När ljuset återvänder

När ljuset återvänder

Tänk så längesen det var jag skrev något i min blogg. Den har varit övergiven i månader, medan skrivlusten har varit försvunnen. Det har varit som om all världens galenskap har sugit musten ur inspirationen att skriva. Än är förvisso inte galenskapen över, men det har blivit en betydande skillnad – våren har kommit och ljuset har återvänt! Äntligen tittar blommorna fram i gräsmattan och ljuset stannar kvar allt längre om kvällarna.

I skrivande stund vattnar Moder Jord naturen, och snart börjar gräset växa igen. Det är i ärlighetens namn inte skönt ute idag, men det har nyligen varit några riktigt vårfina dagar. Jag har suttit ute på trätrappan och njutit av mitt kaffe i solskenet, och jag har rentav suttit utomhus och tecknat. Nedan kan beskådas en av mina skapelser som har tillkommit i lä vid husväggen. Jag fick färgpennor och ritblock i julklapp, och det var den bästa julklappen jag har fått på många år. Jag älskar färger och kreativiteten riktigt bubblar i mig. Behovet av att skapa är nästan som ett gift i blodet, eller en klåda som inte går att klia bort.

Ridturerna blir också allt skönare. Fåglarna sjunger och skogens dofter blir allt starkare. Nu vaknar naturen till liv igen, och återigen har man årets bästa tid framför sig. Den ljusa, frodiga, grönskande tiden som gärna kunde få vara för evigt. Nedan syns Lilla Mannen som med glatt spetsade öron skrittar på mjuka stigar.

Nu när ljuset återvänder är det lite som om livet återvänder. Jag avskyr kyla och mörker, och försöker verkligen att inte se vintern som en transportsträcka mot bättre tider. Men oavsett hur dåligt jag lyckades den här gången, så är den bakom mig nu. Nu går det åt rätt håll igen, och med lite tur kanske även skrivlusten kan få sig en skjuts i rätt riktning.

Jag önskar alla som tittar in här en härlig dag!

16 thoughts on “När ljuset återvänder

  1. Ja det är mycket som har tagit och tar på människors ork, och det kommer nytt hela tiden. Som om det inte vore illa nog med pandemi, polarisering i samhället och förstörda relationer samt krig, så skenar levnadskostnaderna inom flera områden.
   Ja våren är underbar oavsett hur lite eller mycket framskriden den är.

 1. Oj, ja det var länge sedan du bloggade, välkommen tillbaka får man säga. Samt det är ju nu mot våren och sommaren som man får ny energi igen att blogga och hittar mer att fota och skriva om =D

 2. Wow, vad fint du kan rita/måla! Jag har noll handlag för det där och är så imponerad av alla som kan!
  Älskar också att ljuset kommer nu, och med det solen och växtligheten. Dock fick jag ta fram vinterjackan idag, så grymt ruskigt väder ute!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! Ja tyvärr har jag också fått börja klä mig varmt igen, för våren är som bortblåst. Hoppas att den återvänder snart igen.

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! 😀 Ja nu är vädret bedrövligt tråkigt. Måtte det snart bli bättre igen.

 3. Du är inte ensam om att känna så. Märker det på många just nu. Håller med dig om att allt känns bättre då naturen vaknar till liv. Är inte alls pysslig av mig då det kommer till trädgård, men oj vad jag blir lycklig av att se ett nytt liv växa upp.

 4. Just nu känns våren långt bort här. Det snöar och är vitt på marken. Man är inte alls sugen på att gå ut, men vetskapen att det snart är över är skön. Snart kan vi njuta av mer sol och det behövs.

  1. Vid det här laget känns våren väldigt avlägsen här också. Det svänger väldigt fort, för vi har precis fått ett nytt snötäcke på marken.

 5. Det har varit ett par riktigt sköna vårdagar nu innan kylan kom tillbaka. Håller med dig om kreativiteten, den blir aldrig mättad men det är ju underbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: