Överraskad av norrsken

Överraskad av norrsken

Häromnatten höll jag på att tappa hakan när jag gick in från stallet. Jag hade serverat nattahö, och klockan var efter midnatt när jag såg himlen lysas upp och ”röra” på sig. Det tog någon minut innan pengen trillade ner, och jag förstod att det var norrsken jag beskådade. Jag hade aldrig sett norrsken men har alltid velat göra det, så det var en efterlängtad överraskning. Jag får väl erkänna att färgerna inte var så starka som jag har sett på bilder och filmer på nätet. Telefonen har fångat upp färgerna bättre än vad mina ögon gjorde. Men det var en otroligt mäktig upplevelse, och jag stod med gapande mun och fylld av förundran. Tänk att för första gången få bli överraskad av norrsken över gården! 😀

Som om det inte vore nog att få se ljusspelet på himlen, så lyste stjärnorna igenom färgerna. Det kändes verkligen som att titta rakt in i vintergatan. Jag kände mig liten där jag stod under himlens mäktiga skådespel, men känslan inombords var jublande och stor. Även om norrskenet är ett vetenskapligt förklarat fenomen, så kändes det ändå som ett tecken från ovan. Ett mycket positivt sådant ska jag väl tillägga, eftersom det bland vissa naturfolk i forna tider inte ansågs ha den betydelsen 😉

Bilden nedan blev lite mörk, men för mig är det den intressantaste av alla jag tog. I ljusspelet såg det nämligen ut som att en drake tog form. Kan du se draken? Hursomhelst så är drakar ett gott tecken att se – åtminstone om man som jag ser det lite magiska i tillvaron. Livet blir lite mera spännande på det sättet. Så kan den som vill tro att man är lite knasig i bollen 😉


Så har jag skrivit av mig min hänförelse över den här upplevelsen. Nu hoppas jag få se norrsken flera gånger 🙂

Det blev nästan en bildbomb av det här inlägget, men det var en stor grej för mig det här 😀 Nu rundar jag av här och önskar alla en toppenbra dag! 😀

0

26 svar på ”Överraskad av norrsken

 1. Det är så häftigt med norrsken! Har sett det 1 gång men skulle verkligen vilja se det igen, missat det dem senaste gångerna tyvärr<3

  Hoppas Du haft en fin helg<3
  Kram!

  1. Ja har man sett det en gång vill man se det flera gånger! 😀 <3

   Min helg var bra och hoppas att din också var det<3 Kram!

 2. Åh vad häftigt. Själv har jag aldrig sett norrsken. Tycker det verkar vara något magiskt. Så kul att du fick uppleva det hemma hos dig också. Saknar verkligen ridningen och hästarna men väntar på att få veta vad det kostar för x antal privatlektioner så min godman kan ansöka om pengar till det. Då jag tror att jag behöver få den träningen.

  1. Ja det är verkligen helt magiskt!
   Jag förstår att du saknar hästarna och ridningen. Det ger både träning och välmående att rida och umgås med hästar. Synd att vi inte bor nära varandra för då kunde du få rida hos mig. Jag hoppas att det snart löser sig till det bästa med kostnaden för dig, så att du kan börja rida snart.

 3. Det är så häftigt att se norrsken! Vi gjorde det för ett par veckor sedan också. Det var precis som för dig att det syntes bättre på bilderna än med blotta ögat.

 4. Oh jag hade också tappat haakan. Man ser så många som lägger ut det men jag har aldrig sett det själv, hade gärna velat

  1. Ja det lagts ut många bilder på norrsken senaste tiden, men jag trodde inte att jag skulle få se det själv. Hoppas att du också får se det snart.

 5. Vad kul att du såg Norrsken. Känns som det är något som man ska av en slump se det. Det går inte att bestämma att åka ut & se det. Vi har försökt några ggr. För det är något jag vill se i mitt liv. Så är det norrsken.
  Bra bilder du fick till! Ja, jag ser draken.

  Önskar dig med en toppen dag! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja det verkar helt klart vara en slump – iallafall för min del. Jag trodde aldrig att jag skulle få se det så långt söder ner i landet. Hoppas att du också får se norrsken snart 🙂
   Så kul att du också ser draken! Några av mina FB-vänner ser den också.

   Ha det så bra! Ta hand om dig och var rädd om dig! <3

 6. Bildbomba på du! Jättefina bilder och härligt att jag fick uppleva norrsken genom din blogg. Har inte upplevt det någon gång. Fick idag RSS för inlägget om ”7 saker om mig”, ”mormor” och detta!

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker det! 😀
   Jag har återigen varit i kontakt med en it-kunnig person som i vanlig ordning inte hittar vad som är fel på RSS-flödet. Nu har jag lagt vill en extra RSS-funktion längst ner i sidebaren, men jag vet inte om den funkar. Du kanske kan prova den?

   1. Jag använder ju redan RSS feeden. Den länken du lagt till (och som oxå finns i rutan ovanför under META) är ingen skillnad mot det jag redan har. Skickar dig ett mejl.

    1. Jag har kollat efter mailet, men det verkar inte ha kommit fram. Skrev du till den adressen som jag alltid anger när jag kommenterar?
     Uppdatering av svar: Mailet har kommit fram och jag har svarat 🙂

 7. Oj så himla vackert!
  Jag har sett flertalet gånger att folk lägger upp bilder på norrsken, tagna typ utanför och runtomkring där jag bor, men jag har aldrig sett det 😀

  1. Ja norrsken är häpnadsväckande vackert! Jag hoppas att du också får se det någon gång 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *