I väntan på julafton

I väntan på julafton

Här sitter jag och värmer mig framför den sprakande brasan i kakelugnen, innan jag ska ut i kylan igen. Ljusstaken och stjärnan fick lysa i några enstaka minuter, för med rådande elpris vill jag inte ens ha LED-lamporna tända. Det är tur att det är så trivsamt med levande ljus och värmande brasor. Jag skulle ha klätt granen igår, men vet inte om jag kommer göra det. Det känns inte helt meningsfullt om man ändå inte vill tända den. Så det återstår att se vad jag bestämmer mig för. Det blir ju jul i vilket fall som helst.

Julstämningen fick sig iallafall en påfyllning i helgen. Det blev ett besök på en liten julmarknad tillsammans med en vän, och det var så trevligt och mysigt – ja en riktig toppendag! Det enda jag verkligen ville köpa var ett par äppelgröna lovikavantar, men det fanns bara ett par som tyvärr var för små. Så dagens fynd blev en liten påse med glöggkryddor. Nedan syns några bilder från marknaden 🙂

Det var en bit att promenera mellan de två marknadslokalerna, men det var skönt trots kylan. Längs vägen uppstod återigen min fundering på varför fåglar inte verkar frysa om sina spinkiga ben.

Så har det ju varit 3:e Advent i helgen, och det har firats i stillsamhet. Tänk att det snart är julafton! Jag känner dock ingen stress, och det brukar jag aldrig göra inför jul. Det är julstämningen jag vill ha, och vältrandet i allsköns överkonsumtion och allt det kommersiella vill jag inte befatta mig med.

Nu rundar jag av för den här gången, och jag önskar alla en fin fortsättning på veckan!

0

22 svar på ”I väntan på julafton

  1. Jag funderar också på om det går. Jag har ju batteridrivna ljusslingor till dom små granarna, men dom är så korta att dom räcker knappt till en gran som är en halvmeter hög?

 1. Jag förstår dig helt att du inte vill ha så mycket lampor tända. Det vill inte jag heller och jag bor i lägenhet, när sonen somnat så släcker jag allt. Mysigt att gå på julmarknad och få julstämning. Jag undrar också varför fåglarna inte fryser. Kanske är deras fjädrar så varma?

  1. Ja jag kan förstå att sonen kan behöva ha det ljust för att kunna leka. Ja fjädrarna har jag förstått värmer mycket, men benen är ju nakna?

 2. Så roligt med julmarknad. Bästa som finns tycker jag. Blir väl jättemysigt med levande ljus också. Lite ljus har jag allt, men visst tänker man på att spara på elen

 3. Såg ut som en mysig julmarknad. Här går adventsfirandet lugnt till, vi har ett datumljus – det är typ det. å kanske det blir när barnen flugit ut och man inte ska fira jul hemma?

  Måste bara säga något om din header. Precis där blev jag friad till 🙂

  1. Åh så romantiskt det måste ha varit att bli friad till där!
   Ja den var mysig. Vi har inga barn att ordna firande för, men vi är hemma så då känns det behövligt att mysa till det 😀

 4. Här är det också mycket tända ljus och brasor just nu, så himla mysigt! Har också kommit in i julstämningen och har faktiskt ingen stress inför jul i år.

 5. Det är verkligen jobbigt med elpriset. Tänker på alla människor som redan innan levde på marginalen. Hur ska de nu klara sig? Vad mysigt med julmarknad tillsammans med en vän. Kan tänka mig att ni hade trevligt. Trist att vantarna inte passade. Verkar ändå funnits mycket fint på marknaden av dina bilder att döma.

  1. Ja jag undrar också hur många ska klara sig. Det är ju inte bara elpriset som skenar, utan även matpriser och räntor samt svindyrt att tanka bilen.
   Ja det fanns mycket fint hantverk av alla möjliga sorter att se 🙂

 6. Mm det är dyrt nu med elen. Tycker synd om dem som får en saftig el räkning. Vad mysigt att sitta vid brasan ??.
  Trevlig helg du har haft. Mysigt att gå på julmarknad. Samtidigt som det är typ samma på alla ?.
  Jag känner heller ingen jul stress. Så det är skönt.

  Jag vill önska dig Glad Lucia!? Ha en fortsatt trevlig vecka❣️?

  1. Ja det kommer bli synd om många snart. Men skönt att man har brasan att värma sig vid:)
   Ja utbudet är väldigt lika på julmarknaderna, men på en fanns det en fantastiskt fin konstutställning:)

   Skönt att inte du heller känner julstress!

   Jag önskar dig också en Glad Lucia!??✨

 7. Jag själv är glad att jag inte betalar för elen. Då jag bor på ett serviceboende. Förstår dig om att du tvekar med att sätta upp granen om du ändå kanske inte kan tända ljusen i den. Själv har man inte varit på någon julmarknad.

  1. Ja det måste vara riktigt skönt att inte behöva betala för elen. Även om man inte är slösaktig i grunden, kan det ju vara skönt att slippa tänka sig för precis hela tiden:)

 8. Vilken vacker kakelugn. Där hade jag också mer än gärna suttit och njutit av en varmchoklad.

  Vi får alla göra det bästa av den situation som är nu.

 9. Jag gillar de där grandekorationerna i halm. Min pappa hade såna så det påminner mig om honom.
  PS. Först idag fick jag upp i min RSS läsare att detta inlägget var publicerat, så det är någon fördröjning ..

  1. Ja såna dekorationer tycker jag också är fina!
   Oj det var konstigt att det tog sån tid. Tack för att du berättade det. Jag vet inte riktigt hur man kollar upp det, men om det tar lång tid även nästa gång jag publicerar får jag ringa till supporten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *