Några av vårens efterlängtade premiärer

Några av vårens efterlängtade premiärer

Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge, och jistanes så härligt när väntan är slut. Det finns vissa saker jag längtar extra mycket efter under den mörka och kalla delen av året. En av dessa är kortbyxpremiären, då mina vitbleka ben äntligen får gå ut ur huset klädda i shorts. En annan sak jag längtar efter är att sitta i solskenet på balkongen med en god bok och gärna en stor kopp kaffe. Den här helgen blev det äntligen läge för båda delarna.

Jag började lite försiktigt med att gå ut och sätta mig i svarta kläder för att hålla värmen. Men milde tid så varmt det blev! Jag upptäckte snabbt att det var shorts och T-shirt som gällde, om jag inte ville känna mig både kokt och stekt i solen. Så det var bara att gå in och plocka fram lite sommarkläder att sätta på sig, och gå ut och njuta av värme, bok och fågelsång 😀

En annan sak som alltid är efterlängtad är att sätta upp paviljongen i trädgården. Vi har inget uterum, och man kan ju behöva komma undan såväl stark sol som vind, nederbörd och insekter när man vill sitta ute. Dock är paviljonger liten, så när vi har besök blir det väldigt trångt. Så nu blev det premiär för ett trädgårdstält också i trädgården.

Sist men inte minst blev det också premiär att fota årets blåsippor. När dom tittar fram har våren hunnit en liten bit på vägen, för det brukar vara andra blommor som är snabbare att visa sig. Jag brukar dokumentera vårens framskridande varje år, men mer om detta i ett annat inlägg.

Nu ska jag njuta vidare av denna fantastiskt sköna dag!

Jag önskar dig en riktigt solig och härlig fortsättning på helgen! 🙂

15 thoughts on “Några av vårens efterlängtade premiärer

 1. Så härligt med shortspremiär, jag har dragit upp parasollet så jag behöver ha lite kläder på mig. Än så länge är det fortfarande bara varmt i solen. Ett trädgårdstält hade inte varit helt fel. Helst skulle jag vilja ha ett uterum men en paviljong skulle passa fint så länge. Jag har inte sett en enda blåsippa än, får vara glad över tussilago och scilla iallafall. 🙂

  1. Ja i skuggan är det absolut lite svalare, så vill man ha shorts på sig är det solen som gäller här också. Ja ett uterum vore drömmen, men det är tur att man kan sätta upp paviljong eller tält😊

 2. Att våren kommer med både värme och sol, visst är det ljuvligt. Har också längtat och längtat och nu verkar det i alla fall i Göteborg vara fint väder 10 dagar framöver. Inte några shorts här ännu men håller med om att den längtan/premiären är något alldeles speciellt. Vill ha bruna fina ben till sommaren 🤣

  1. Ja bruna och fina ben är något efterlängtat för min del också. Dom är nästan självlysande vita efter vintern😂

 3. Härligt att kunna sitta i solen och kunna läsa en bra bok. Ibland så tror man inte att det ska vara så varmt utan att det slutar med att man får gå in och klä av sig. Blåsippor som är så fina.

 4. Härligt att kunna sitta i solen och kunna läsa en bra bok. Ibland så tror man inte att det ska vara så varmt utan att det slutar med att man får gå in och klä av sig. Här har jag inte sett några blåsippor än.

 5. Förstår att det är extra mysigt att sätta upp paviljongen, man förstår och ser vad mycket trevligt man kan ha där. Samt ja superhärliga vårdagar har vi haft

 6. Visst är det ljuvligt när det äntligen blir så där ljust och varmt. Jag satt i solen och löste sökord, så mysigt och skönt. Givetvis hade jag kaffe med mig också.
  Blåsippor har jag inte sett ännu men de brukar vara svåra att hitta här där jag bor. Dom är så vackra!

 7. Som jag längtar efter en uteplats då jag ser sådant här. Vi har inte ens en balkong något som jag saknar så mycket. Däremot har vi en mysig innergård som jag gärna sitter i och den används flitigt av oss som bor här.

 8. Jag har bott två halva dagar i shorts och linne ute på balkongen. Det var stekhett faktiskt. Så ljuvligt att äta frukost ute och bara andas.

  Ha en fin fin start på nya veckan

 9. Värme, bok och fågelsång. Hur underbart låter inte det och som man längtat. Skönt att få känna värmen och härligt när shortsen åker fram.

 10. Jag älskar också att sitta ute i solen och läsa det är liksom det bästa som finns med våren och sommaren. Såg ut att vara en spännande bok också. Jag längtar också efter värmen under dom kalla månaderna 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: