Efter en lång tid av längtan

Efter en lång tid av längtan

Tänk så knasigt det kan bli ibland. Jag hade precis börjat göra ett nytt inlägg, och bara fått några bilder på plats, när jag råkade publicera istället för att spara mitt utkast. Så mina kära prenumeranter lär väl ha blivit fundersamma över min osedvanliga fåordighet. Jag hade nämligen inte hunnit skriva någonting. Men här kommer både text och bilder, så ordningen är återställd! 😀

Det jag ska berätta om är årets första ridtur på Omberg. Den ägde rum efter en lång tid av längtan. Tisdagen bjöd på så underbart väder att det blev tvunget att åka dit! 😀 Solen strålade och värmde, och vinden höll sig stilla. En perfekt kombination när man vill åtnjuta en ridtur i skogen! Det var så varmt att myggorna hade vaknat till liv, vilket i och för sig kanske var mindre positivt 😀 Men fåglarna kvittrade livligt och muntert, och marken var på många ställen täckt av både vitsippor och blåsippor. Hästarna var pigga och glada, och det märktes att dom också njöt av att ta sig fram i den vackra naturen. Jag skulle egentligen ha velat ta massor av bilder för att minnas dagen, men så blev det inte. Jag är fortfarande fumlig i högerhanden sedan jag skadade den, och ville inte tappa telefonen. Men ett fåtal bilder blev det ändå tagna, så jag delar med mig av dessa 🙂

Jag tog iallafall en bild på hästarna när det var dags att åka hem. Dom är ena riktiga kompisar, men kan inte låta bli att retas med varandra som två små syskon. Särskilt Timpan (fuxen) är en riktig retsticka – och en uppfinningsrik sådan dessutom 😀 På den här bilden ser dom dock inte retsamma ut. Båda var lite slöa efter att ha stått och mumsat hö ett tag i kvällssolen.

Det var med största motvillighet vi åkte hemåt. Dagar som denna vill man inte ska ta slut. Tänk att få bromsa upp tiden när man njuter, så att den går riktigt långsamt! Bilden nedan är tagen från bilen, och visar några av de knotiga träden på Omberg. Än så länge är grenarna kala, men snart kommer de att vara fyllda av grönska. Den ska vi njuta av när vi kommer tillbaka 😀

Jag önskar alla en fin fortsättning på veckan! 😀

24 thoughts on “Efter en lång tid av längtan

  1. Ja det är underbart och ett balsam för själen! Jag hoppas att du får prova hur härligt det är. Många som vill prova på upplevelsen åker på islandshästridning. Det kanske finns sådan i dina trakter?

 1. Hehe, den har jag också råkat göra, klicka på publicera istället för spara utkast. Jag har inga prenumeranter som kan se mitt misstag som tur är. Brukar vara snabb, haha.
  Det är ju drömmen att få rida på skogsvägarna kring Omberg. Kan tänka mig att hästarna blev lyckliga över att få komma dit och att ni inte ville åka hem. Mindre kul med myggen men man får väl ta det tråkiga med det roliga. Klart de ska retas med varandra. Det hör ju till. Så häftigt det där hur djur kan kommunicera med varandra. Brukar fundera över om de tänker i ord som vi gör eller om det är instinktivt.

  1. Ja jag kan bara bekräfta hur underbart det är att rida där! Skulle gärna bosätta mig på Omberg. Ja myggen får man köpet, och på vissa ställen finns det väldigt gott om dom – iallafall på sommaren.
   Ja jag förundras ofta över att djur är så kommunikativa både med varandra och med oss människor. Brukar också fundera på hur dom tänker. Dom lär sig ju iallafall att förstå ord, och att ge respons på det man säger.

 2. Jag hade nog blivit jätteförvånad om jag hade kommit in och mötts av bara bild i inlägget, det hör liksom inte till vanligheten när det gäller dig. Du är så duktig på att skriva och berätta!

  Jag blir sugen på att rida, även om jag inte gillar hästar och nästintill är lite rädd för djuren. Och höjdrädd, men det ser så härligt ut och det låter så härligt när vädret är fint och man tar en tur med en häst =)

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Du kanske kan prova att rida på någon liten häst? Det finns ju turridning på Islandshästar på olika platser. Får för mig att det finns vid Söderåsens Nationalpark=)

 3. Men så underbart det såg ut! Rider inte själv, men tycker det ser så fridfullt ut när andra är ute och rider ute i naturen. Förstår att ni inte ville att dagen skulle ta slut 😊

 4. Det är så lätt hänt. Att man publicerar bloggen av misstag 😅. Det händer oss alla som bloggar.

  Så mysigt att ta en ridtur 🐴☺️. Jag kan sakna det med. Sluta vid 13 års ålder. Men jag älskar hästar fortfarande.
  Hoppas att du får rida fler ggr.

  Ta hand om dig & ha det så bra! 🤗

  1. Ja det är tur att man inte är ensam om att slinta med fingret!:D Jag kan förstå att du saknar att rida. För min del blir det absolut flera turer 😀

   Ta hand om dig du också, och ha det så bra! 😀

 5. Visst är det härligt med dessa soliga dagar. Jag saknar att rida när jag ser att du har ridit i skogen. Nu pga pandemin så har mina ridlektioner ställts in. Jag älskar att rida utomhus det är så mysigt 🙂

  1. Jag tycker helt ärligt att det är konstigt att ridlektioner måste ställas in pga pandemin. Det är ju bara några personer + ridläraren i ett stort ridhus samtidigt. Har aldrig upplevt trängsel i någon ridskolas stall heller. Man kan ju hålla lektionerna utomhus också 🙂

 6. Oh så härligt att ta en premiärtur och då känna känslan. Härligt också att fotografera, även om du kände att det kändes fumligt är det ju ändå härligt

 7. ÅH låter som en väldigt skön ridtur. Jag saknar att sitta på hästryggen och skulle vilja börja rida igen. För mig är hästar den bästa terapin jag kan få då de ställer inga frågor och de märker om man inte mår bra och ger en kärlek och tröst.

  1. Ja jag kan bara hålla med dig! Att umgås med hästar – och andra djur – ger en sådan ro i själen. Dom är så vänliga och kärleksfulla. När jag har mått dåligt, haft ont och rentav varit ganska nyopererad har dom burit mig så försiktigt som om jag vore en äggkartong<3

 8. Låter som en väldigt härlig dag!
  Jag kan verkligen sakna hästryggen ibland, samtidigt är jag glad att jag inte har allt pass längre som det innebär att ha egen häst.
  Och för tillfället har jag ingen i min närhet heller som har en häst att ”låna ut”.

  1. Ja den var riktigt härlig! Ja så är det ju att ha djur, men samtidigt skönare när man har eget stall. Man slipper styras och påverkas av alla andra som när man är inackorderad:)

 9. Så härligt det ser ut. Skönt när man kan komma ut efter en tid och bara njuta av turen och vädret. Bra att du tog det lugnt med fotograferandet där på hästryggen så du inte ramlande av <3

  1. Ja det var det verkligen! Ja jag kan med gott samvete säga att telefonen ligger i fickan i vilket fall som helst när jag rider. Rider jag så rider jag:)<3

 10. Men vad mysigt att vara ute och rida. Jag säger det ofta att jag vill börja på vuxen ridskola. Som liten red jag mycket på ridskola men när min syster blev avkastad och trampad i magen olyckligt fick vi tvärt sluta.

  En vacker dag ska jag också kunna rida ute i skogen. Så avis på dig erkänner jag att jag är.

  1. Ja mysigare än så blir det knappast inte. Men fy vilken hemsk upplevelse för din syster! Jag tror absolut att du kommer rida ute i skogen någon gång. Finns viljan så finns vägen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: