En efterlängtad premiär och fina dagar

En efterlängtad premiär och fina dagar

Tänk att det äntligen blev en fin helg, med strålande solsken, vindstilla och hyfsat mild temperatur. Efter en mycket mödosam fredag då jag stundtals kände mig som Raskens lilla Ida, kändes det nästan för bra för att vara sant.

En av fredagens prövningar: att skjuta fullastad vedkärra uppför backe med tung blötsnö. Flåsade och fick nästan hjärtsnörp.

Men åter till den fina delen av veckoslutet! Vem blir inte sugen på en riktig gofika när solen strålar över balkongen? 😉 Visst ser det inbjudande ut att slå sig till bords med en rykande kopp kaffe och något tilltugg som får munnen att vattnas 😉 Det kan kanske verka vara i tidigaste laget att ta fram utemöblerna, men saken är den att bordet är byggt på plats av tryckimpregnerat trä. Så det tål att umgås med årstiderna.

Lite värre är det för solstolen som försumligt fick övervintra på balkongen, för den är inte fullt så tålig som bordet. Men visst ser det väl läskande ut att slå sig ner med en god bok? 😉

Så till den efterlängtade premiären, nämligen att sitta utomhus och teckna. Jag älskar att sitta utomhus med block och pennor, och skapa fritt medan fåglarna sjunger. Den här gången tecknade jag med akvarellpennor, så jag får erkänna att jag gick in när det var dags att blöta motivet – av praktiska skäl.

Det var också väldigt skönt att rida i det vackra vädret, och jag behövde inte ens ha termobyxor på mig. Nedan kan jag beskådas i sadeln på Lilla Mannen, som frustade förnöjsamt när han pulsade i snön.

Ja då har jag berättat om en efterlängtad premiär, och fina dagar som vi har haft den här helgen. Nu är det en ny vecka i denna vintriga vårmånad.

Jag önskar alla en fin vecka! 🙂

0

30 svar på ”En efterlängtad premiär och fina dagar

 1. Åh vad jag saknar hästlivet när jag ser bilderna. Är 5 år sedan jag senast suttit på en hästrygg. Men kanske framtiden ger mig den möjligheten. Vi har ännu lite för kallt för att man skall kunna njuta ute, men lovas plussgrader i veckan

  1. Åh det kan jag förstå, och jag hoppas att du får tillfälle att rida igen någon gång. Jag håller tummarna att ni får några plusgrader snart 🙂

 2. Tycker nog det ser lite kallt ut med all snö, men visst är det vackert. Men visst längtar jag efter värmen och kunna sitta ute

  1. Javisst ser det kallt ut med snön. Men i lä mot husväggen blev det varmt nog att sitta ute i sweatshirt:)

 3. Jag längtar verkligen efter att kunna sitta och njuta i det vackra vädret. Så smart att ha utemöbler som tål att stå ute året om. Låter ju fantastiskt trevligt att kunna sitta ute och måla med akvarell i solen. Det är väl ett vårtecken om något att kunna rida utan termobrallorna på.

  1. Ja att kunna njuta av vackert väder utomhus ger extra livskvalitet, oavsett om man sitter på en stol eller i sadeln, och vad man än gör.

 4. Oh vilken härlig helg du verkar ha haft! Väldigt fin häst du har! Kan verkligen tänka mig att just det vädret var skönt att rida i, även om jag inte vet hur det är att rida.
  Hoppas du sover gott inatt och att denna veckan blir minst lika bra som helgen varit och att du mår bra!

  Kram

  1. Tack så mycket, ja han är fin<3 Ja det var en ovanligt skön helg, och nu hoppas jag att våren kommer och stannar snart. Jag sov på tok för dåligt för fullmånen är nära, men mår hyfsat bra.
   Hoppas att du mår bra!<3
   Kram!

  1. Ja det är alltid härligt att rida i vackert väder, men extra härligt när man trots snön känner lite vår i luften. Kreativiteten blir också extra stor i vackert väder 🙂

 5. Det såg helt underbart ut att sitta ute och teckna. Vi var ute hela familjen i helgen i det fina vädret och igår var det första fikan i solen på altanen, så nu börjar det kännas som vår.

  1. Så härligt! Ja att ta årets första fika på altanen i vackert väder ger verkligen vårkänslor 🙂

  1. Ja när solen skiner är det härligt trots snön, och jag är absolut ingen vintermänniska:)

  1. Åh milde tid! Då har väl möblerna försvunnit i snön så ni får gräva fram dom om ni vill sitta i dom;)

 6. Så härligt det ser ut att vara när du sitter på hästryggen. Saknar själv att ha ridning i mitt liv. Ja visst är det härligt att äntligen kunna sitta ute i solen. Här hoppas man inte får mer snö nu då jag vill ha vår och sommar.

  1. Ja det är jättehärligt, och jag hoppas att du också får komma igång att rida snart. Nej nu får det vara nog med snö. Jag vill också ha sommar nu:)

 7. Så härligt det låter! 🙂 *ler* Ja då blir man verkligen sugen på att ta fram en pläd, sätta sig ute och njuta av en kaffe 🙂
  Härliga bilder du bjuder på<3
  Här hos oss har det äntligen börjat tina lite mer, solen lyser och snömängden har minskat lite *ler*

  Ha en fin vecka<3 Kram!

  1. Tack så jättemycket! 😀 Då låter det som att våren så sakteliga är på väg till er också<3

   Ha en fin vecka du också!<3 Kram!

 8. Jag har redan gjort premiär att sitta ute & äta lunch. Men det är så härligt att sitta ute, njuta av solen & för min del ha bok i öronen.
  Hoppas att solstol kan användas i sommar efter stått ute hela vintern.
  Så härligt att rida ute i solen! Slippa ha så mycket kläder på dig.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Åh så härligt att du både har lunchat och lyssnat på din bok ute i solen!:) Ja det här att kunna ha lite mindre kläder på sig när man gör saker utomhus är så skönt. Jag hoppas också att solstolen inte har tagit skada och blivit spröd i plasten som ett knäckebröd.

   Ta hand om dig och var rädd om dig!:) <3

 9. Ser ju härligt ut trots snön, men tänk när man kan sitta där och njuta i solen och det är lite varmare. Kan inte längta mer, så efterlängtat. Så mysigt att komma ut på en ridtur med ju.

  1. Ja jag längtar galet mycket efter värmen jag också. Det här att kunna vara ute i shorts och linne, och att kunna rida utan att pälsa på sig massor av kläder:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *