Vårkänslor och skrivlust

Vårkänslor och skrivlust

Så har jag återigen kravlat mig över den höga tröskeln och börjat skriva. Min avhållsamhet från sociala medier har varat från bitande kall vinter till blommande vår. En lång frånvaro kan man tycka, och det var nära att den blev permanent. Jag har väl i ärlighetens namn aldrig varit den flitigaste när det gäller att uppdatera sociala medier. Men det fanns en tid då jag åtminstone underhöll bloggen lite bättre. Jag har ju trots allt alltid skrivlusten med mig i bakhuvudet. Men att blogga innebär (åtminstone för mig) att även vara mera aktiv på sociala medier som FB. Har man lust och ork med det är det väl finemang, men jag har så mycket annat att ägna tankarna åt. Det finns inte utrymme för att engagera mig i allt som alla gör, tycker och tänker.

Men hursomhelst börjar blogglusten att göra sig kännbar. Kanske är det vårkänslor och den spirande grönskan som har satt igång den. Den bästa tiden av året har börjat, och det så efterlängtade ljuset dröjer sig kvar allt längre om kvällarna. Blommor har slagit ut i gräset och i de rufsiga rabatterna, som än så länge härbärgerar såväl ny grönska som fjolårets torra stjälkar och löv. Jag drömmer och fantiserar om den annalkande sommaren, och årets tur med husbilen. Ännu ett år är jag extra tacksam över att ha den, för hur nedsmittat landet än må vara med det uttjatade viruset så kan man ändå semestra i avskildhet. Men visst vore det roligt om någon sevärdhet vore öppen. Lite händelsefattigt blir det faktiskt när allt man vill se är stängt, och man alltid måste akta sig för folk.

Men men, allt är lättare och roligare om våren och sommaren. Så förhoppningsvis blir det lite mera skrivande framöver för min del. Det blir också förhoppningsvis lite lättare att fota om vinden ger med sig lite. Blommorna flaxar stundtals omkring helt frenetiskt i vindbyarna, så det är ett under att inte nästan varenda bild är helt suddig. Men det är som det är, så de får duga! 😀

Men nu är det dags att runda av detta inlägg, och jag önskar alla en härlig vårdag! 😀

42 thoughts on “Vårkänslor och skrivlust

 1. Bloggen är alltid rolig tycker jag, men det andra kan jag vara utan. Den har varit en del av mitt liv under så lång tid och får allt hänga med ett tag till. Hur som helst är det kul att du är tillbaka,

 2. Det där känner jag igen. När jag väl har orker så är jag mer aktiv på min blogg än något annat. Försöker orka med Instagram med men jag vet inte. Jag gillar att lägga upp bilder men långa inlägg nej inte min stil alls.

  Gillar din blogg oavsett om du har en lång paus eller en kort. Alltid lika intressant att läsa den 🙂

 3. Tacksamheten över att ni har en husbil och kan semestra vart ni vill förstår jag att ni är tacksamma över. Då kan man verkligen campa avskilt och med avstånd från andra. Det är ju bara att hoppas på att mer utomhus sevärdheter med guide är öppet den här sommaren. Kul att du får mer skrivlust under våren 🙂

  1. Tack! Ja det är så väldigt efterlängtat att få se någon sevärdhet i år! Jag älskar att gå på guidade visningar 🙂

 4. Vad roligt att du uppdaterat igen. Blogglusten går verkligen i perioder, jag har dock aldrig haft något riktigt långt uppehåll. På sin höjd ett par dagar. Tror det är klokt att hålla sig lite borta från medier över huvudet taget. Det blir så ensidigt allting och inte alltid rättvisande för verkligheten. Håller med om att den bästa tiden börjat nu. Den tid när man fortfarande har allt framför sig. Här där jag bor har jag bara sett tussilago men på andra ställen blommar det friskt. Underbart ju! Mindre underbart är vinden, den får gärna hålla sig borta. Det blir ju så mycket jobbigare att vara utomhus när vinden tar tag i allt och man kommer ett steg fram och två steg bak….

  1. Tack så mycket! Ja det är inte roligt i längden att se hur oense folk är med varandra på t ex FB om t ex sånt som har med pandemin att göra. Det suger energi att se allt elände.
   Ja det är så underbart när det börjar blomma och färgerna sprider ut sig igen. Kan man bara få slippa blåsten blir det nästan sommarkänsla😊

 5. Ja det är så skönt att vara ute nu och snart slipper man alla tjocka kläder som man har haft i några månader nu.. Älskar verkligen att våren är här och man kan ha öppet. Jag har vårkänslor jag med =)

 6. Så härligt att du fått lust att skriva igen!
  Men det är väl lite så för de flesta att skrivande går lite upp och ner. Det kommer alltid perioder då man har mindre tid och annat som upptar den tid man har.

 7. Kul att du är tillbaka. Ibland behöver man en lång paus bara för att få sakna skrivandet. Håller med om att allt är enklare när ljuset återvänder. Ser fram emot att följa dig framöver ❤

 8. Är också en (ofrivillig) periodare gällande att blogga. Älskar att blogga men tyvärr räcker inte tiden till, eller så har det gått för lång tid sedan man skrev och så kan man inte använda utkastet man gjort. Kul att du är tillbaka i alla fall

 9. Man får ju så mycket mer energi av våren och värmen! Det är så vackert nu med alla blommor och grönska. Hoppas att skrivlusten håller i sig 😊

  1. Ja ljuset är helt klart en bidragande faktor till inspiration för min del iallafall. Men vad det gäller bloggen och sociala medier så är det inte så att det är jobbigt i sig att dela den. Det jobbiga är att se allt elände som sprids och skrivs på t ex FB, och pandemin har inte gjort stämningen trevligare mellan de som är oense om allt som har med den att göra. Det är svårt att logga in och dela utan att se allt detta.

 10. Ja blogglusten kommer ju och går och ja ser nu att det är snart 3 månader sedan du bloggade, så lång paus har jag nog inte haft. Jag har nog heller inte kännt press att jag måste blogga och vara aktiv på facebook med, har inte varit så aktiv på insta och facebook. Men förstår hur du menar, härligt att du verkar komma igång igen och härliga vårbilder

 11. Jag fick en notifikation om att du uppdaterat bloggen till mejlen och blev superglad. Har saknat ditt skrivande och dina tankar. Jag har också perioder när jag tappar blogglusten, och då särskilt lusten till sociala medier. Försöker själv fasa ur Facebook, då jag även tillbringat stora delar av mina arbetsdagar där de senaste åren. Blir lätt övermäktigt (och kanske lite meningslöst?). Hoppas du kan hitta en balans som passar dig och att skrivglädjen håller i sig.

  1. Åh tack snälla du! Om du bara visste hur mycket dina ord värmer!<3 Skönt att du förstår hur jag känner, den där känslan av att det blir övermäktigt med sociala medier - och faktiskt ofta meningslöst. Jag vill ju trots allt dela min blogg om jag ändå skriver, men man ser ju allt elände mm när man loggar in och delar. Ja jag hoppas kunna hitta en balans så skrivlusten inte sinar igen.

 12. Men det förstår jag har man massa annat runtomkring så är det inte bloggen man prioriterar infördes hand. Men det är ju bra att du är tillbaka nu ialf 🙂

 13. Vilken tur att du har tagit dig över på andra sidan om skrivande. Att du känner mer lust nu att skriva.
  Kanske är vårsplitter även i ditt skrivande 😃🌿🌸.
  Så härligt nu när man ser att blommorna börjar att slå ut sig & det är betydligt ljusare på kvällarna nu. Älskar det 😊.
  Ja, man kan göra många utflykter trotts pandemin. Det låter skönt husbil.
  Nu när våren är här så känns det lite lättare 😊 ser fram i mot att se dina bilder.
  Önskar dig med en härlig vårdag! 🌸🙂

  1. Tack så mycket! Ja så kan det vara! 😀 Javisst är det underbart att se blommorna slå ut! Jag älskar också att kvällarna blir allt ljusare. Jag skulle helst vilja ha ljusa kvällar året runt 😀
   Ha det så bra! 😀 🌸

 14. Jag tycker du ska blogga när du känner att du vill blogga oavsett vad andra tycker. Älskar att läsa din blogg så blir alltid glad när jag ser att du har uppdaterat bloggen. Vilka fina blommor 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: