Påsk på lasarettet

Påsk på lasarettet

Den här påskhelgen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Senaste dagarna har jag inte mått bra, och om jag ska vara ärlig har jag mått riktigt dåligt stundtals. Måendet kom både plötsligt och överraskande. I förrgår kväll började jag känna mig yr när jag låg på soffan, och yrseln blev allt värre. Det här kommer säkert låta helknasigt, men efter ett par timmar började jag se ljus och mönster i klara färger röra sig framför ögonen nästan som ett levande tapetmönster. Synfenomenet rörde sig framför allt jag tittade på så att jag såg dåligt. Jag blev illamående och så fick jag huvudvärk, och konstigheterna höll på en bit in på natten.

Igår var jag genomtrött hela dagen och orkade ingenting. Jag hade ont i bröstkorgen, och det kändes som att hjärtat slog lite hårdare än vanligt och ibland i otakt. Så jag vilade och hoppades på en piggare morgondag. Men istället blev det en repris på kvällen innan. När jag låg på soffan på kvällen började jag plötsligt se konstigt igen, och ljuset, mönstret och färgerna kom tillbaka. Hjärtat slog annorlunda då och då, och så kom yrseln, huvudvärken och illamåendet. Eftersom jag aldrig tidigare har upplevt något liknande – trots att jag t ex hade migränanfall förr – så ringde jag sjukvårdsupplysningen. Jag blev då tillsagd att åka direkt åka till lasarettet.

Så det blev att ge sig av direkt. Där blev jag kvar tills idag. Jag har röntgat huvudet och det hittades inget fel. Det togs ett EKG och det var normalt. Jag hade väldigt låg syremättnad i blodet, och det fick jag ingen förklaring till. Jag skulle gärna vilja veta anledningen. Så har jag lite lågt blodvärde, så jag ska börja med järndroppar. Nu är jag hemma igen med en liten påse värktabletter, och slipper att fira påsk på lasarettet. Jag är trött så att jag knappt orkar andas, och pulsen drar iväg för minsta lilla jag gör. Hoppas att jag slipper en repris på konstigheterna även denna kväll.

Nu är det lyckligtvis soligt och varmt intill husväggen, så jag ska sjunka ner i solstolen och vila mig.

Jag önskar alla en Glad Påsk, och hoppas att ni mår bra och kan njuta av helgen 🙂

0

20 svar på ”Påsk på lasarettet

 1. Nämen stackare! Usch vilka läskiga symtom du fått, hoppas du kan få någon klarhet i vad som orsakat det. Skönt att du iallafall fick komma hem och kan fira påsk hemma istället samt sol att njuta av???? Krya på dig kära du!

  1. Tack så mycket kära du!<3 Ja jag hoppas att jag får veta orsaken nån gång, och att alla symtom försvinner utan att komma tillbaka.

  1. Tack så mycket! Jag mår lite bättre idag, men mår fortfarande inte bra. Så jag får ta det lugnt.

  1. Men fy har du också fått såna otäcka symtom! Fick du också jättelåg syresättning i blodet? Det konstiga är bara att jag har haft järnbrist förr, och värre än nu. Men då har jag mest haft ständig huvudvärk och varit trött. Men jag har börjat med järndropparna, så jag hoppas slippa uppleva en repris.

 2. men oj vad otrevligt. Att bli sjuk är väl en sak, men att inte veta vad det är blir ju lite mer oroligt. Hoppas det var något tillfälligt, och att du mår bättre idag.

  1. Tack så mycket! Jag mår lite bättre idag, men fortfarande inte bra. Ja det känns olustigt att inte veta orsaken, så förhoppningsvis är det nåt tillfälligt.

 3. Alltid oroligt och jobbigt när kroppen visar tecken en inte känner igen. Skönt du i alla fall fick bra hjälp på sjukhuset så du vet det inte är något galet med hjärna och hjärta. Hoppas också kvällen var lugn.

  1. Ja det är väldigt olustigt att uppleva så konstiga symtom. Jag fick lyckligtvis inte tillbaka synstörningarna igårkväll, men jag är fortfarande väldigt trött, yr och det känns lite tungt att andas, samt lite huvudvärk är kvar.

 4. Låter inte alls bra. Bra att du slapp fira påsk på lasarettet i alla fall. Hoppas du mår bättre snart och att du blir hjälpt av järndropparna. Visst är det skönt att solen kommit fram och man kan sitta i solstol äntligen.

  1. Tack så mycket! Ja jag hoppas det. Ja hela livet känns ljusare när det är solstolsväder:)

 5. Ohh det låter inte bra och varför kan de då inte hitta något. Vad bra att röntgen visade bra i alla fall, det kan ju trots allt lugna mycket. Vila nu resterande påskdagar så hoppas vi att det där förvinner du känner av

  1. Tack så mycket! Ja det undrar jag också. Men det var skönt att få huvudet röntgat med bra resultat. Hoppas att inte syresättningen dippar så lågt igen. Ja jag hoppas att vila hjälper snabbt.

 6. Vad frustrerande att du inte fick veta orsaken till ditt mående. Hoppas att du snart blir bättre, och att det fortsätter vara soligt så att du kan återhämta dig i solstolen.

  1. Tack så mycket! Ja det känns väldigt frustrerande, och särskilt eftersom det var så konstiga symtom. Jag hoppas jag blir helt bra snart, och att det handlar om något tillfälligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *