Mot ljusare tider

Mot ljusare tider

När jag tittar ut på det kompakta mörkret känns det sannerligen långt till ljusare tider. Men nu är vintersolståndet här, och hur sakta det än må gå så är riktningen rätt – ljuset återvänder. När man som jag inte mår riktigt bra av så mycket mörker som årstiden bjuder, är det en enorm lättnad. I vanliga fall har december varit lättare att ta sig igenom med alla vackra julbelysningar. Denna decembermånad har dock inte ens en vanlig trädgårdslampa varit tänd. Pannlampan är helt oumbärlig, och några kvällar har månen lyst upp landsbygden. Dock är månskenskvällarna helt magiska, och om det inte vore för att jag känner av fullmånen väldigt starkt, så kunde det gärna få vara fullmåne hela vintern. Nedan kan beskådas hur senaste fullmånen lyste upp trädgården med sitt underbara silvervita sken.

I år ska jag fira vintersolståndet och att ljuset återvänder. Om det inte regnar har jag tänkt att ge mig ut och trumma. Jag ska för en stund vara ett med naturen och elementen. Medan bäcken porlar och vinden smeker mina kinder, ska jag till ljudet av trumman visualisera och känna in hur ljuset återvänder. Jag ska känna hur glädjen spirar ikapp med grönskan när naturen vaknar till liv, och jag med den. Det ljusa kommer kännas lika lätt som mörkret stundtals har känts tungt. Med ljuset kommer nya tider, förändringar, förhoppningar och inriktningar. Det är inte dags för allt detta riktigt än. Men under vintersolståndet ska jag meditera fram en försmak. Den lilla länken nedan visar ett några sekunder långt filmklipp, som jag filmade i november på en av mina favoritplatser vid bäcken.

IMG_6952

Jag önskar alla en härlig dag på vägen mot ljusare tider!

0

16 svar på ”Mot ljusare tider

 1. De sista dagarna har det varit extra mörkt också tycker jag, med tanke på vädret. Nu får det gärna bli lite ljusare igen, det här mörkret är inte min melodi heller. Ska dock snart åka upp till fjällen där snön iaf lyser upp lite mer!

 2. Det är underbart att vi äntligen går mot ljusare tider! Påverkar också mycket av det här mörkret men i år har det blivit en hel del tända ljus för att det ska vara lite mysigare.

 3. Ja visst är det härligt att det äntligen har vänt. Att det blir ljusare tider. Däremot tycker jag att det är lättare att somna på kvällarna när det är mörkt än när det är lika ljust tolv på natten som det är tolv på dagen.

  1. Ja jag tycker också att det är lättare att somna när det är mörkt. Den ljusa årstiden måste jag använda sovmask.

 4. Jag är med en person som gillar ljuset. leer stort ? när solen lyser & mår super bra då.
  Men mörket har åxå sin charm. Få tända lite ljus ?️ i mörkret. Det är ju åxå en ljus källa.
  Jättefin film du filmat på bäcken ??. Älskar att vara vid vatten. Det ger mig ett lugn.

  God Jul! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️?????

  1. Tack! Så roligt att du tyckte om den lilla filmen?? Jag älskar också att vara vid vatten, och känner en inre frid där.
   God Jul önskar jag dig också!?????‍? Ta hand om dig och var rädd om dig??

 5. Det här inlägget kom till mig RSS läsare 25/12 22:40…
  Ljuset är så viktigt, en av anledningarna till att jag bor i Portugal. Här är dagarna längre på vintern men på sommaren har vi inte så långa kvällar som i Sverige. Vilket är bra, för det hade blivit olidligt mycket varmare här då 🙂 Det räcker gott med de 35-43 graderna i har på sommaren. (dock med obefintlig luftfuktighet så det känns inte så varmt som om det varit i Sverige).

  1. Oj vilken fördröjning! Tack för att du berättar det. Jag får undersöka vad den beror på och hoppas kunna få den åtgärdad.

   Det låter väldigt behagligt i Portugal. Jag känner att jag verkligen behöver slippa det kompakta nordiska vintermörkret, och tar gärna att det mörknar lite tidigare på sommaren. Det är lättare att somna om det inte är dagsljus på nätterna. Men om jag kunde välja fritt så skulle jag vilja ha det ljust till 23-tiden året runt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *