Trumma in våren på en kraftplats

Trumma in våren på en kraftplats

Vårdagjämning – bara smaka på ordet, så underbart det låter! Dagarna är nu märkbart längre, och naturen vaknar upp ur vintervilan. Dagen till ära blev det en utflykt till Omberg för att trumma in våren på en kraftplats. Den så efterlängtade årstiden kom i en för dagen ganska grå skrud, och luften var fuktmättad av ett stilla duggregn. Men där finns en perfekt plats för att sitta och trumma om man inte vill bli regnvåt, nämligen en grillplats under tak.

Naturen var så stilla att det nästan kändes som om den höll andan, medan trumslag fyllde luften med mjukt, fylligt, vibrerande ljud. Omberg har en väldigt speciell energi som alltid fyller mig med ro inombords. Där i den urgamla skogen känner jag kontakten med moder jord, naturen, elementen, det förflutna, nuet och framtiden. Även denna dag kände jag mig som alltid hemma på denna förunderliga plats. Mitt inre tog inte endast farväl av vintern, kylan och mörkret, utan också av livet som ligger bakom mig. Det välkomnade ljuset, livskraften och nya tider, som växer fram ur nuet likt grönskan som börjar spira i naturen.

För mig börjar året på riktigt med våren. Bakom mig har otroligt tuffa saker utspelat sig i livet, och 2022 var ett mardrömsår. Än finns det prövningar kvar från det året att ta sig igenom. Men 2023 har en helt annan energi, och den är stark. Den här våren kommer med en ny livscykel med ny styrka, nytt fokus, nya planer och nya mål. Den fyller mig med kämparglöd, frihet, glädje och tacksamhet. Allt detta ska jag ta vara på, för att leva fullt ut i min själs syfte.

Ja det var allt för den här gången. Härnäst står nymånen tätt på tur, och även den ska jag förstås uppmärksamma. Det kanske får bli något inlägg om nymånen också någon gång.

Har du gjort något för att fira eller välkomna våren?

0

24 svar på ”Trumma in våren på en kraftplats

 1. Härligt det låter. Att verkligen lägga det förra året bakom sig och blicka ut för nya äventyr. Jag har inget speciellt sätt att fira in våren. Däremot är jag trött på vädret. Plus att man dragit på sig sin andra förkylning. Trött på att vara sjuk. Jag som typ aldrig blir sjuk men har varit sjuk två gånger på rätt kort tid.

  1. Ja det är verkligen härligt, och fyller på med så många positiva känslor. Jag kan verkligen förstå att du är trött både på vädret och på att vara sjuk. Jag hoppas att du snart får njuta av vårvärme och god hälsa<3

 2. Idag sken solen för första gången på länge, så jag ställde fram utemöblerna. Nu vet jag ett det både ska regna och komma snö, men det får väl bli så då… våren kanske kommer i april.

  1. Ja det blir som det blir oavsett vad man vill när det gäller vädret. Men nu är ju möblerna redo att använda när det är dags:)

 3. Som att Krika in våren som Ronja fast på trumma…coolt. Här är tankarna inte på våren, här är det bara slip och spackel som fyller mitt huvud. Hallrenovering på G och det tar all min lediga tid.
  Men snart ska även jag njuta
  Kram Kajsa

  1. Haha det kanske är lite Ronja i mig, fast i egen tappning 😀 Ja renovering brukar hålla en väldigt sysselsatt när man drar igång nåt projekt, men än ligger ju våren framför oss.
   Kram!

 4. Jag har inte gjort något speciellt för att fira våren än, men längtar tills att kunna sitta ute på altanen på eftermiddagen med en kopp te och njuta av solen i ansiktet.

 5. Jag tänkte på det, men gjorde det inte. Ska jag vara helt ärlig försvann det någonstans. Däremot börjar jag känna en saknad till naturen på ett sätt jag aldrig gjort tidigare. Letade kraftplatser i min närhet och tror det är Ragnhildsholmen som är närmast härifrån.

  1. Så intressant att du börjar känna en sån saknad till naturen och letar efter kraftplatser. För mig har det en väldigt fin och speciell betydelse.

 6. Gud vad häftigt med en trumma så där och jag trodde jag var den enda som uppfatta att naturen blir alldeles stilla o tyst när man gör något sånt 😀 Du är så fin kramis <3

  1. Åh tack snälla fina du!<3 Ja det är häftigt, och trumman gör att man på nåt sätt kommer ännu närmare allt. Så härligt att du också uppfattar det här att naturen blir alldeles stilla. Då har du som jag en stark koppling till den :) Kramis!<3

 7. Spännande det där med trummandet. Många som är inne på den grejen just nu. Själv har jag inte kommit dit ännu. Men visst låter det intressant

  1. Ja man kan tro att man är ganska ensam om sitt trummande, men det blir allt flera som trummar.

 8. Vad härligt det låter att trumma in våren, på riktigt alltså. Picknicken till badplatsen såg också mysig ut och jag förstår brasan värmde gott när ni kom hem igen. Återigen har dina inlägg inte pingats i RSS-flödet. Så bra du kommentarer hos mig ibland så jag inte glömmer av dig 🙂

  1. Ja det var härligt både att trumma och att åka på picknick 🙂 Jag har försökt senast idag att hitta någon kunnig som kan hjälpa mig att få RSS-flödet att fungera. Tyvärr fick jag inte tag på personen, men hoppas att jag lyckas imorgon.

 9. Låter som en riktigt mäktig upplevelse/ ”aktivitet” att trumma in våren. Skulle gilla att vara med nått år. Hoppas du slog extra högt så att vibrationerna når enda hit, vi har snöstorm och de har igen lovat 10 cm på ett dygn

  1. Ja det är mäktigt, och en nästan obeskrivlig känsla att trumma i en urskog. Jag hoppas att det blir tillfälle för dig att vara med och trumma nån gång, och att några vibrationer nådde dina trakter och släpper fram våren.

 10. Naturen och skogen har alltid fått mig att känna ett inre lugn. Som att jag kan andas och släppa alla tankar. Jag känner också av energin och för mig känns den positiv och stark, med en del förändringar som är positiva 🙂

  1. Så härligt att du känner likadant, både för naturen och hur du upplever det här årets energi 🙂

 11. Härligt det låter! Så peppande att titta in här 🙂 *ler*
  Känner tyvärr inte att våren har kommit där jag bor, för mycket is och snö än 🙂 Men hoppas den kommer väldigt snart 🙂

  Älskar med skogen! Mindfullnes när den är som bäst. jag blir harmonisk i skogen och tänker bättre på alla pla. En riktig skogsmulle<3

  Ha en fin kväll! Kram!

  1. Åh tack så jättemycket för dina värmande ord! 😀 <3 Så härligt att du också är en riktig skogsmulle<3 Det är så sant att skogen är mindfulness när den är som bäst 🙂

   Ha en riktigt fin dag! 🙂 Kram!

  1. Åh tack så jättemycket!<3 Ja det är en kraftfull känsla att trumma in våren och andra händelser. Man får en känsla av kontakt med naturkrafterna:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *