Till minne av mormor

Till minne av mormor

Tänk vilka minnen som kan komma fram ur gömmorna när man minst anar det. När jag letade efter en sak i ett utrymme som varit orört i åratal, hittade jag en gammal ofärdig tavla. På duken står en ängel och tittar mot solnedgången, och om det skulle ha blivit som jag velat så skulle mormor ha fått tavlan. Men mormor gick hastigt bort en långfredag, och medan hon alltid har funnits med mig i hjärtat,  föll den ofärdiga tavlan i glömska. Det blev aldrig av att jag målade den färdig.

Min mormor betydde oerhört mycket för mig. Vi stod varandra väldigt nära, och hon var min allra bästa vän som alltid fanns för mig. När hon gick bort för många år sedan lämnade hon ett enormt tomrum efter sig, och jag sörjde i åratal. Jag skulle kunna skriva så mycket fint om henne, men idag tänkte jag visa tavlan och dela med mig av en dikt jag skrev några år efter att hon gick bort. Den är väldigt personlig, så det är med kluvna känslor jag delar den. Men samtidigt är mormor värd att jag berättar hur mycket hon betydde för mig.

Mormor

En liten tant så full av kärlek brydde sig om mig.
Åh mormor varför dog du såsom jag behövde dig?
Du lämnade mig tidigt, blott en tonåring jag var.
Min smärta sakta bleknat, men min saknad lever kvar.
Din kärlek var så villkorslös, du ville alltid väl.
Min tröst du var i livet, du räddade min själ.
Du var så full av godhet, så vänlig varje dag.
Du gav av allt du hade, och bibeln var din lag.
Din Jesus var din kärlek, och en sak vet jag väl: 

att om det finns en himmel, så finns hos Gud din själ.

Min mormor var beviset för att en enda människa kan göra all skillnad i världen för någon som har det tufft.

Nu ska jag måla färdigt tavlan till minne av mormor.

0

34 svar på ”Till minne av mormor

 1. Åh vilken fin hyllning till din mormor! Och jag håller med dig, en person kan verkligen göra stor påverkan på ens liv.
  Så vacker tavla.

 2. Så vackert skrivet om din mormor. Tänkte hela tiden medans jag läste texten att du måste måla färdig tavlan, och blev så glad då du skrev att du skulle göra det. Det är alltid tufft att förlora någon nära, och kanske extra just i tonåren.

  1. Åh tack så mycket snälla du!<3 Ja i tonåren är man som jag har upplevt det extra känslig, så förluster känns extra tuffa. Det känns bra att måla färdigt tavlan, och jag har börjat nu.

 3. Vad fint! När jag började läsa ditt inlägg så tänkte jag ”du kanske skulle måla färdigt tavlan”, men sedan när jag såg den så undrar jag – den är kanske redan klar? Den är jättefin och det kanske fanns någon mening med att du inte hann göra mer med den innan du förlorade din mormor?
  För mig ser den absolut inte ofärdig ut, men jag förstår att du kanske hade en annan bild av resultatet.

  1. Tack så jättemycket snälla du!<3 Det är en fin tanke, och den slog mig också till att börja med. Tavlan skulle ju kunna vara färdig, men bilden av slutresultatet var en annan. Men det är inte alls mycket kvar som är ofärdigt, så jag bestämde mig för att måla färdigt:)

 4. Vilka fina ord att läsa. Jag kan förstå vad din mormor betydde och betyder för dig, för jag kan känna samma sak. Jag ska krama min lite extra i helgen.

  Tavlan är vacker redan nu, men förtjänar såklart att bli färdigställd. Det är också fint att såhär många år efter hitta den och på ett sätt fortsätta historien av den och kunna minnas din mormor.

  1. Åh tack så mycket snälla du!<3 Så härligt att du kan krama din mormor i helgen<3 Ja det är så jag känner för tavlan och för att färdigställa den, och jag har nu börjat att måla den färdig.

 5. Ja ibland hittar man saker som påminner en om någon som har gått bort. Så fin dikt du skrivit. Kul att du bestämt dig att måla klart tavlan. Jag själv stod också min mormor väldigt nära och hon betydde mycket för mig.

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja det känns bra att göra det. Så fint att du också stod din mormor nära.

 6. Vilken fin tavla och dikt till din mormor. Känner du att du vill göra tavlan klart nu, eller är den kanske färdig som den är?

 7. Det lät som en en bok ???? En tavlan blir hittad & ta reda på hur den som gjorde tavlan levde sitt liv.

  Min mormor betydde mycket för mig med. Hon är med död. Men jag tröstar mig med att hon kommer & stöttar mig ibland ❤️.

  Vad fin dikt & vad fint av dig att måla färdigt tavlan som hon påbörjade ❤️????. Låter som din mormor var omtänksam.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja mormor var otroligt omtänksam. Jag tror också att våra mormödrar kommer och stöttar oss ibland<3 Det var jag som påbörjade tavlan, och nu har jag börjat att göra den färdig:)
   Det var en spännande tanke. Jag kanske borde skriva en bok också 🙂

   Ta hand om dig och var rädd om dig! <3

 8. Vilket fint minne, tycker den ser jättefin ut som den är – men förstår om du vill färdigställa den. Önskar så jag hade en så fin relation till min mormor men hon dog 3 år innan jag föddes och fick aldrig chansen att träffa henne vilket känns lite sorgligt ibland, men hade en väldigt fin relation till morfar istället

  1. Åh tack så jättemycket!<3 Så sorgligt att din mormor dog innan du föddes, men fint att du och din morfar hade hade en så fin relation<3

 9. Vacker headerbild till inlägg, fin dikt där dina känslor för din mormor verkligen är tydliga. Jag blir glad att du har kunnat älska henne så starkt. Jag tror att möjligheten att älska gör stor skillnad i livet. Hoppas vi får se tavlan när den är färdig!

  1. Åh tack så jättemycket!<3 Bilden har jag tagit på Omberg. Jag tror likadant som du. Ja det är mycket möjligt att jag visar tavlan när den är färdig.

 10. Vilken vacker dikt du tillägnat din mormor. Och tavlan är väldigt fin, hon tittar säkert ner på den från himlen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *