så härligt att kunna räkna upp elva saker som gör dig lycklig. Själv kan jag skriva under på flera saker som också gör mig lycklig. Bra sätt att avsluta veckan på.

  1. Tack så jättemycket, det glädjer mig! 🙂 Jag önskar dig en trevlig fortsättning på måndagen!

 4. Listor är trevliga att läsa.
  Det var mycket fina saker som du räknade upp som gör dig lycklig.

  Jag har aldrig känt lycka. Så jag vet inte riktigt hur det känns. För det är så stort ord. Det ligger i rang höger än att vara väldigt glad. Tycker jag. Det har jag blivit några ggr ????.

  Å väldigt glad blev jag när:

  • Jag & sambon fick reda på att vi fick huset som vi bor i.
  • På sommaren när jag, sambon & hans pappa är ute & fiskar på kvällarna.
  •När mina syskon överraskade mig att komma kvällen innan min familj skulle komma & fira mig.
  •Att vara på mitt favo ställe vid vatten & sitta på stenar som det är där. Bada, äta mat. Som är så otroligt gott att äta ute. se solen sakta gå ner.
  •Åka till västkusten
  •när jag fick mitt jobb som jag har nu.
  •Att sitta & njuta bara vid vatten. Kan vara strand eller i en hamn.
  •När det flyter på bra på ett spinningspass. Teknik & energi ????.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Tack så jättemycket, och tack för att du delade med dig av dina fina stunder då du kände dig väldigt glad. Ja lycka kan nog låta som ett stort ord, och därmed kanske den verkar vara ouppnåelig på något sätt. Själv ser jag det som att lycka kan finnas i både smått och stort, och allt däremellan. Din kommentar inspirerar mig att skriva ett filosoferande inlägg om lycka – vad den är och hur den känns.

   Ta hand om dig och var rädd om dig! 🙂 <3

 5. Åh solnedgångsbilden är ju ljuvlig. När jag läste nosa näsa föreställde jag mig att känna hästdoften i nosen. Så underbart ju! Jag är gammal hästtjej så förstår precis lyckan. Även om det är förenat med sorg också när de blir sjuka. Din oljetavla såg precis ut som ett fotografi först. Väldans fin tavla måste jag säga.

  1. Tack så jättemycket snälla du! 🙂 Det glädjer mig att du tycker om både min bild och min tavla. Ja som hästtjej har man sina lyckostunder med sina fyrfotade vänner:)

 6. Så fina saker som gör dig lycklig! Håller med om flera<3
  Jag älskar också att vara vid vattnet, antingen på land eller segelbåt 🙂 Känna solen/vinden i ansiktet och ta in allt det<3 'älskar vatten och båtliv 🙂

  Nåt mer som får mig att känna mig lycklig 🙂
  -Vara med människor som ger positiv energi och som jag mår bra av.
  -En skön sommardag i trädgården, grilla, äta gott, snacka och umgås med sambo/familj eller vänner.
  -Mysa med min älskade kisse. finns ingen snällare katt än min kissa 🙂 Hon är lite som en hund, vill gärna följa med mig på promenad och älskar att hänga med husse i garaget<3
  Så älskvärd!
  -Kvällsprommis en sensommardag i naturen/skogen, höra fåglarna kvittra och bara ta in naturen. Så underbart<3

  Det var några saker 🙂 Ha en fin kväll! Kraam<3

  1. Åh tack så jättemycket!<3 Så härligt att läsa om alla dessa fina saker som ger dig lycka<3 Jag håller med dig om saker, som det här att vara med människor som ger positiv energi i olika sammanhang som t ex att grilla och äta tillsammans i trädgården. Och kvällspromenader på sommaren till fågelkvitter är underbart! 🙂
   Förstår också hur du känner för att mysa med din kisse<3 Jag hoppas att jag någon gång kommer att ha en katt som spinner i mitt knä igen.

   Ha det så bra! 🙂 Kramar<3

 7. Det är fint att du kan se de små och enkla sakerna som gör dig lycklig. Det är nog inte alla som kan, folk är ofta upptagna av att tjäna pengar och göra karriär så de missar liksom livet på vägen. Tack och lov gäller det ju inte alla!

  1. Jag tror som du att det nog inte är alla som kan se och känna sig lyckliga av de små sakerna i livet. Jag är kanske lyckligt lottad som alltid har kunnat det, trots att jag under så många år har jobbat väldigt hårt och mycket. Det finns ju också människor som har all tid i världen, och ändå inte förmår att uppmärksamma de små glädjeämnena. Så kanske spelar det en stor roll vad man har för läggning. Jag har märkt att negativt lagda människor inte verkar bli särskilt lyckliga för någonting.

 8. Djur ger verkligen mycket lycka, och sorg när man förlorar dom givetvis. Att nosa näsa gjorde mig också lycklig under perioden jag red. Likaså att pussa min favorithäst vid öronen där han hade så mjuk päls.

  1. Ja ju mera lycka dom har gett, desto större blir sorgen när man förlorar dom. Ja bakom öronen är pälsen riktigt mysmjuk och pussvänlig:)

 9. Åhh! Jag kan också uppskatta de stunderna som du beskriver. Så härligt att våren äntligen är här, nu finns tillfälle att göra just det som finns på din lista.

  (Sent) Svar: Tack så mycket för din fina kommentar.

  Kram

  1. Härligt att du också uppskattar de stunderna. Ja och när det finns tillfälle att göra de sakerna så gäller det att ta vara på det 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *